Albert van Benthem laat met ‘De Hollandse zon’ een andere kant van zich zien


Keer terug naar Nieuws

Op zondag 23 mei ( Eerste Pinksterdag) wordt de splinternieuwe single ‘De Hollandse zon’ van Albert van Benthem gelanceerd bij Rood-Hit-Blauw producties. Normaal gesproken vindt een release van een plaat vrijwel nooit in het weekend plaats, maar voor Albert maakte Ronald Visch een uitzondering vanwege het bijzondere verzoek dat Albert indiende. ‘Mijn vader is al een tijdje ernstig ziek. Omdat hij op 23 mei jarig is wilde ik graag op deze dag de single uitbrengen. Ik hoop dat mijn vader nog lang bij ons is, maar dat weet niemand’, aldus Albert.

‘De Hollandse zon’ begint met een fantastische gitaarpartij die is ingespeeld door Roland Verstappen. Heel toevallig kwam Albert deze artiest die bekend is van de hit ‘Helemaal niets’ tegen. Qua muziekstijl liggen Albert en Ronald mijlenver uit elkaar af, maar omdat Albert bezig is om zich te verbreden in de muziek en niet alleen feestnummers wil maken, heeft dit gesprek geleid tot een samenwerking. Nadat Albert de akoestische versie van ‘De Hollandse zon’ kreeg aangereikt werd hij direct enthousiast. Nadat Manfred Jongenelis de demo had geproduceerd werd Albert nog vrolijker. Samen met een gedreven achtergrondkoor waar ook Jody Pijper deel van uitmaakte is dit nummer opgenomen bij Manfred Recordings in Etten-Leur.

De verhaallijn van dit positieve lied, waarin Nederland als het ware wordt gepromoot, wordt uitgebeeld in de clip waaraan fotomodel, journaliste en Veronica / RTL televisiepresentatrice Sophia de Boer als tegenspeelster van Albert te zien is. Alles is uit de kast gehaald om er iets spectaculairs van te maken. Er is gefilmd in Scheveningen, Volendam en Amsterdam.

De CD single ‘De Hollandse zon’ is vanaf 23 mei 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door filmmaker VFP en Dennis Media zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Álbert van Benthem ‘De Hollandse zon‘….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Boekingen, Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/albert-van-benthem/

Link naar muziekportals: https://found.ee/albertvanbenthem_dehollandsezon
Link naar Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=gG9eDn2Xm_E

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring