Artiest banner

Appie Hein


Biografie/Nieuws

Appie Hein presenteert een onvervalste Dikke Leo MedleyWellicht zegt een deel van de huidige liefhebbers van de Nederlandstalige muziek de naam Dikke Leo niets, maar als je een paar van zijn spraakmakende liedjes uit de jaren ’70 en ’80 hoort, komen de herinneringen ongetwijfeld naar boven. We hebben het dan over ‘Puntje erin, puntje eruit’, ‘Wij zijn de slijpers van Parijs en ‘Oh, Wat Een Stoot’. Appie Hein heeft een aantal van zijn liedjes in een nieuw jasje gestoken en brengt deze ‘Dikke Leo Medley’ uit bij Rood-Hit-Blauw producties.

Appie:’In 1981 bracht Leo van Helmond de single ‘Wij zijn de slijpers van Parijs’ uit. Naast de oorspronkelijke schuine tekst nam hij ook een gekuisde versie hiervan op omdat een aantal grote landelijke radiostations de seksistisch getinte plaat niet draaiden. Bij de piratenzenders werd natuurlijk de ongekuisde editie grijs gedraaid. Vooral in de regio Helmond, Eindhoven en geheel Limburg was Dikke Leo een begrip. Ruim 15 jaar geleden spoorde een oud-collega mij al aan om een medley van Dikke Leo uit te brengen. Daar heb ik jarenlang mee in het hoofd gelopen. Bij toeval kwam ik een paar maanden geleden die oud-collega weer tegen. Uiteraard kwam de medley weer ter sprake. Omdat tegenwoordig veel oude liedjes herleven ben ik met het idee naar producer Kees Tel gegaan. Ik had in eerste instantie een medley gepland van 3 tracks,maar Kees vond dat het nummer ‘Ik heb liever ’n buik van ’t bier’ niet mocht ontbreken. Deze is dus ook toegevoegd. Met de kant en klare mix ben ik vervolgens naar mijn platenbaas Ronald Visch gegaan. Hij was zeer enthousiast en denkt, net zoals ikzelf, dat de release op precies het goede moment komt. Ik word vaak geboekt voor optredens op kermissen. Die maken over een paar maanden plaats voor de oktoberfesten en daarna staat het carnavalseizoen alweer voor de deur. Dat gaat dus een drukke periode worden.’

De 42-jarige entertainer die inmiddels al meer dan 25 jaar in het vak zit staat gemiddeld zo’n 200 keer per jaar op de bühne. Hij geniet steeds meer van jeugdige bezoekers die met een grijns op het gezicht zonder schaamte alle Nederlandstalige liedjes meezingen. Volgens Appie werd je vroeger uitgelachen als je bijvoorbeeld liedjes van Jan Smit meezong. Die tijd is voorbij.

‘De cd-single ‘Dikke Leo Medley’ is vanaf 9 augustus 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Dikke Leo Medley’……..Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Mpromotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

 

 

Laatste Nieuws

Appie Hein komt fans en luisteraars tegemoet met ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’

Twee maanden geleden kreeg Appie Hein veel positieve reacties op zijn single ‘Eerst kwam de zon op’. Daarnaast werd hij overladen met vragen wanneer zijn carnavalssingle uit zou komen. Naast zanger en muzikant is Appie al vele jaren
zendamateur bij het piratenstationnetje Radio Put FM. Hij had namelijk een keer op de zender geroepen dat hij al met iets bezig was, maar daar bleef het dus bij…..tot een paar weken terug. Hij speelde tijdens een optreden in een
bejaardentehuis met zijn accordeon het alom bekende nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Op een gegeven moment kreeg hij een ingeving om een Nederlandstalige tekst hierop te schrijven en door producer Bryan Stelten (Studio Artists Choice) er een wals- versie van te laten maken. In plaats van een ingetogen nummer is deze omgevormd tot een feestelijke versie. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw was, net zoals Appie, zeer gecharmeerd van deze bewerking en hakte meteen de knoop door om de single in januari te releasen.

Appie:’ Ik woon in Limburg en daar betekent carnaval natuurlijk heel veel voor de plaatselijke bevolking. Zelf ben ik ook een echte feestvierder en loop vaak mee in de polonaise. Daar is mijn nieuwe plaat ‘Halleluja, ’t is carnaval ja! zeer geschikt voor. Als ik om me heen kijk begint “het feest der zotten” al aardig te leven. Dat begrijp ik ook wel omdat carnaval de afgelopen twee jaar niet door is gegaan. Dat wordt in februari wel goedgemaakt. Ik heb al een aantal optredens staan waar ik dit lied ga zingen. Wat ik de laatste tijd wel merk is dat er een verschuiving plaatsvindt van het café naar het buitengebied en bij de mensen thuis. Met name de feesttenten die door vriendengroepen in een weiland worden gezet groeien in populariteit. Van de 190 boekingen die ik in 2022 kreeg vonden er 130 plaats bij dergelijke locaties. Dat heeft natuurlijk te maken met de bizar hoge prijzen die tegenwoordig voor de drank betaald moet worden. Vaak zijn dat ook wel hele gezellige feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Ik voel me daar echt als een vis in het water’.

Samen met een aantal leden van een plaatselijke carnavalsvereniging toog Appie naar Openluchtmuseum de Locht in Melderslo alwaar de clip in de prachtige kerk/ kapel, met een knipoog werd geschoten.

De cd-single ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’ is vanaf 18 januari 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’……..Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring