Artiest banner

Gerrit Vos


Biografie/Nieuws

Gerrit Vos maakte deel uit van het Woonwagen Duo (samen met Dellie Pfaff) en trad op onder pseudoniem Dave Daily. Onder zijn eigen naam bracht hij de albums Samen met jou en Reiziger in hart en nieren uit op het bekende RoodHitBlauw platenlabel. Gerrit Vos kwam op 3 februari 2007 op de 72e plaats in de Mega Top 100 met de single Melanie slaap zacht. Het nummer stond een week in de hitlijst en doelt op de moord op Melanie Sijbers uit Geldrop.

Gerrit is nog steeds (al 30 jaar) actief als zanger op het RHB Label, en liefhebber van smartlappen en volkse liedjes.

Laatste Nieuws

Gerrit Vos gaat met de tijd mee en presenteert nieuwe feestsingle ‘Blijf vannacht bij mij’

 

Gerrit Vos staat al meer dan 30 jaar bekend als vertolker van het levenslied. Met smartlappen en reizigersliedjes wist hij zijn publiek al die jaren te raken. Omdat Gerrit heeft gemerkt dat de tijd aan het veranderen is besloot hij om het roer om te gooien en wil vanaf nu meer feestmuziek uitbrengen. Natuurlijk blijft hij op het podium gewoon zingen waar het publiek om vraagt. De eerste single die in zijn nieuwe genre verschijnt is getiteld ‘Blijf vannacht bij mij’. Het is oorspronkelijk een ballad van Frans Bauer die hij in 1988 op het album ‘Wat ik je zeggen wil’ had geplaatst. Vanzelfsprekend ging Gerrit met het idee naar zijn vaste opnamestudio Manfred Recordings in Etten-Leur. Producer Manfred Jongenelis kreeg de opdracht om er een uptempo versie van te maken en die uitdaging ging hij natuurlijk maar al te graag aan. Het resultaat is volgens de mensen aan wie Gerrit het lied ondertussen heeft laten horen meer dan geslaagd. Die mening wordt ook gedeeld door Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties.

Gerrit: ‘Vroeger was ik een grote fan van Koos Alberts en vindt zijn platen nu nog steeds prachtig. Op een gegeven moment ben ik ook veel muziek van Frans Bauer gaan draaien omdat Frans namelijk een achterneef van mijn vader is. Tijdens m’n werk als vrachtwagenchauffeur luisterde ik vaak naar muziek van Frans en dan niet alleen zijn Nederlandstalige liedjes maar ook de Duitstalige versies werden in de cabine luid meegezongen. Omdat ikzelf de Duitse taal goed beheers en de orkestband zonder koor heb, zou ik ‘Blijf vannacht bij mij’ tijdens de optredens ook in het Duits kunnen zingen. De vertaling hoef ik zelf niet eens te schrijven omdat Frans deze track als ‘Bleib heut’ Nacht bei mir’op een Duitstalig album had geplaatst. Ik ben reuze benieuwd naar de reacties van het publiek en hoop dat alle radiostations deze gezellige plaat gaan draaien.’

De CD-single ‘Blijf vannacht bij mij’ is vanaf 24 april 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn

Gerrit Vos ‘Blijf vannacht bij mij’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/gerrit-vos/

—————————————————————————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring