Artiest banner

BenooZ


Biografie

Biografie Ben van Hoof Geboren 9-6-1964 – Artiestennaam BenooZ

Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn.

Grote broer Ron speelde destijds in een bekende amusementsband als bassist. Op 12 jarige leeftijd kreeg ik toen van zijn gitarist de eerst gitaarlessen.

Daarna over gestapt naar de basgitaar en basgitaarlessen gekregen van broer Ron.

Na in diverse top-40 bandjes als bassist te hebben gespeeld ben ik samen met Ron een band begonnen “Ricardo en de Calypso’s”. Toen de toetsenist er mee stopte ben ik toetsen in die band gaan spelen want ik speelde thuis regelmatig op een kamerorgeltje.

Na enkele jaren wou ik wat anders en werd ik zanger in een top 40 band. Dit waren allemaal jongens van het conservatorium en na een jaar was dit helaas al klaar. De ander muzikanten gingen bij o.a. Guus Meeuwis spelen en Slagerij van Kampen.

Via een zanglerares kwam ik in contact met de band” Cheers” die een gitarist zochten. Ik speelde nog wel gitaar maar dat was alleen wat akkoorden. Na wat gitaarlessen had ik de pentatonische ladder door en ging ik vanaf toen ook solo spelen.

Na zo’n 15 jaar was ik het amusement werk helemaal beu en heb een jaartje rust genomen. Wel veel thuis gespeeld en eigen nummers geschreven en me op de theorie van de muziek toegelegd.

Met wat plaatselijke vrienden ben ik omdat het bandjesleven toch weer begon te kriebelen een akoestische rockband “Out-Put” begonnen.

Omdat ik de elektrische gitaar mistte begon ik naast deze band samen met een bevriende toetsenist  een bluesband . Wij noemde ons “Triple-B “wat staat voor Border Blues Band. Bij Triple-B kon ik echt mijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speel ik in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica  en zang.

Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a.  Anouk, Dire straits , AcDc enz. We zijn dus van alle markten thuis behalve de Nederlandstalige meezingers.

En dan speel ik ook nog tijdens de carnavalsperiode in een dweilband” De Zjeverérs” . Ik speel daar sousafoon en schrijf alle nummers voor deze dweilband.

Verder volg ik nog regelmatig gitaarlessen en heb ook een tijdje klassiek gitaarles gevolgd.

Enige tijd geleden heb ik een opname recorder aangeschaft en begon mijn eigen studio.

“Muziekstudio Nose “en daar neem ik  veel nummers op waarbij ik alle instrumenten zelf in speel.

Ook werk ik samen met de studio waar o.a. Frans Bauer zijn nummers op neem. In deze studio neem ik mijn eigen zang op koorwerk enz. en laat sommige tracks daar ook bewerken.

Ik schrijf al mijn nummers zelf maar ook nummers in diverse stijlen voor andere artiesten. Die nemen dan de demo op in mijn studio en kunnen dan weer op zoek naar eventuele producers enz.

En dan tenslotte BenooZ. Om eens te kijken wat er allemaal komt kijken om een single uit te brengen, zoals foto’s maken ,producer ,clip enz.voor mijn eventuele klanten besloot ik om begin 2017 een zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ”op te nemen en uit te brengen. Dit liedje sloeg vrij aardig aan en ik besloot om er een vervolg aan te geven.

Inmiddels op facebook is BenooZ al te volgen.

Wie weet komt er ooit nog een album uit.

Wat ooit als geintje begon is nu toch wel een serieuze zaak geworden.

Meer info over BenooZ of Ben van Hoof.

Facebook BenooZ en Ben van Hoof.

Muziekstudio Nose www.muziekstudionose.nl

Triple-B www.bluesbandtriple-b.nl

BenooZ heeft weer wat te vertellen: “Onder de plak” is zijn nieuwe single!

Het liedje gaat over een dame die niet veel te vertellen heeft en dus onder de plak oftewel onder de duim zit en van alles doet om het haar man naar zijn zin te maken. En van BenooZ alias Ben van Hoof kun je niet zeggen dat hij niets te zeggen heeft want in het muzikale wereldje heeft hij nog regelmatig wat te vertellen.

Zo nu ook weer met zijn negende single waarvan Ben wederom zelf de tekst en muziek heeft geschreven. Alle gitaar en keyboardpartijen zijn door hem zelf ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”. Laurens van Wessel heeft de drumprogrammering en de baspartij gemaakt en in zijn studio werd de zang opgenomen en zong Laurens samen met Michèle van der Aa het koorwerk in. De eind-mix heeft Ben zelf gedaan en de mastering door Q-Point in Hilversum.

Zoals we van BenooZ gewend zijn is ook deze single weer heel anders dan zijn eerdere singles. Was de vorige single “De echte man” nog countryrock ditmaal is het een beetje in een dance/house stijl. “Onder de plak” zit vol met synthesizer, arpeggiator en sequenser geluiden. BenooZ houdt van een beetje afwisseling anders wordt het te herkenbaar en het moet muzikaal spannend blijven aldus Ben. Maar dat hij een grote blues en rockfan is kun je toch wel horen want er zijn ook weer diverse scheurende gitaren te horen en dat hoor je niet vaak in deze muziekstijl.

In de videoclip die er uiteraard ook weer is heeft Ben dit keer gekozen om voor de coupletten en een gedeelte van de bridge en een refrein een animatie film te maken. Deze is gemaakt door de Belgische striptekenaar Luc de Doncker. De overige beelden zijn gefilmd In de omgeving van zijn mooie woonplaats het Brabantse grensdorpje Putte. Dit is weer gedaan door zijn vaste clipmaker Fred Baaren die ook de verdere montage heeft verzorgd.

Uniek is het voor BenooZ dat er van het nummer “Onder de plak ”een Radioversie is en een Lange versie. De lange versie is ook te horen in de clip. Daar is het verhaaltje van het nummer dan ook echt af. In de radioversie is de bridge er uit gehaald en het einde wat ingekort. Vier minuten en nog een beetje is wellicht net iets te veel om op de radio te draaien, maar dat mogen de Dj’s zelf beslissen want op de single staan beide versies. Onder de plak, hopelijk blijft het liedje plakken .

BenooZ‘….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score Promotions ism. Rood-Hit-Blauw Producties

Nieuws

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring