Artiest banner

BenooZ


Biografie

Biografie Ben van Hoof Geboren 9-6-1964 – Artiestennaam BenooZ

Als klein manneke begonnen bij de plaatselijke fanfare op de althoorn.

Grote broer Ron speelde destijds in een bekende amusementsband als bassist. Op 12 jarige leeftijd kreeg ik toen van zijn gitarist de eerst gitaarlessen.

Daarna over gestapt naar de basgitaar en basgitaarlessen gekregen van broer Ron.

Na in diverse top-40 bandjes als bassist te hebben gespeeld ben ik samen met Ron een band begonnen “Ricardo en de Calypso’s”. Toen de toetsenist er mee stopte ben ik toetsen in die band gaan spelen want ik speelde thuis regelmatig op een kamerorgeltje.

Na enkele jaren wou ik wat anders en werd ik zanger in een top 40 band. Dit waren allemaal jongens van het conservatorium en na een jaar was dit helaas al klaar. De ander muzikanten gingen bij o.a. Guus Meeuwis spelen en Slagerij van Kampen.

Via een zanglerares kwam ik in contact met de band” Cheers” die een gitarist zochten. Ik speelde nog wel gitaar maar dat was alleen wat akkoorden. Na wat gitaarlessen had ik de pentatonische ladder door en ging ik vanaf toen ook solo spelen.

Na zo’n 15 jaar was ik het amusement werk helemaal beu en heb een jaartje rust genomen. Wel veel thuis gespeeld en eigen nummers geschreven en me op de theorie van de muziek toegelegd.

Met wat plaatselijke vrienden ben ik omdat het bandjesleven toch weer begon te kriebelen een akoestische rockband “Out-Put” begonnen.

Omdat ik de elektrische gitaar mistte begon ik naast deze band samen met een bevriende toetsenist  een bluesband . Wij noemde ons “Triple-B “wat staat voor Border Blues Band. Bij Triple-B kon ik echt mijn muzikale ei kwijt. De akoestische band is al enkele jaren gestopt maar nog steeds speel ik in Triple-B bestaande uit zangeres toetsen bas drums en ikzelf gitaar blues harmonica  en zang.

Het repertoire van Triple-B bestaat naast het betere blueswerk van Eric Clapton Susan Tedechi enz. uit lekkere bekende rock nummers van o.a.  Anouk, Dire straits , AcDc enz. We zijn dus van alle markten thuis behalve de Nederlandstalige meezingers.

En dan speel ik ook nog tijdens de carnavalsperiode in een dweilband” De Zjeverérs” . Ik speel daar sousafoon en schrijf alle nummers voor deze dweilband.

Verder volg ik nog regelmatig gitaarlessen en heb ook een tijdje klassiek gitaarles gevolgd.

Enige tijd geleden heb ik een opname recorder aangeschaft en begon mijn eigen studio.

“Muziekstudio Nose “en daar neem ik  veel nummers op waarbij ik alle instrumenten zelf in speel.

Ook werk ik samen met de studio waar o.a. Frans Bauer zijn nummers op neem. In deze studio neem ik mijn eigen zang op koorwerk enz. en laat sommige tracks daar ook bewerken.

Ik schrijf al mijn nummers zelf maar ook nummers in diverse stijlen voor andere artiesten. Die nemen dan de demo op in mijn studio en kunnen dan weer op zoek naar eventuele producers enz.

En dan tenslotte BenooZ. Om eens te kijken wat er allemaal komt kijken om een single uit te brengen, zoals foto’s maken ,producer ,clip enz.voor mijn eventuele klanten besloot ik om begin 2017 een zelf geschreven liedje “Prachtige vrouw ”op te nemen en uit te brengen. Dit liedje sloeg vrij aardig aan en ik besloot om er een vervolg aan te geven.

Inmiddels op facebook is BenooZ al te volgen.

Wie weet komt er ooit nog een album uit.

Wat ooit als geintje begon is nu toch wel een serieuze zaak geworden.

Meer info over BenooZ of Ben van Hoof.

Facebook BenooZ en Ben van Hoof.

Muziekstudio Nose www.muziekstudionose.nl

Triple-B www.bluesbandtriple-b.nl

Benooz tovert met nieuwe single ‘Einde verhaal’ heel iets anders uit zijn muzikale hoed!

‘Einde verhaal’ is de titel van de nieuwe single van BenooZ die zoals gewoonlijk bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt. Het is inmiddels de tiende plaat die BenooZ alias Ben van Hoof lanceert. Benooz staat bekend als een zanger die verschillende stijlen vertolkt. Ook nu weer krijgt hij het voor elkaar om weer eens iets heel anders uit zijn muzikale hoed te toveren. Overigens is blues zijn favoriete muziekstijl. Dit speelt hij dan ook vaak als gitarist/ zanger in zijn band “Triple-B”. Het koorwerk is wederom verzorgd door Laurens van Wessel met Bianca Folkers. Laatstgenoemde heeft op verzoek van Ben het nummer voorzien van lekkere soul uithalen en schreeuwen. De eindmix is gedaan door Ben en tenslotte de mastering door Q-point uit Hilversum. Eigenlijk allemaal vertrouwde gezichten die hebben geholpen aan deze aparte blues single.

‘Geïnspireerd door het mooie akkoordenschema van het prachtige slow blues nummer ‘Need your love so bad’ van Fleetwood Mac schreef ik een mooie muzieklijn. Toen het schema klaar was volgde de tekst die anders is als vele andere feest en levensliedjes. Wederom verre van ‘Ik hou van jou en blijf je trouw’. Maar wat te denken van b.v. de regel “En meiden ga ik mijden als de pest ”toch even net iets anders. Na dit alles was het slow blues nummer ‘Einde verhaal’ geboren’, onthult Benooz.

In zijn eigen studio “Muziekstudio Nose” speelde hij zelf alle instrumenten in m.u.v. de drumpartij. Daarvoor schakelde hij de professionele drummer Marc Eshuis in. Het liedje zit echt in een blues jasje. Te horen in de opname zijn dan ook o.a. slide-gitaar, blues harp,Hammond orgel, piano en natuurlijk weer veel scheurende gitaren. De muziekkenners zullen dan ook open stemmingen horen en diverse blues en jazz ladders met lekkere jazzy akkoorden. De tekst gaat over een man die verschillende relaties heeft. Deze zijn allemaal van korte duur en daarom is gekozen voor de titel ‘Einde verhaal’.

De CD-single ‘Einde verhaal’ is vanaf 12 oktober 2022 verkrijgbaar. Voor de videoclip zijn er beelden geschoten in het havengebied van Antwerpen. Daarnaast heeft de Belgische cartoontekenaar Luc de Doncker leuke animatiebeelden aangeleverd. De montage en het filmen is gedaan door zijn vaste clipmaker Fred Baaren. De clip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Benooz ‘Einde verhaal’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

———————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Nieuws

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring