Artiest banner

Appie Hein


Biografie/Nieuws

Appie Hein zet grote stap door nieuwe single én samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw

Wie kent nou niet de wereldhit ‘Write this Down’ van George Strait. Misschien zegt het je tot nu toe niets, maar als je het country nummer hoort komt de melodielijn je ongetwijfeld bekend voor. Op dit deuntje heeft Michaëla Coumans, een goede vriendin van Appie, een Nederlandstalige tekst geschreven. Appie had daar meteen een goed gevoel bij, maar omdat hij niet zoveel heeft met countrymuziek nam hij contact op met Bryan Stelten van Studio Artists Choice uit Hoensbroek. Appie is meer van het uptempo gebeuren en de accordeon mag persé niet ontbreken. Bryan heeft de track behoorlijk onder handen genomen en rekening gehouden met de wensen van Appie. Omdat de zanger uit het Limburgse dorpje Melderslo in de wandelgangen goede berichten hoorde over Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties nam hij contact met hem op. Dat gesprek resulteerde in een release op dit label en z’n eerste officiële single ‘Mijn leven gaat door’.

Appie is al ruim 30 jaar etherpiraat in hart en nieren. Daarnaast is zingen iets dat hij graag doet. Terwijl hij in 2001 overdag als autocoureur deelneemt bij De Zwarte Cross, is het in de late uurtjes voor de tent groot feest. Appie, die dan eigenlijk nog gewoon als Richard Steeghs door het leven gaat, zingt hier , en dat wordt goed ontvangen. Op de vraag van de bezoekers of hij ook te boeken is, neemt een kameraad van Richard het woord. Ja, dat is Appie Hein, de koning van de gein. Sindsdien noemt iedereen hem dus Appie Hein. In augustus 2021 nam hij ook al een liedje op, die met een oplage van 300 stuks destijds op vinyl verscheen. Deze exemplaren waren binnen 3 dagen uitverkocht. Van dit nummer ‘De overwegwachter’ werd ook een clip opgenomen die op YouTube te bewonderen is. In het jaaroverzicht van de TV Oranje top 1000 staat deze op nummer 34 genoteerd. De kans om nationaal z’n naamsbekendheid te vergroten is zeker aanwezig met z’n nieuwe single.

De CD-single ‘Mijn leven gaat door’ is vanaf 2 maart 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Mijn leven gaat door’……..Een Rood-Hit-Blauw produktie!

——————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

Digitale Promotie: Rood-Hit-Blauw producties

Laatste Nieuws

Appie Hein komt fans en luisteraars tegemoet met ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’

Twee maanden geleden kreeg Appie Hein veel positieve reacties op zijn single ‘Eerst kwam de zon op’. Daarnaast werd hij overladen met vragen wanneer zijn carnavalssingle uit zou komen. Naast zanger en muzikant is Appie al vele jaren
zendamateur bij het piratenstationnetje Radio Put FM. Hij had namelijk een keer op de zender geroepen dat hij al met iets bezig was, maar daar bleef het dus bij…..tot een paar weken terug. Hij speelde tijdens een optreden in een
bejaardentehuis met zijn accordeon het alom bekende nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen. Op een gegeven moment kreeg hij een ingeving om een Nederlandstalige tekst hierop te schrijven en door producer Bryan Stelten (Studio Artists Choice) er een wals- versie van te laten maken. In plaats van een ingetogen nummer is deze omgevormd tot een feestelijke versie. Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw was, net zoals Appie, zeer gecharmeerd van deze bewerking en hakte meteen de knoop door om de single in januari te releasen.

Appie:’ Ik woon in Limburg en daar betekent carnaval natuurlijk heel veel voor de plaatselijke bevolking. Zelf ben ik ook een echte feestvierder en loop vaak mee in de polonaise. Daar is mijn nieuwe plaat ‘Halleluja, ’t is carnaval ja! zeer geschikt voor. Als ik om me heen kijk begint “het feest der zotten” al aardig te leven. Dat begrijp ik ook wel omdat carnaval de afgelopen twee jaar niet door is gegaan. Dat wordt in februari wel goedgemaakt. Ik heb al een aantal optredens staan waar ik dit lied ga zingen. Wat ik de laatste tijd wel merk is dat er een verschuiving plaatsvindt van het café naar het buitengebied en bij de mensen thuis. Met name de feesttenten die door vriendengroepen in een weiland worden gezet groeien in populariteit. Van de 190 boekingen die ik in 2022 kreeg vonden er 130 plaats bij dergelijke locaties. Dat heeft natuurlijk te maken met de bizar hoge prijzen die tegenwoordig voor de drank betaald moet worden. Vaak zijn dat ook wel hele gezellige feestjes die tot diep in de nacht doorgaan. Ik voel me daar echt als een vis in het water’.

Samen met een aantal leden van een plaatselijke carnavalsvereniging toog Appie naar Openluchtmuseum de Locht in Melderslo alwaar de clip in de prachtige kerk/ kapel, met een knipoog werd geschoten.

De cd-single ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’ is vanaf 18 januari 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Appie Hein ‘Halleluja, ’t is carnaval ja!’……..Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring