Artiest banner

Appie Hein


Biografie/Nieuws

Appie Hein zet grote stap door nieuwe single én samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw

Wie kent nou niet de wereldhit ‘Write this Down’ van George Strait. Misschien zegt het je tot nu toe niets, maar als je het country nummer hoort komt de melodielijn je ongetwijfeld bekend voor. Op dit deuntje heeft Michaëla Coumans, een goede vriendin van Appie, een Nederlandstalige tekst geschreven. Appie had daar meteen een goed gevoel bij, maar omdat hij niet zoveel heeft met countrymuziek nam hij contact op met Bryan Stelten van Studio Artists Choice uit Hoensbroek. Appie is meer van het uptempo gebeuren en de accordeon mag persé niet ontbreken. Bryan heeft de track behoorlijk onder handen genomen en rekening gehouden met de wensen van Appie. Omdat de zanger uit het Limburgse dorpje Melderslo in de wandelgangen goede berichten hoorde over Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties nam hij contact met hem op. Dat gesprek resulteerde in een release op dit label en z’n eerste officiële single ‘Mijn leven gaat door’.

Appie is al ruim 30 jaar etherpiraat in hart en nieren. Daarnaast is zingen iets dat hij graag doet. Terwijl hij in 2001 overdag als autocoureur deelneemt bij De Zwarte Cross, is het in de late uurtjes voor de tent groot feest. Appie, die dan eigenlijk nog gewoon als Richard Steeghs door het leven gaat, zingt hier , en dat wordt goed ontvangen. Op de vraag van de bezoekers of hij ook te boeken is, neemt een kameraad van Richard het woord. Ja, dat is Appie Hein, de koning van de gein. Sindsdien noemt iedereen hem dus Appie Hein. In augustus 2021 nam hij ook al een liedje op, die met een oplage van 300 stuks destijds op vinyl verscheen. Deze exemplaren waren binnen 3 dagen uitverkocht. Van dit nummer ‘De overwegwachter’ werd ook een clip opgenomen die op YouTube te bewonderen is. In het jaaroverzicht van de TV Oranje top 1000 staat deze op nummer 34 genoteerd. De kans om nationaal z’n naamsbekendheid te vergroten is zeker aanwezig met z’n nieuwe single.

De CD-single ‘Mijn leven gaat door’ is vanaf 2 maart 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Mijn leven gaat door’……..Een Rood-Hit-Blauw produktie!

——————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

Digitale Promotie: Rood-Hit-Blauw producties

Laatste Nieuws

Appie Hein geeft oude Deutsche Schallplatte van Manfred Morgan een Nederlandstalige look

Nadat Appie Hein begin dit jaar zijn eerste officiële single ‘Mijn leven gaat door’ uitbracht bij platenlabel Rood-Hit-Blauw is hij overladen met positieve reacties. Daarnaast wist Appie niet wat hem overkwam m.b.t. de boekingen. Drie optredens per week is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Hij heeft volop plannen zijn repertoire uit te breiden en is daarom ook best trots op z’n nieuwste wapenfeit ‘Eerst kwam de zon op’. Het is Nederlandstalige bewerking op de Deutsche Schallplatte ‘Zuerst kam die Zonne’ van Manfred Morgan die dateert uit 1971.

Appie: ’De originele versie hoorde ik een jaar of 3 geleden voor het eerst bij de Zwarte Pannenkoekenparade.Dit is een jaarlijks terugkerend festival bij piratenstation Radio PUT FM waarbij enkel vinyl schijfjes worden gedraaid. Een collega-zendamateur haalde op een gegeven moment de single van Manfred Morgan uit z’n platenkoffer en deze schalmde even later uit de speakers. Ik vond het gezellig klinken en dacht op dat moment al om hier ooit iets mee te gaan doen. Uiteindelijk heb ik de tekst in het Nederlands herschreven en ben hier mee naar Bryan Stelten van Studio Artists Choice gegaan. Hij was ook verantwoordelijk voor de voorganger en weet precies wat ik wil. Het tempo is een tikkeltje verhoogd en het arrangement in een nieuw jasje gestoken. De accordeonpartijen heeft Bryan ingespeeld. Ik ben Bryan heel erg dankbaar voor deze productie. Hij heeft het echt geweldig goed gemaakt’.

Trots is de uit Limburg afkomstige etherpiraat en zanger ook op zijn vrouwtje Karin. ‘Normaal gesproken wil ze niet in de spotlights staan, maar voor deze keer stemde ze toe om vrijwillig te figureren in de videoclip. Tijdens de opnames, die overigens op een prachtige dag plaatsvonden, zie je haar lachen en stralen van blijdschap’, glundert Appie.

De CD single ‘Eerst kwam de zon op’ is vanaf 2 november 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Eerst kwam de zon op’……..Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————

Voor Redacties

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring