Artiest banner

Anthony Fokkema


Biografie/Nieuws

Anthony Fokkema richt zich met ‘Heb ik jou verloren’ op nostalgische muziek

De verwachting van Anthony Fokkema is dat zijn achterban de nieuwe nostalgische single ‘Heb ik jou verloren’ zal omarmen. Het past perfect in de lijn van de talloze levensliedjes die hij in de voorgaande jaren lanceerde. Omdat Anthony nostalgische liedjes een meerwaarde vindt voor zijn optredens heeft hij een lijst gemaakt met pareltjes die daarvoor in aanmerking komen. Het zijn stuk voor stuk liedjes die door de tekst, de klankkleur en de instrumenten traantjes bij het publiek opleveren.

Anthony twijfelt absoluut niet over negatieve reacties van zijn
fans. Hij weet precies wat het publiek van hem verwacht. Dat is ook de reden dat hij de studio niet induikt om carnavalsplaatjes op te nemen. Die mening deelt Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties ook. Hij is erg blij dat Anthony deel uitmaakt van zijn artiestenstal. Volgens de platenbaas uit Nijkerk is Anthony één van de weinige artiesten die nog albums op de markt brengt die als zoete broodjes over de toonbank gaan. Zijn laatste autobiografische album ‘Anthony Fokkema zingt levensliedjes’ is daar een goed voorbeeld van.

Anthony:’ Ik vind het belangrijk om liedjes te maken waarvan jezelf verwacht dat de mensen die mooi vinden. Mijn nieuwe single ‘Heb ik jou verloren’ is van oorprong een Duits liedje van Die Flippers die later door The Sunstreams omgevormd is tot een Nederlandstalige versie. Door het sausje dat er nu overheen is gegoten past het perfect bij mij. Daarvoor is mijn zeer muzikale buurman Polle Delano verantwoordelijk. Polle is echt een rasmuzikant die ontzettend veel ervaring heeft opgedaan in de entertainmentwereld. Hij speelde in de band van Bobby Prins, de Roland Koningsband en in de begeleidingsband van Corry Konings. Hij weet precies waar ik goed in ben en haalt het ondertse uit de kan om kippenvelmomenten in de productie in te bouwen. Wij zijn nu al bezig met de voorbereidingen voor een volgend project dat in september wordt gepresenteerd……maar voordat het zover is richt ik me voor de volle 100% op deze nieuwe single.’

De CD single ‘Heb ik jou verloren is vanaf ’ 24 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Anthony ‘Heb ik jou verloren’’ ….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Laatste Nieuws

Anthony Fokkema brengt persoonlijk album ‘Anthony zingt levensliedjes’ uit

Anthony Fokkema bestempelt zijn 11 tracks tellende album ‘Anthony zingt levensliedjes’ als een autobiografische verzamelaar waar hij samen met Manfred Jongenelis met hart en ziel aan heeft gewerkt. Anthony weet dat hij één van de weinige artiesten is die überhaupt nog een album uitbrengt. Anthony vindt dat het een meerwaarde als zijn fans iets tastbaar in handen hebben. Bovendien past dit stukje nostalgie bij het levenslied. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties deelt zijn mening en is trots dat zijn label dit album in de markt mag zetten.

Anthony: ’Het levenslied hoort gewoon bij mij. Ik zeg wel vaker dat mijn hart het levenslied ademt. Op het album staan allemaal liedjes waar ik voor de volle 100% achtersta. Drie tracks op het album hebben een gouden randje. Dat zijn de liedjes die ik zing over mijn vrouw, het nummer voor mijn overleden moeder én het duet dat ik samen met mijn 9-jarige zoontje Toine heb opgenomen. Overigens ben ik heel erg blij met de overige nummers die het echt autobiografisch maken. In de 25 jaar dat ik nu zing heb ik zo’n 120 liedjes opgenomen die allemaal bestempeld kunnen worden als nummers met een lach en een traan. Om mij te onderscheiden van de rest wil ik me vasthouden aan deze muziekstijl. Ik heb ook tijden gekend dat ik elk jaar een album uitbracht. Gelukkig verkoop ik tijdens m’n optredens nog steeds cd’s en zolang het publiek daarom vraagt, breng ik ze uit. Bovendien ben ik erg blij met de doelgroep die mij speciaal voor het levenslied boeken. Ik heb per slot van rekening niet voor niets een mooi repertoire opgebouwd waar m’n fans van houden.

Een maand na de lancering van dit album verschijnt er ook nog een single ter promtie van het Album. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Het album ‘Anthony zingt levensliedjes’ is vanaf 14 september 2022 verkrijgbaar.

Anthony ‘Anthony zingt levensliedjes’…Een Rood-Hit-Blauw productie.

————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring