Artiest banner

Boy Lever


Biografie/Nieuws

Boy Lever covert één van de grootste Nederlandstalige hits!

Het coveren van liedjes is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Het idee om ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ van René Froger in een nieuw jasje te steken kreeg Boy Lever na het beluisteren van een medley die hij hoorde. Vanuit het circuit had Boy gehoord dat de mannen van Sonic Solutions vakkundig nieuwe orkestbanden produceerden. Hij nam contact met hen op met als resultaat een 2.0 versie van deze grote hit uit 1988. De track stond destijds 12 weken op nummer 1 stond in de Nederlandse Top 40.

De tekst is hetzelfde gebleven, alleen het arrangement is op een leuke manier veranderd. Het geluid van de accordeon en de gitaar maken het lied eigentijds’, meent Boy . ‘Bij een oud collega thuis namen we de clip op. Niemand wist dat we dit lied gingen opnemen. Clipproducent Karl Kaspers van Kaska Producties liet vlak voor de opname doorschemeren dat vrijwel iedereen vanaf het eerste moment de tekst nog steeds mee kon zingen. Ondanks dat het nummer al 31 jaar oud is, is dat mogelijk een voorbode voor succes.

De zanger uit Zaltbommel die twee jaar gelden besloot om het zingen serieus aan te pakken heeft al op een aantal grote evenementen gezongen. Met name het Levenslied festival in Den Bosch waar hij twee keer heeft mogen optreden, het Spiegeltentfestival in Vuren en het zomerfestival in Leerdam hebben Boy naamsbekendheid opgeleverd.

Trots is Boy ook over de samenwerking met platenlabel Rood-Hit-Blauw. ‘In de wandelgangen wordt de naam van Ronald Visch vaak genoemd. ‘Ik was al enige tijd aan het rond kijken bij welk platenlabel ik m’n nieuwe plaat uit zou willen brengen. Ik heb alle vertrouwen in mijn keuze, en kreeg voor een definitief besluit al veel bruikbare tips en heb nu ook regelmatig contact over de te volgen route . Laten we hopen dat deze uit de hand gelopen hobby mij op nog meer leuke plekken brengt. Gelukkig krijg ik ook alle steun en begrip van mijn vrouw’, glundert Boy.

De CD ‘Alles kan een mens gelukkig makent’  is vanaf’4 december 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

Boy Lever…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie

Laatste Nieuws

Betekent de lancering van nieuwe single ‘Zou dit liefde zijn’ de doorbraak van Boy Lever?

Boy Lever is altijd benieuwd naar de reacties van zijn fans als hij een nieuwe single lanceert. Nu heeft hij daar deze keer eenheel goed gevoel over. Boy heeft namelijk een aantal familieleden en kennissen het lied al laten horen. Dat leverde louter positieve reacties op. Ook Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties vond de keuze om een Nederlandstalige bewerking van Mysterious Girl uit te brengen goed en verrassend. De zomerhit die halverwege de jaren ’90 door de Brits-Australische zanger Peter Andre werd uitgebracht,betekende zijn doorbraak. Hoe mooi zou het zijn als Boy Lever dit over een tijdje ook kan zeggen. Het team van SonicSolutions heeft er in ieder geval een mooie volwassen productie van weten te maken.

Normaal gesproken luistert Boy hoofdzakelijk naar Nederlandstalige radiostations. Dat heeft de zanger uit Zaltbommel, die in het dagelijks werkzaam is bij autobedrijf Van Der Wal Vans in Langerak, echter niet altijd in de hand,

‘Een paar weken geleden stond de radio afgestemd op Q Music. Tijdens het Foute Uur knalde het nummer Mysterious Girl door de speakers in de loods. Vrijwel iedereen kent het nummer, maar als je dan vraagt wie het zingt, blijft het vaak stil. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om daarachter te komen. Op het moment dat de single verscheen was ik nog maar een klein knaapje van een jaar of vier. Op de één of andere manier blijft dit nummer hangen. Dat was voor mij de reden om dit voor te leggen aan producer Joris van Dijk. Ik heb inmiddels al een aantal singles bij hem opgenomen en ben zeer tevreden over de kwaliteit die ze leveren. Op advies van Joris heb ik de bekende Utrechtse tekstschrijver Harry Gerritsen gevraagd of hij de tekst wilde schrijven. Na een tijdje met hem aan de telefoon te hebben gezeten wist hij waar ik graag over wilde zingen. Het lied past perfect in mijn repertoire. Ik hoop dan ook dat deze single weer een leuk aantal boekingen op gaat leveren.

De CD ‘Zou dit liefde zijn’ is vanaf’25 januari 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip, opgenomen door TCA, is te bewonderen bij de tv-zenders en op YouTube.

Boy Lever ‘Zou dit liefde zijn’…Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring