Artiest banner

Dave Korteweg


Biografie/Nieuws

Dave Korteweg verbaast muziekwereld met ijzersterk lied die bol staat van

zomerse klanken!

Het leven dat is goud als iemand van je houdt. Daarover zingt Dave Korteweg in z’n nieuwe single Picobello die, zoals we inmiddels van hem gewend zijn, verschijnt bij Rood-Hit-Blauw. Het zomerse lied dat grotendeels geschreven is door Pascal de Vormer heeft een aanstekelijk ritme dat blijft hangen. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal.

Als je goed naar de tekst luistert kom je er al snel achter dat het om een droom gaat. Terwijl je slaapt zie je een mooie vrouw die naderhand vanzelf weer van het netvlies verdwijnt. Je kunt niet bij haar komen en kunt niet verklaren dat je haar elke keer ziet. Uiteindelijk blijkt het allemaal fantasie te zijn.

Het oorspronkelijke nummer kwam Dave op Spotify tegen. Omdat hij daar zo enthousiast over was, kroop Dave zelf al in de rol van tekstschrijver. De eerste zinnen stonden snel op papier. Daarna bleek dat toch niet zo eenvoudig te zijn en kwam Pascal de Vormer in beeld.

De samenwerking met Sonic Solutions kwam tot stand op advies van kameraden in de muziekbusiness die zeer te spreken zijn over dit productieteam. Ik moet eerlijk zeggen dat me dat heel goed bevallen is. Er wordt goed naar je geluisterd en ze halen qua klanken ‘alles uit de kast’, meent Dave.

De CD single ‘Picobello’ is vanaf 3 juni 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door RTV Mediaproductie, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse Televisiestations en Youtube te bewonderen zijn.

Dave Korteweg ‘Picobello’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Laatste Nieuws

 Dave Korteweg vervolgt z’n carrière met‘Jouw Avonturen’

Een mooi vervolg op de gelanceerde single ‘Picobello’ die in 2020 uitkwam, zo omschrijft Dave Korteweg z’n nieuwe wapenfeit ‘Jouw avonturen’.
Ook nu heeft Dave gekozen voor lancering bij platenlabel Rood-Hit-Blauw.
De doelstelling om minimaal 1 single per jaar uit te brengen heeft hij hiermee gehaald. Dave was ervan overtuigt dat het qua Covid-19 maatregelen eind maart wel goed zou zitten en heeft dus bewust gekozen om deze single op 31 maart 2021 uit te brengen.

 

We weten inmiddels allemaal dat de vooruitzichten steeds worden bijgesteld.
Na het uitbrengen van ‘Picobello’ is de naamsbekenheid ernorm gegroeid. Ik zit nu éénmaal in die trein en die moet gewoon doordenderen. Anders is alle energie die ik samen met mijn team erin heb gestopt verloren. Dat is niet de bedoeling.
‘De geplande route gaan we gewoon vervolgen’, meent Dave.

Ondanks Covid-19 gaat Dave lekker op pad met “De Muziekbus” om zo toch te kunnen optreden bij de mensen voor de deur.

Via socialmedia zoals Facebook, heeft Dave al enkele boekingen mogen ontvangen. ‘Zo blijft ik ook in contact met mijn fans.’ Zij gaven ook al aan, dat ze zaten te wachten op een nieuwe single’. Die heb ik wederom opgenomen bij Sonic Solutions in Roosendaal. Pascal de Vormer heeft de tekst geschreven, waarin je wordt meegenomen in verschillende avonturen. Dat is ook te zien in de opvallende videoclip. Die 10 April word opgenomen……..Nieuwsgierig?

De CD single ‘Jouw avonturen’ is vanaf 31 maart 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Robert Vegt, zal ter promotie van de nieuwe single spoedig op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Dave Korteweg: ’Jouw avonturen’. Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

————————————————————————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

Promotie: Score Promotions: info@scorepromotions.nl

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Score Promotions

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring