Artiest banner

Boy Lever


Biografie/Nieuws

Boy Lever covert één van de grootste Nederlandstalige hits!

Het coveren van liedjes is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het idee om ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van René Froger in een nieuw jasje te steken kreeg Boy Lever na het beluisteren van een medley die hij hoorde. Vanuit het circuit had Boy gehoord dat de mannen van Sonic Solutions vakkundig nieuwe orkestbanden produceerden. Hij nam contact met hen op met als resultaat een 2.0 versie van deze grote hit uit 1988. De track stond destijds 12 weken op nummer 1 stond in de Nederlandse Top 40.

De tekst is hetzelfde gebleven, alleen het arrangement is op een leuke manier veranderd. Het geluid van de accordeon en de gitaar maken het lied eigentijds’, meent Boy . ‘Bij een oud collega thuis namen we de clip op. Niemand wist dat we dit lied gingen opnemen. Clipproducent Karl Kaspers van Kaska Producties liet vlak voor de opname doorschemeren dat vrijwel iedereen vanaf het eerste moment de tekst nog steeds mee kon zingen. Ondanks dat het nummer al 31 jaar oud is, is dat mogelijk een voorbode voor succes.

De zanger uit Zaltbommel die twee jaar gelden besloot om het zingen serieus aan te pakken heeft al op een aantal grote evenementen gezongen. Met name het Levenslied festival in Den Bosch waar hij twee keer heeft mogen optreden, het Spiegeltentfestival in Vuren en het zomerfestival in Leerdam hebben Boy naamsbekendheid opgeleverd.

Trots is Boy ook over de samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw. ‘In de wandelgangen wordt de naam van Ronald Visch vaak genoemd. ‘Ik was al enige tijd aan het rond kijken bij welk platenlabel ik m’n nieuwe plaat uit zou willen brengen. Ik heb alle vertrouwen in mijn keuze, en kreeg voor een definitief besluit al veel bruikbare tips en heb nu ook regelmatig contact over de te volgen route . Laten we hopen dat deze uit de hand gelopen hobby mij op nog meer leuke plekken brengt. Gelukkig krijg ik ook alle steun en begrip van mijn vrouw’, glundert Boy.

De CD ‘Alles kan een mens gelukkig makent’  is vanaf’4 december 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

Boy Lever…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie

Laatste Nieuws

Boy Lever gaat ‘Totaal onder hypnose’

Voor Boy Lever kwam de corona op precies het verkeerdemoment. Een paar maanden na de lancering van z’n 2.0 versievan ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ ging de hele wereldop slot. Boy z’n agenda stond al goed gevuld met optredens.Daar kon dus een dikke streep door. Inmiddels klaart de lucht
gelukkig een beetje op. Reden temeer om opnieuw eenafspraak te maken met platenbaas Ronald Visch,tekstschrijver Hans Louws en het team van Sonic Solutions
om te babbelen over een opvolger. Vol trots presenteert hij dan
z’n nieuwe single ‘Totaal onder hypnose’ die verschijnt op het label Rood-Hit-Blauw.

Het nummer klinkt lekker vrolijk en blijft hangen. ‘En dat was ook m’n insteek’, onthult Boy. ‘Ik had aangegeven dat het een swingend melodietje moest worden dat ook de jeugd zou aanspreken. In eerste instantie twijfelde ik wel een beetje over het woord hypnose in de titel. Iedereen kent natuurlijk de grote hit ‘Hypnose’ van Raymon Hermans. Het team heeft mij weten te overtuigen dat ik deze twijfel naast me neer moest leggen en gewoon de plaat moest uitbrengen. Daar hadden ze wel gelijk in. Er zijn ook talloze liedjes met het woord hart of liefde uitgebracht. Achteraf ben ik heel erg blij met deze productie. Er zit een hele leuke verhaallijn in die veel mensen zal aanspreken, en daar gaat het uiteindelijk om’.

Twee dagen na de vuurdoop van ‘Totaal onder hypnose’ viert Boy z’n 30ste verjaardag. Hij hoopt dan ook dat het vanaf dat moment de goede kant op gaat. Toch gaat hij nog geen grote plannen maken voor in de toekomst. Hij wacht rustig af en ziet wel wat er allemaal op z’n pad komt.

De CD ‘Totaal onder hypnose’ is vanaf’25 augustus 2021 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip, opgenomen door TCA, is te bewonderen bij de bekende clipzenders en op Youtube.

Boy Lever ‘Totaal onder hypnose’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie! Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Boy Lever …..Alweer een Rood-Hit-Blauw Artiest!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring