Artiest banner

BenooZ


Biografie

Biografie Ben van Hoof Geboren 9-6-1964 – Artiestennaam BenooZ

Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn.

Grote broer Ron speelde destijds in een bekende amusementsband als bassist. Op 12 jarige leeftijd kreeg ik toen van zijn gitarist de eerst gitaarlessen.

Daarna over gestapt naar de basgitaar en basgitaarlessen gekregen van broer Ron.

Na in diverse top-40 bandjes als bassist te hebben gespeeld ben ik samen met Ron een band begonnen “Ricardo en de Calypso’s”. Toen de toetsenist er mee stopte ben ik toetsen in die band gaan spelen want ik speelde thuis regelmatig op een kamerorgeltje.

Na enkele jaren wou ik wat anders en werd ik zanger in een top 40 band. Dit waren allemaal jongens van het conservatorium en na een jaar was dit helaas al klaar. De ander muzikanten gingen bij o.a. Guus Meeuwis spelen en Slagerij van Kampen.

Via een zanglerares kwam ik in contact met de band” Cheers” die een gitarist zochten. Ik speelde nog wel gitaar maar dat was alleen wat akkoorden. Na wat gitaarlessen had ik de pentatonische ladder door en ging ik vanaf toen ook solo spelen.

Na zo’n 15 jaar was ik het amusement werk helemaal beu en heb een jaartje rust genomen. Wel veel thuis gespeeld en eigen nummers geschreven en me op de theorie van de muziek toegelegd.

Met wat plaatselijke vrienden ben ik omdat het bandjesleven toch weer begon te kriebelen een akoestische rockband “Out-Put” begonnen.

Omdat ik de elektrische gitaar mistte begon ik naast deze band samen met een bevriende toetsenist  een bluesband . Wij noemde ons “Triple-B “wat staat voor Border Blues Band. Bij Triple-B kon ik echt mijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speel ik in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica  en zang.

Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a.  Anouk, Dire straits , AcDc enz. We zijn dus van alle markten thuis behalve de Nederlandstalige meezingers.

En dan speel ik ook nog tijdens de carnavalsperiode in een dweilband” De Zjeverérs” . Ik speel daar sousafoon en schrijf alle nummers voor deze dweilband.

Verder volg ik nog regelmatig gitaarlessen en heb ook een tijdje klassiek gitaarles gevolgd.

Enige tijd geleden heb ik een opname recorder aangeschaft en begon mijn eigen studio.

“Muziekstudio Nose “en daar neem ik  veel nummers op waarbij ik alle instrumenten zelf in speel.

Ook werk ik samen met de studio waar o.a. Frans Bauer zijn nummers op neem. In deze studio neem ik mijn eigen zang op koorwerk enz. en laat sommige tracks daar ook bewerken.

Ik schrijf al mijn nummers zelf maar ook nummers in diverse stijlen voor andere artiesten. Die nemen dan de demo op in mijn studio en kunnen dan weer op zoek naar eventuele producers enz.

En dan tenslotte BenooZ. Om eens te kijken wat er allemaal komt kijken om een single uit te brengen, zoals foto’s maken ,producer ,clip enz.voor mijn eventuele klanten besloot ik om begin 2017 een zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ”op te nemen en uit te brengen. Dit liedje sloeg vrij aardig aan en ik besloot om er een vervolg aan te geven.

Inmiddels op facebook is BenooZ al te volgen.

Wie weet komt er ooit nog een album uit.

Wat ooit als geintje begon is nu toch wel een serieuze zaak geworden.

Meer info over BenooZ of Ben van Hoof.

Facebook BenooZ en Ben van Hoof.

Muziekstudio Nose www.muziekstudionose.nl

Triple-B www.bluesbandtriple-b.nl

De echte man nieuwe single van BenooZ

“De echte man” is de nieuwe single van de Putse muzikant BenooZ.
Het is zijn achtste single en BenooZ alias Ben van Hoof heeft de tekst en muziek zelf weer geschreven.
De gitaarpartijen m.u.v. de gitaarsolo, bas, keyboard en blues harp zijn door Ben ingespeeld in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose”.
Maar deze keer spelen ook diverse Nederlandse topmuzikanten mee. De steelgitaar werd ingespeeld door de country gitarist Bart Dietvorst en de gitaarsolo is door de bekende topgitarist Bert Meulendijk ingespeeld. De drumpartij en percussie is door Marc Eshuis ingespeeld Tenslotte werd de zang weer opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzong samen met Bianca Folkers.

“De echte man” was het eerste nummer wat Ben opnam in zijn eigen studio in 2019 destijds was het nog in een Rocktempo maar de nieuwe versie is een meer country-rock.
Ben reed op een mooie dag naar huis en hij hoorde een countrynummer op de radio en dacht hé dat is wel een lekker ritme om “De echte man” in zo’n muzikaal jasje te steken.

In de studio werd een nieuw arrangement gemaakt en er werd een simpele basis opgenomen.
De drummer deed zijn ding en voilà BenooZ kon het verder afwerken in zijn studio.
Ben was ondertussen al zijn vorige single “Mute” aan het opnemen en zou deze gaan inzingen in de studio van Laurens van Wessel.
Omdat hij daar toch naar toe moest werd besloten om ook maar direct “De echte man” in te zingen. Omdat ook Laurens enthousiast was over dit nummer moest er dus een keuze worden gemaakt tussen “Mute” en “De echte man” .
In dezelfde periode bracht Guus Meeuwis “Echte mannen” uit en Racoon “De echte vent” en het nummer van BenooZ was getiteld “De echte man”.
Dus de keuze voor“Mute” werd gemaakt en “De echte man” op de plank gelegd om het gezeur van plagiaat en na-aperij te voorkomen (Ben heeft dit nummer al in 2017 had geschreven)

De clip opgenomen door Fred Baaren in het mooie Putse Moretus bos, De Kalmthoutse heide en op de Brabantse wal. De hoofdrol wordt gespeeld door Aidan Griffioen.
Aidan is een grote fan van het Nederlandse lied en ook groot fan van de broer van Ben de zanger Ron van Hoof en uiteraard van BenooZ. Na een opmerking op facebook van Aidan dat hij helaas niet in een clip mee speelde kwam Ben op het idee om Aidan mee te laten spelen.

Aidan Griffioen is een jonge man van 23 jaar oud.Hij is van jongs af aan al een vrolijk lief kind die graag met muziek en entertainment bezig is en een grote fan is van het Nederlandstalige lied.
Nu is de weg die Aidan af moest leggen anders dan de meeste jongeren omdat Aidan geboren is met autisme en wat andere problemen.
Dat hij in de videoclip van BenooZ mocht meespelen was een droom die uitkwam.
En het mooiste hieraan is dat hij kan laten zien dat je ook met een “beperking ”heel veel kunt bereiken!
“De echte man” gaat over het feit wat nou beter is.
Een ruige man die overal het lak aan heeft of een sulletje die netjes een gezinsleven heeft.
De uiteindelijke boodschap? Het maakt niet uit hoe of wat je bent, wat voor uiterlijk of wat voor kleur je hebt. Respecteer elkaar en dan ben je een echte man of vrouw!

BenooZ ‘De echte man’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions ism. Rood-Hit-Blauw Producties

Nieuws

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring