Jelle Oosterwijk presenteert single met dubbele A-kant


Keer terug naar Nieuws

Niet één maar twee tracks staan er op de nieuwe single van Jelle Oosterwijk die hij afgelopen zaterdag aan vrienden, familie en kennissen presenteerde op een bijzondere locatie, namelijk bij kledingzaak ‘Only for Men’ in  Doesburg. Medewerkers Roy en Boy zijn altijd heel belangstellend naar Jelle toe die sinds 2005 leidt aan Multiple Sclerose (MS). Acht maanden geleden is de status aangepast naar secundair progressief, wat inhoudt dat de verslechteringen die nu optreden niet meer zullen verbeteren. De artsen kunnen niets zeggen over hoe zijn toekomst eruit gaat zien. Jelle zelf ervaart dit als een zwaard die boven hem hangt en niet weet wanneer deze naar beneden valt..

Zingen blijkt een positieve uitwerking te hebben op zijn ziekte. Via z’n beste vriend en geluidsman William Brouwer kwam Jelle in contact met producer Mario Veltman. Dat resulteerde vorig jaar in z’n eerste single ‘Nu vecht je met me mee’. ‘Op dat moment had ik net 6 klassieke zanglessen gehad van Alette. Ik ben erachter gekomen dat zingen voor mij een therapie is en merk dat ik daar vooral psychisch veel baat bij heb. De vele ademhalingsoefeningen zorgen voor rust in m’n hoofd en het zingen zelf is een soort uitlaatklep van me geworden’, onthult Jelle.

De ‘A’ kant van z’n nieuwe single ‘Sta op met een lach’ is geschreven en geproduceerd door Mario Veltman. ‘In een goed gesprek met Mario heb ik aangegeven dat het nummer een positieve lading moest hebben. Ook het bewust zijn van het geluk in het leven en de kleine dingen die je hebt, worden benoemt. Mijn motto is dan ook “Probeer gewoon elke dag op te staan met een lach, daar wordt het leven leuker’, meent Jelle.

Track 2 ‘Waar ben jij’ heeft Jelle zelf geschreven en gaat over de mensen in het leven die we missen. Volgens Jelle gebeuren er veel dingen in relaties en families waar we de achterliggende gedachten niet van begrijpen. Hij hoopt dan ook dat de inhoud de mensen oplucht.

Speciaal aan deze single is dat Jelle een deel van de opbrengst zal afstaan aan Iers muzikant “Mark Gilligan” die aan dezelfde ziekte leidt. Zie de QR code die je direct naar de funding pagina stuurt, ga hiervoor met je camera van je telefoon op de code staan. Alle donaties zijn uiteraard bijzonder welkom!

De CD single ‘Sta op met een lach’  is vanaf ‘27 juli 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

 Link naar Boekingen & Info: www.roodhitblauw.nl/artiesten/jelle-oosterwijk/

Spotify: https://open.spotify.com/track/3bKMT8ul598GFiI6zjpWRj?si=0FYGc1brSPC8A9XLN30VFg

Apple Music/ITunes:

Deezer: https://www.deezer.com/us/album/105300282

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/album?album=113842584

Jelle Oosterwijk……alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring