Artiest banner

BenooZ


Biografie

Biografie Ben van Hoof Geboren 9-6-1964 – Artiestennaam BenooZ

Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn.

Grote broer Ron speelde destijds in een bekende amusementsband als bassist. Op 12 jarige leeftijd kreeg ik toen van zijn gitarist de eerst gitaarlessen.

Daarna over gestapt naar de basgitaar en basgitaarlessen gekregen van broer Ron.

Na in diverse top-40 bandjes als bassist te hebben gespeeld ben ik samen met Ron een band begonnen “Ricardo en de Calypso’s”. Toen de toetsenist er mee stopte ben ik toetsen in die band gaan spelen want ik speelde thuis regelmatig op een kamerorgeltje.

Na enkele jaren wou ik wat anders en werd ik zanger in een top 40 band. Dit waren allemaal jongens van het conservatorium en na een jaar was dit helaas al klaar. De ander muzikanten gingen bij o.a. Guus Meeuwis spelen en Slagerij van Kampen.

Via een zanglerares kwam ik in contact met de band” Cheers” die een gitarist zochten. Ik speelde nog wel gitaar maar dat was alleen wat akkoorden. Na wat gitaarlessen had ik de pentatonische ladder door en ging ik vanaf toen ook solo spelen.

Na zo’n 15 jaar was ik het amusement werk helemaal beu en heb een jaartje rust genomen. Wel veel thuis gespeeld en eigen nummers geschreven en me op de theorie van de muziek toegelegd.

Met wat plaatselijke vrienden ben ik omdat het bandjesleven toch weer begon te kriebelen een akoestische rockband “Out-Put” begonnen.

Omdat ik de elektrische gitaar mistte begon ik naast deze band samen met een bevriende toetsenist  een bluesband . Wij noemde ons “Triple-B “wat staat voor Border Blues Band. Bij Triple-B kon ik echt mijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speel ik in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica  en zang.

Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a.  Anouk, Dire straits , AcDc enz. We zijn dus van alle markten thuis behalve de Nederlandstalige meezingers.

En dan speel ik ook nog tijdens de carnavalsperiode in een dweilband” De Zjeverérs” . Ik speel daar sousafoon en schrijf alle nummers voor deze dweilband.

Verder volg ik nog regelmatig gitaarlessen en heb ook een tijdje klassiek gitaarles gevolgd.

Enige tijd geleden heb ik een opname recorder aangeschaft en begon mijn eigen studio.

“Muziekstudio Nose “en daar neem ik  veel nummers op waarbij ik alle instrumenten zelf in speel.

Ook werk ik samen met de studio waar o.a. Frans Bauer zijn nummers op neem. In deze studio neem ik mijn eigen zang op koorwerk enz. en laat sommige tracks daar ook bewerken.

Ik schrijf al mijn nummers zelf maar ook nummers in diverse stijlen voor andere artiesten. Die nemen dan de demo op in mijn studio en kunnen dan weer op zoek naar eventuele producers enz.

En dan tenslotte BenooZ. Om eens te kijken wat er allemaal komt kijken om een single uit te brengen, zoals foto’s maken ,producer ,clip enz.voor mijn eventuele klanten besloot ik om begin 2017 een zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ”op te nemen en uit te brengen. Dit liedje sloeg vrij aardig aan en ik besloot om er een vervolg aan te geven.

Inmiddels op facebook is BenooZ al te volgen.

Wie weet komt er ooit nog een album uit.

Wat ooit als geintje begon is nu toch wel een serieuze zaak geworden.

Meer info over BenooZ of Ben van Hoof.

Facebook BenooZ en Ben van Hoof.

Muziekstudio Nose www.muziekstudionose.nl

Triple-B www.bluesbandtriple-b.nl

BenooZ zet zich zelf nog niet op mute

Mute is de titel van de nieuwe single van BenooZ. (Ben van Hoof)

De zevende single van BenooZ waarmee hij  laat zien dat ondanks het vervelende coronavirus zijn muzikale loopbaan niet op “pauze,stand-by of mute” is gezet.

Uiteraard blijven optredens nu uit voor BenooZ en zijn blues en rockband “Triple-B” daarentegen is Ben in zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” actief bezig.

Ben schreef zelf weer de tekst en muziek voor zijn nieuwe single “Mute” en ook speelde hij zelf alle gitaar en keyboard partijen in. De drumpartij werd verzorgd door Marc Eshuis en de trompetpartijen door Martijn de laat.

De zangpartijen worden opgenomen in de studio van Laurens van Wessel die ook het koorwerk inzingt met Bianca Folkers.

Al deze muzikanten zijn professioneel en ik ben er trots op dat zij hun medewerking hebben verleend

De eind mix werd door Ben zelf verzorgd met hulp van Gert Vreys, de mastering door Q-point en de bijzonder leuke clip werd gemaakt door Studio Fred Baaren.

Op aanraden van de clipmaker werd er niet gekozen voor een studio opname bij een green screen  maar werden er buiten opnames gemaakt bij de “Kreekkraksluizen” in de gemeente Reimerswaal .

De binnen opnames werden gemaakt bij “De Colweghe” in Halsteren waar volwassenen  met een beperking  werkzaam zijn.

In de clip wordt gedanst door een oud collega ‘Kevin van der Kleij’ van de succesvolle dansgroep “Avant Garde Collective” Kevin was ooit de 1e werknemer van het schoonmaakbedrijf van Ben.

De vrouwelijke rol wordt gespeeld door de Poolse schone Anna Jedrzejczak die ook werkzaam is in het bedrijf van Ben.

De single wordt weer uitgebracht bij Rood Hit Blauw producties waarbij de plugging en promotie door Ben en Ronald Visch van Rood Hit Blauw worden gedaan.

“Mute” gaat over de liefde van BenooZ die eigenlijk niet echt leuk meer is en die door BenooZ dan ook op “Mute” wordt gezet.

De stijl van het nummer is volgens Ben geen levenslied maar meer disco- Nederrock, een stijl die zoals hij glimlachend zegt wellicht nog niet bestaat.

Echte blazers echte drums scheurende gitaren en een vette Hammond sound is allemaal te beluisteren in de aparte nieuwe single van BenooZ.

De bijzonder leuke en creatieve clip is te zien op  YouTube.

 

Link naar muziekportals: https://ffm.to/mute

Link naar youtube: https://youtu.be/A7oVnMuUp6Q

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ben-van-hoof/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie:  Rood-Hit-Blauw

BenooZ – Van alles wat…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Nieuws

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring