Andries van den Brink brengt single uit met dubbele A-Kant !


Keer terug naar Nieuws

Andries van den Brink brengt single uit met dubbele A-Kant !

Niet één maar twee liedjes met dezelfde melodielijn staan op de nieuwe single van Andries van den Brink. Een plaat met een dubbele A-Kant dus!! Andries had dit plannetje reeds besproken en uitgedokterd met zijn platenlabel RoodHitBlauw.

Andries kreeg enige tijd geleden een van de duivenvrienden Prins Willem Alexander aan de telefoon die op zoek was naar een duivenlied. Bij de jaarlijkse feestmiddag is Andries één van de vaste gastartiesten. Deze duivenvrienden van de PWA doneren elk jaar een bedrag aan het Hospitaalschip Prins Willem Alexander waardoor hulpbehoevende mensen op vakantie kunnen. De duivenvrienden PWA stelden voor de opname van dit lied ook een bedrag beschikbaar. Andries vertelde dat hij van een andere partij ook al geld had gekregen en kwam met het idee om de liedjes samen te voegen tot 1 arrangement met verschillende teksten.

De vriendengroep van ‘Café Ons Kroegie’ uit Voorthuizen organiseert elk jaar een Artiestenavond waarbij Andries al enkele jaren de huiszanger is van dit ethablissement. Zij vonden het leuk om voor hun stamkroeg een kroegenlied te laten maken door Andries van den Brink. Er was een geldbedrag bijeengebracht voor eenopname bij z’n vaste studio Sonic Solutions. maar toen brak het coronavirus uit. Alle inkomsten uit optredens vielen weg en het concept bleef nog op de plank liggen.

‘Ik nam onlangs de plannen door met producer Joris van Dijk en vertelde hem dat ik graag wilde dat Manfred Jongenelis de accordeonpartijen zou inspelen, Dat was een jongensdroom van mij. De teksten zijn geschreven door Pascal de Vormer. Je wilt niet weten hoe blij ik hier mee ben. Vanaf de eerste toon knalt het nummer de speakers uit’, aldus Andries.

De dubbele A-CD single ‘Een duivenmelker komt tot leven’ / ‘Ons kroegie’ is vanaf 7 mei 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Karl Kaspers, zullen ter promotie van de nieuwe singles op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Andries van den Brink ‘Een duivenmelker komt tot leven’ / ‘Ons kroegie’ Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!
Link naar muziekportals: https://found.ee/andriesvandenbrink_eenduivenmelkerkomttotleven

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/andries-van-den- brink/
Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Produkties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring