Artiest banner

Crazy Accordeons


Biografie/Nieuws

Crazy Accordeons (Marco & Monique)

Marco speelt al orgel vanaf zijn vierde jaar. Vanaf zijn twaalfde jaar begon Marco te spelen op diverse gelegenheden. Vanaf zijn zestiende is Marco ook begonnen als DJ. Door Marco’s muzikale veelzijdigheid is Marco terecht gekomen bij diverse muziekinstrumenten importeurs waar hij onder andere bijna 10 jaar als demonstrateur bij Yamaha heeft gewerkt. Marco bespeelt meerdere muziekinstrumenten o.a.Keyboard, Piano en Accordeon Ook maakt Marco orkest banden voor artiesten.Monique komt uit een muzikale familie. Haar vader speelde accordeon, orgel en mondharmonica. Vanaf haar 8e jaar zat ze op orgelles, en op haar tweeëntwintigste begon ze met keyboard spelen en daarbij te zingen. Haar ouders kwamen met een hele kleine accordeon thuis van een vakantie en vroegen Monique of zij daar iets mee kon. Een jaar later speelde zij accordeon bij een koor in Elburg, een aantal jaren daarna begeleide zij een koor uit Epe op de accordeon. Bij beide koren was het een uitzondering dat er een vrouw bij was, Monique was dan ook de enige, accordeon spelen mocht, maar zingen…nee helaas niet! Ze kwam daardoor zelfs in het tv-programma  van Harm Edens terecht! Vanaf 2014 tot 2017 heeft zij gezongen en accordeon gespeeld in een duo, en diverse singles uitgebracht.

Laatste Nieuws

Crazy Accordeons coveren grootste accordeonhit ter wereld!

Op woensdag 18 november 2020 verschijnt de nieuwe single van de Crazy Accordeons. Het is volgens Marco en Monique een cover van de grootste accordeonhit ter wereld namelijk ‘Crazy Accordeon’. Henny van Voskuylen († ) en Coby Mol waren actief van 1962 tot 1997 actief onder de naam De Kermisklanten. In 1981 lanceerden ze het instrumentale nummer ‘Crazy Accordeon’. De titel van deze plaat heeft Marco en Monique in overleg met Emile Hartkamp doen besluiten om als Crazy Accordeons zowel Nederland, België als Duitsland te gaan veroveren. Enige tijd later werd er een mooi platencontract met Rood-Hit-Blauw getekend.Helaas gooit de coronacrisis qua optredens en promotie roet in het eten, maar om toch in beeld te blijven doken ze de Sonic Solutions studio in om deze klassieker nieuw leven in te blazen.

De reden om een uistapje naar Sonic Solutions te maken i.p.v. de studio van hun vaste producersduo Emile Hartkamp & Norus Padidar heeft te maken met een eerdere samenwerking die de Crazy Accordeons met Joris hadden. ‘Joris heeft ooit voor ons een speelband gemaakt van dit nummer. Voor hem was het een uitdaging om deze nog vetter te maken. Emile gunde ons dit uitstapje en daarvoor zijn wij hem erg dankbaar. Het nummer ‘Crazy Accordeon 2.0 is met een lekkere beat en uptempo en wij hopen daarmee een breder publiek aan te trekken. In ieder geval zullen onze fans blij zijn met de keuze van deze single. Tijdens onze optredens kregen we vaak de vraag om deze evergreen op single uit te brengen’, aldus de Crazy Accordeons.

Marco en Monique zijn ervan overtuigt dat het publiek verrassend gaat reageren op hun versie. Ze benadrukken dat ze de Kermisklanten als voorbeelden zien, maar stippelen met hun platenlabel een eigen weg uit. De Crazy Accordeons maken accordeonmuziek op hun eigen manier en dat bevalt prima.

De beelden van de clip zijn geschoten door Ron Schmidt. Samen met hem bezochten ze de waterkering en het Museum RockArt in Hoek van Holland. Daarnaast kregen ze de beschikking over Zaal Beatrix in Schiedam. Daar werd alles uit de kast gehaald om spetterende shots te maken. Naast vuurwerk zorgt de kleurrijke achtergrond met verlichting voor een sfeervolle clip.

Crazy Accordeons- Crazy Accordeon 2.0Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Link naar videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=-kvS6Ly3cfA

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Fiësta’ nieuwe single van succesvol Duo Crazy Accordeons!

De naamsbekendheid van de Crazy Accordeons is mede door Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw produkties ontzettend gegroeid. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dit duo bestaande uit Marco & Monique de potentie heeft om (Net als de Kermisklanten) door te breken in Nederland. In april 2019 debuteerden ze met ‘Happy’. In december diende zich de opvolger ‘Viva Bavaria’ aan. Vlak voor de zomer van 2020 presenteren ze het vrolijk klinkende nummer ‘Fiësta’.

Vanaf het begin werken Marco & Monique al samen met het producersduo Emile Hartkamp en Norus Padidar. Inmiddels wordt het muzikale duo, dat sinds kort samenwoont in ’t Harde regelmatig door Emile en Norus ingehuurd om voor hun producties de accordeonpartijen in te spelen.

Voor de nieuwe single ‘Fiësta’ hadden Marco & Monique zelf al een voorzetje gegeven. ‘Onze doelstelling om het nummer vrijheid en blijheid uit te stralen is meer dan gelukt. Na het horen van de demo kruipt Emile als het ware in de huid van de artiest. Vervolgens voegt hij een aantal instrumenten toe, waardoor je spontaan het gevoel krijgt om lekker uit te waaien op het strand. Daar houden wij ook van’, glunderen Marco & Monique.

De Crazy Accordeons hopen dat ze snel weer een goed gevulde agenda krijgen. ‘Die hadden we, totdat het coronavirus de kop opstak. We stonden geboekt in het voorprogramma van André Hazes in Oostenrijk en ook bij de wandelvierdaagse in Nijmegen zouden we op een groot plein de wandelaars verwelkomen. Dit en nog meer andere leuke optredens werden geannuleerd. Gelukkig krijgen we volgend jaar een herkansing bij André Hazes. De vliegtickets zijn alweer geboekt aldus Marco & Monique.

De CD single ‘Fiesta’ is vanaf 1 juli 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Ron Schmid, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse Televisiestations en Youtube te zien zijn.

Crazy Accordeons ‘Fiesta’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

 

Crazy Accordeons Boeken? druk op de rode BOEK NU! button

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring