Appie Hein zet grote stap door nieuwe single én samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw


Keer terug naar Nieuws

Wie kent nou niet de wereldhit ‘Write this Down’ van George Strait. Misschien zegt het je tot nu toe niets, maar
als je het country nummer hoort komt de melodielijn je ongetwijfeld bekend voor. Op dit deuntje heeft Michaëla
Coumans, een goede vriendin van Appie, een Nederlandstalige tekst geschreven. Appie had daar meteen
een goed gevoel bij, maar omdat hij niet zoveel heeft met countrymuziek nam hij contact op met Bryan Stelten van
Studio Artists Choice uit Hoensbroek. Appie is meer van het uptempo gebeuren en de accordeon mag persé niet
ontbreken. Bryan heeft de track behoorlijk onder handen genomen en rekening gehouden met de wensen van Appie. Omdat de zanger uit het Limburgse dorpje Melderslo in de wandelgangen goede berichten hoorde over Ronald Visch van Rood- Hit-Blauw produkties nam hij contact met hem op. Dat gesprek resulteerde in een release op dit label en z’n eerste officiële single ‘Mijn leven gaat door’.

Appie is al ruim 30 jaar etherpiraat in hart en nieren. Daarnaast is zingen iets dat hij graag doet. Terwijl hij in 2001 overdag als autocoureur deelneemt bij De Zwarte Cross, is het in de late uurtjes voor de tent groot feest. Appie, die dan eigenlijk nog gewoon als Richard Steeghs door het leven gaat, zingt hier , en dat wordt goed ontvangen. Op de vraag van de bezoekers of hij ook te boeken is, neemt een kameraad van Richard het woord. Ja, dat is Appie Hein, de koning van de gein. Sindsdien noemt iedereen hem dus Appie Hein. In augustus 2021 nam hij ook al een liedje op, die met een oplage van 300 stuks destijds op vinyl verscheen. Deze exemplaren waren binnen 3 dagen uitverkocht. Van dit nummer ‘De overwegwachter’ werd ook een clip opgenomen die op YouTube te bewonderen is. In het jaaroverzicht van de TV Oranje top 1000 staat deze op nummer 34 genoteerd. De kans om nationaal z’n naamsbekendheid te vergroten is zeker aanwezig met z’n nieuwe single.

De CD-single ‘Mijn leven gaat door’ is vanaf 2 maart 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Mijn leven gaat door’……..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar muziekportals: https://lnk.fu.ga/AppieHein_Mijnlevengaatdoor Link naar youtube: https://www.youtube.com/watch?v=FAsDSlQkdlI Boekingen & Informatie: 06-49941425

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl Digitale Promotie: Rood-Hit-Blauw producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring