Appie Hein komt fans en luisteraars tegemoet met ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’


Keer terug naar Nieuws

Twee maanden geleden kreeg Appie Hein veel positieve reacties op zijn single ‘Eerst kwam de zon op’. Daarnaast werd
hij overladen met vragen wanneer zijn carnavalssingle uit zou komen. Naast zanger en muzikant is Appie al vele jaren
zendamateur bij het piratenstationnetje Radio Put FM. Hij had namelijk een keer op de zender geroepen dat hij al met
iets bezig was, maar daar bleef het dus bij…..tot een paar weken terug. Hij speelde tijdens een optreden in een
bejaardentehuis met zijn accordeon het alom bekende nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Op een gegeven
moment kreeg hij een ingeving om een Nederlandstalige tekst hierop te schrijven en door producer Bryan Stelten (Studio Artists Choice) er een wals- versie van te laten maken. In plaats van een ingetogen nummer is deze omgevormd tot een feestelijke versie. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw was, net zoals Appie, zeer gecharmeerd van deze bewerking en hakte meteen de knoop door om de single in januari te releasen.

Appie:’ Ik woon in Limburg en daar betekent carnaval natuurlijk heel veel voor de plaatselijke bevolking. Zelf ben ik ook een echte feestvierder en loop vaak mee in de polonaise. Daar is mijn nieuwe plaat ‘Halleluja, ’t is carnaval ja! zeer geschikt voor. Als ik om me heen kijk begint “het feest der zotten” al aardig te leven. Dat begrijp ik ook wel omdat carnaval de afgelopen twee jaar niet door is gegaan. Dat wordt in februari wel goedgemaakt. Ik heb al een aantal optredens staan waar ik dit lied ga zingen. Wat ik de laatste tijd wel merk is dat er een verschuiving plaatsvindt van het café naar het buitengebied en bij de mensen thuis. Met name de feesttenten die door vriendengroepen in een weiland worden gezet groeien in populariteit. Van de 190 boekingen die ik in 2022 kreeg vonden er 130 plaats bij dergelijke locaties. Dat heeft natuurlijk te maken met de bizar hoge prijzen die tegenwoordig voor de drank betaald moet worden. Vaak zijn dat ook wel hele gezellige feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Ik voel me daar echt als een vis in het water’.

Samen met een aantal leden van een plaatselijke carnavalsvereniging toog Appie naar Openluchtmuseum de Locht in Melderslo alwaar de clip in de prachtige kerk/ kapel, met een knipoog werd geschoten.

De cd-single ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’ is vanaf 18 januari 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’……..Een Rood-Hit-Blauw productie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/appiehein_hallelujatiscarnaval

Link naar Videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=zviWboZS0vs

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/appie-hein/ Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring