Artiest banner

Anthony Fokkema


Biografie/Nieuws

Bobby Prins & Anthony Fokkema slaan handen ineen voor nieuwe single ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’

De ouders van Anthony Fokkema waren voor zijn geboorte al liefhebber van de muziek van de Belgische zanger Bobby Prins. Het is daarom niet zo vreemd dat hun zoon opgroeide met het echte levenslied. Hij ging destijds als kind al met hen mee naar de optredens van Bobby. Na het overlijden van beide ouders kregen alle 45 toeren singles, die aanwezig waren in huize Fokkema, een plekje bij Anthony. Nog steeds bladert Anthony met grote regelmaat door de enorme verzameling en op die manier kwam ook ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ op tafel te liggen. Anneke Grönloh die haar versie al in 1962 uitbracht was daarvan de originele voorloper. Bobby staat met zijn leeftijd van 78 jaar nog steeds op de planken. Vooral in Brabant en België is hij nog ontzettend populair.

Anthony zit volgend jaar 25 jaar in de muziek en heeft meegemaakt dat Bobby ook al een aantal liedjes van hem heeft opgenomen, waaronder de allereerste single ‘Zeg me wat moet ik zonder jou’ die Anthony opnam. Dat vindt de zanger die volgend jaar zelf z’n 25-jarige artiestenjubileum viert een grote eer. Volgens Anthony zijn er veel overeenkomsten met zijn muziekvriend Bobby. Ze houden van dezelfde muziek en qua publiek liggen ze ook op één lijn. Het enigste verschil is de generatiekloof. Anthony nam een tijdje geleden contact op met Bobby om een versie van ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ bespreekbaar te maken. Bobby stemde meteen in en vervolgens werd er een afspraak gemaakt met producer Paul Geudens van de Polle Delano Studio in Sint Willebrord. Paul heeft goed geluisterd naar de wensen van Bobby en Anthony om de nostalgische sfeer terug te laten komen. Voor de accordeonpartijen is Manfred Jongenelis verantwoordelijk. Anthony had fragmenten van de clip op zijn Facebookpagina gezet en kreeg daarop ongekend veel reacties.

De videoclip, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Bobby Prins & Anthony Fokkema ‘Niets ter wereld kan ons scheiden’ ….een Rood-Hit-Blauw productie!

————————————————————————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Laatste Nieuws

Anthony Fokkema brengt persoonlijk album ‘Anthony zingt levensliedjes’ uit

Anthony Fokkema bestempelt zijn 11 tracks tellende album ‘Anthony zingt levensliedjes’ als een autobiografische verzamelaar waar hij samen met Manfred Jongenelis met hart en ziel aan heeft gewerkt. Anthony weet dat hij één van de weinige artiesten is die überhaupt nog een album uitbrengt. Anthony vindt dat het een meerwaarde als zijn fans iets tastbaar in handen hebben. Bovendien past dit stukje nostalgie bij het levenslied. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties deelt zijn mening en is trots dat zijn label dit album in de markt mag zetten.

Anthony: ’Het levenslied hoort gewoon bij mij. Ik zeg wel vaker dat mijn hart het levenslied ademt. Op het album staan allemaal liedjes waar ik voor de volle 100% achtersta. Drie tracks op het album hebben een gouden randje. Dat zijn de liedjes die ik zing over mijn vrouw, het nummer voor mijn overleden moeder én het duet dat ik samen met mijn 9-jarige zoontje Toine heb opgenomen. Overigens ben ik heel erg blij met de overige nummers die het echt autobiografisch maken. In de 25 jaar dat ik nu zing heb ik zo’n 120 liedjes opgenomen die allemaal bestempeld kunnen worden als nummers met een lach en een traan. Om mij te onderscheiden van de rest wil ik me vasthouden aan deze muziekstijl. Ik heb ook tijden gekend dat ik elk jaar een album uitbracht. Gelukkig verkoop ik tijdens m’n optredens nog steeds cd’s en zolang het publiek daarom vraagt, breng ik ze uit. Bovendien ben ik erg blij met de doelgroep die mij speciaal voor het levenslied boeken. Ik heb per slot van rekening niet voor niets een mooi repertoire opgebouwd waar m’n fans van houden.

Een maand na de lancering van dit album verschijnt er ook nog een single ter promtie van het Album. Daarover volgt binnenkort meer informatie.

Het album ‘Anthony zingt levensliedjes’ is vanaf 14 september 2022 verkrijgbaar.

Anthony ‘Anthony zingt levensliedjes’…Een Rood-Hit-Blauw productie.

————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring