Artiest banner

Anthony Fokkema


Biografie/Nieuws

Anthony Fokkema verblijdt zijn publiek met nieuwe single ‘Huil niet om mij’

Anthony Fokkema gaf al vaker aan dat hij exact weet hoe hij het publiek met zijn liedjes kan vermaken. Met die kennis in pacht dook hij voor de studio van Paul Geudens in, om door deze muziektovenaar, een bewerking van het uit de jaren ’80 gedateerde lied ‘Huil niet om mij’ te laten produceren die zoals gewoonlijk bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. Omdat Anthony het uitbrengen van een single als een visitekaartje ziet plaatst hij daar altijd twee tracks op. In dit geval gaat het om het nostalgische nummer ‘Heb ik jou verloren’. Beide nummers hebben het bekende Anthony Fokkema sausje en qua tekst raakt het de mensen.

Anthony: ‘Ik beleef momenteel enorm drukke tijden. Dat geldt voornamelijk voor mijn zangcarrière. Gelukkig kan ik daar goed mee omgaan en merkt niemand daar iets van. Mijn nieuwe single ‘Huil niet om mij’ zie ik als een toevalstreffer. Heel toevallig zag ik op Facebook een filmpje voorbijkomen van iemand die thuis een feestje had georganiseerd. In dat filmpje was te zien dat er flink gedanst werd op dit lied. Omdat ik niet wist wie het oorspronkelijke lied gezongen had stuurde ik diegene die het filmpje gepost had een berichtje of zij wisten welk lied dit betrof. Op die manier kwam ik daar dus achter. Paul heeft zoals altijd het onderste uit de kan gehaald en moet eerlijk zeggen dat hij dat wederom heel goed heeft gedaan. Ik probeer iedere keer mijn publiek te voeden met leuke dingen en dit is typisch zo’n lied dat in de smaak valt. Pasgeleden had ik ook een optreden in Zwolle. Dat is voor mij al snel twee uur rijden. Heel het café zong mijn liedjes luidkeels mee Daar doe je het uiteindelijk voor en dat is toch de erkenning die je hoopt te krijgen bij een optreden. Ondertussen draai ik al meer dan 20 jaar mee in het artiestenwereldje en geniet er nog steeds van. De meeste boekingen die ik krijg vinden plaats bij privé feestjes. Dat vind ik heel erg leuk en dankbaar. Ik hoop daarom dat ik dit nog vele jaren mag doen.’

De cd-single ‘Huil niet om mij’ is vanaf 11 oktober 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jos van de Wiel, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. De beelden zijn geschoten in Limburg. Om af te wijken van een standaard clip bij een boom of op het strand komt Anthony op de proppen met een zeldzame auto waarvan er in Nederland maar twee exemplaren rondrijden. Als je wilt weten om welke bolide van ruim 4 ton het gaat, bekijk dan snel de clip.

Anthony ‘Huil niet om mij’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/anthony-fokkema/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Rood-Hit-Blauw Producties

Laatste Nieuws

Anthony Fokkema brengt persoonlijk album ‘Anthony zingt levensliedjes’ uit

Anthony Fokkema bestempelt zijn 11 tracks tellende album ‘Anthony zingt levensliedjes’ als een autobiografische verzamelaar waar hij samen met Manfred Jongenelis met hart en ziel aan heeft gewerkt. Anthony weet dat hij één van de weinige artiesten is die überhaupt nog een album uitbrengt. Anthony vindt dat het een meerwaarde als zijn fans iets tastbaar in handen hebben. Bovendien past dit stukje nostalgie bij het levenslied. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties deelt zijn mening en is trots dat zijn label dit album in de markt mag zetten.

Anthony: ’Het levenslied hoort gewoon bij mij. Ik zeg wel vaker dat mijn hart het levenslied ademt. Op het album staan allemaal liedjes waar ik voor de volle 100% achtersta. Drie tracks op het album hebben een gouden randje. Dat zijn de liedjes die ik zing over mijn vrouw, het nummer voor mijn overleden moeder én het duet dat ik samen met mijn 9-jarige zoontje Toine heb opgenomen. Overigens ben ik heel erg blij met de overige nummers die het echt autobiografisch maken. In de 25 jaar dat ik nu zing heb ik zo’n 120 liedjes opgenomen die allemaal bestempeld kunnen worden als nummers met een lach en een traan. Om mij te onderscheiden van de rest wil ik me vasthouden aan deze muziekstijl. Ik heb ook tijden gekend dat ik elk jaar een album uitbracht. Gelukkig verkoop ik tijdens m’n optredens nog steeds cd’s en zolang het publiek daarom vraagt, breng ik ze uit. Bovendien ben ik erg blij met de doelgroep die mij speciaal voor het levenslied boeken. Ik heb per slot van rekening niet voor niets een mooi repertoire opgebouwd waar m’n fans van houden.

Een maand na de lancering van dit album verschijnt er ook nog een single ter promtie van het Album. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Het album ‘Anthony zingt levensliedjes’ is vanaf 14 september 2022 verkrijgbaar.

Anthony ‘Anthony zingt levensliedjes’…Een Rood-Hit-Blauw productie.

————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring