Artiest banner

Albert Koetzier


Biografie/Nieuws

Albert Koetzier bezingt z’n echte rijkdom in ‘Alsof het zo moest zijn’

Zo’n negen jaar geleden verliet Albert Koetzier na een scheiding met pijn in z’n hart het huis dat hij deelde met z’n vrouw en dochtertje. Vooral het gemis van z’n dochter veroorzaakte veel verdriet. Dat was voor Albert de allerbelangrijkste reden om een rechtzaak aan te spannen. Na een aantal zittingen kreeg Albert onlangs te horen dat hij de voogdij over z’n dochter kreeg toegewezen. Een gekoesterde wens kwam uit voor de zingende stratenmaker uit Diemen. Omdat Albert nu aan den lijfe had ondervonden dat er bij een scheiding altijd gezeik is om de kinderen nam hij contact op met Frank van Etten die de tekst schreef van ‘Alsof het zo moest zijn’. Net zoals z’n debuutsingle ‘Ga nooit meer van huis’ verschijnt ook dit autobiografische liedje bij Rood-Hit-Blauw produkties.

Albert had vaak over de goede afloop gedroomd. Om zijn levensverhaal muzikaal te vertolken nam hij contact op met één van de grootste kunstenaars op het gebied van liedjes schrijven. Dat kan Frank hij als geen ander. Hij pakt een boekje en een pennetje. Hij luistert naar de boodschap die overgebracht moet worden. In z’n hoofd heeft hij al een deuntje zitten. Binnen de kortse keren is dan de basis van het nummer gelegd. Het is niet te bevatten hoe hij dat allemaal voor elkaar heeft gekregen’, glundert Albert.

De opnames vonden plaats bij Ger Oerlemans in Alkmaar. ‘Ger heeft m’n debuutsingle ook geproduceerd. Hij weet ondertussen precies wat ik bedoel en graag wil horen. Het gitaarwerk heeft hij uitbesteed aan Marcel Fisser. Ik zing nog niet zo heel lang, maar ben trots dat deze mensen mee hebben gewerkt aan mijn single. Overigens ligt de volgende plaat, al op de plank. Het is een echte feestplaat. Wanneer deze verschijnt weten we nog niet. Voorlopig geven we vol gas met ‘Alsof het zo moest zijn’.

De CD single ‘Alsof het zo moest zijn’ is vanaf 21 Okt.2020 verkrijgbaar en te streamen op alle platforms. De videoclip, opgenomen door Ger Oerlemans, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Albert Koetzier  ‘Alsof het zo moest zijn’’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Laatste Nieuws

Albert Koetzier debuteert met ‘Ga nooit meer van huis’

Dat Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties een neusje voor talent heeft, blijkt wel uit de samenwerking die hij met Albert Koetzier is aangegaan. Nadat Ronald zijn debuutsingle ‘Ga nooit meer van huis’ hoorde was hij ervan overtuigt dat veel liefhebbers van het Nederlandstalige lied het met hem eens zouden zijn en genieten van dit soort muziek.

Oorspronkelijk lanceerde Vader Abraham in 2006 de originele versie. In de afgelopen jaren gaven Christoff, DuoNL en Bobby Prins deze klassieker al een nieuw jasje. De versie die Albert Koetzier opnam in de Jazz-On studio van Jason Bouman kan bestempeld worden al eigentijds met een snufje nostalgie. De eerste tonen van het nummer brengen je terug naar de ouderwetse piratensound gevolgd door de hedendaagse accordeonsound. Een prachtig lied met een dringende boodschap.

In het dagelijks leven heeft Albert z’n handen vol aan zijn bedrijf in bestratingen. Al meer dan 20 jaar maakt ook zijn grote passie muziek deel uit van zijn leven. Als geluidstechnicus stond hij op de achtergrond bij het mengpaneel van optredende artiesten. Tijdens deze werkzaamheden achter de ‘schuiven’ pakte hij regelmatig de microfoon en ging steeds vaker zingen. Op deze plek leerde het 40 jarige talent uit Diemen Jason Bouman kennen. Contact met deze winnaar van de SBS 6 talentenjacht ‘Bloed, Zweet en Tranen’ bleef Albert altijd houden.

Clipproducent Ger Oerlemans kreeg de opdracht om de beelden te schieten voor de clip. Albert is ontzettend blij met het resultaat. De verhaallijn is duidelijk uitgebeeld.

Dat het niet bij deze single blijft is nu al wel duidelijk. Over uiterlijk 3 maanden zal de opvolger, een eigen liedje, zich al aandienen.

De CD single ‘Ga nooit meer naar huis’ is vanaf 27 mei 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Albert Koetzier ‘Ga nooit meer van huis’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring