Benooz tovert met nieuwe single ‘Einde verhaal’ heel iets anders uit zijn muzikale hoed!


Keer terug naar Nieuws

‘Einde verhaal’ is de titel van de nieuwe single van BenooZ die zoals gewoonlijk bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt. Het is inmiddels de tiende plaat die BenooZ alias Ben van Hoof lanceert. Benooz staat bekend als een zanger die verschillende stijlen vertolkt. Ook nu weer krijgt hij het voor elkaar om weer eens iets heel anders uit zijn muzikale hoed te toveren. Overigens is blues zijn favoriete muziekstijl. Dit speelt hij dan ook vaak als gitarist/ zanger in zijn band “Triple-B”. Het koorwerk is wederom verzorgd door Laurens van Wessel met Bianca Folkers. Laatstgenoemde heeft op verzoek van Ben het nummer voorzien van lekkere soul uithalen en schreeuwen. De eindmix is gedaan door Ben en tenslotte de mastering door Q-point uit Hilversum. Eigenlijk allemaal vertrouwde gezichten die hebben geholpen aan deze aparte blues single.

‘Geïnspireerd door het mooie akkoordenschema van het prachtige slow blues nummer ‘Need your love so bad’ van Fleetwood Mac schreef ik een mooie muzieklijn. Toen het schema klaar was volgde de tekst die anders is als vele andere feest en levensliedjes. Wederom verre van ‘Ik hou van jou en blijf je trouw’. Maar wat te denken van b.v. de regel “En meiden ga ik mijden als de pest ”toch even net iets anders. Na dit alles was het slow blues nummer ‘Einde verhaal’ geboren’, onthult Benooz.

In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” speelde hij zelf alle instrumenten in m.u.v. de drumpartij. Daarvoor schakelde hij de professionele drummer Marc Eshuis in. Het liedje zit echt in een blues jasje. Te horen in de opname zijn dan ook o.a. slide-gitaar, blues harp,Hammond orgel, piano en natuurlijk weer veel scheurende gitaren. De muziekkenners zullen dan ook open stemmingen horen en diverse blues en jazz ladders met lekkere jazzy akkoorden. De tekst gaat over een man die verschillende relaties heeft. Deze zijn allemaal van korte duur en daarom is gekozen voor de titel ‘Einde verhaal’.

De CD-single ‘Einde verhaal’ is vanaf 12 oktober 2022 verkrijgbaar. Voor de videoclip zijn er beelden geschoten in het havengebied van Antwerpen. Daarnaast heeft de Belgische cartoontekenaar Luc de Doncker leuke animatiebeelden aangeleverd. De montage en het filmen is gedaan door zijn vaste clipmaker Fred Baaren. De clip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Benooz ‘Einde verhaal’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/benooz_eindeverhaal

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=Z0XWWr8mAjY

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ben-van-hoof/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring