Artiest banner

Dave Korteweg


Biografie/Nieuws

Dave Korteweg verbaast muziekwereld met ijzersterk lied die bol staat van

zomerse klanken!

Het leven dat is goud als iemand van je houdt. Daarover zingt Dave Korteweg in z’n nieuwe single Picobello die, zoals we inmiddels van hem gewend zijn, verschijnt bij Rood-Hit-Blauw. Het zomerse lied dat grotendeels geschreven is door Pascal de Vormer heeft een aanstekelijk ritme dat blijft hangen. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal.

Als je goed naar de tekst luistert kom je er al snel achter dat het om een droom gaat. Terwijl je slaapt zie je een mooie vrouw die naderhand vanzelf weer van het netvlies verdwijnt. Je kunt niet bij haar komen en kunt niet verklaren dat je haar elke keer ziet. Uiteindelijk blijkt het allemaal fantasie te zijn.

Het oorspronkelijke nummer kwam Dave op Spotify tegen. Omdat hij daar zo enthousiast over was, kroop Dave zelf al in de rol van tekstschrijver. De eerste zinnen stonden snel op papier. Daarna bleek dat toch niet zo eenvoudig te zijn en kwam Pascal de Vormer in beeld.

De samenwerking met Sonic Solutions kwam tot stand op advies van kameraden in de muziekbusiness die zeer te spreken zijn over dit productieteam. Ik moet eerlijk zeggen dat me dat heel goed bevallen is. Er wordt goed naar je geluisterd en ze halen qua klanken ‘alles uit de kast’, meent Dave.

De CD single ‘Picobello’ is vanaf 3 juni 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door RTV Mediaproductie, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse Televisiestations en Youtube te bewonderen zijn.

Dave Korteweg ‘Picobello’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Laatste Nieuws

Dave Korteweg presenteert single ‘Als jij lacht’.

Even geleden kondigde platenlabel Rood-Hit-Blauw aan dat Dave Korteweg na een uitstapje terugkeert naar het label van Rood-Hit-Blauw. Twee jaar gelden begon de samenwerking en dat resulteerde in z’n debuutsingle ‘Ik laat jou nooit meer gaan’.

Vanwege het winnen van een talentenjacht, kreeg hij een single opname in een andere studio, met daarbij de release en promotie van deze single op een ander label.

‘Deze single heeft helaas niet hetzelfde gebracht als mijn eerste single. Ik kan niet anders zeggen, dat de manier van werken met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw heel anders is verlopen. Daarom ben ik ook blij met de hernieuwde samenwerking’, glundert Dave.

De nieuwe single is opgenomen in de studio van Jeroen Dirksen. Dave reageerde op een bericht van Jeroen, dat twee nummers op de planken had liggen, waar hij kandidaten voor zocht. Omdat ik op zoek was naar een nieuw liedje, stuurde ik hem een berichtje dat ik belangstelling had.

Nadat ik beide nummers had beluisterd, koos ik voor het vrolijke lied ‘Als jij lacht’. Het draait om een lachende vrouw waar je blij van wordt en het zonnetje laat schijnen.

De tekst is geschreven door Pascal de Vormer i.s.m. Jeroen Dirksen. De verhaallijn wordt uiteraard uitgebeeld in de door Robert Vegt geschoten clip. Een kameraad en zijn vriendin spelen de hoofrol in deze spontane clip’, verklapt de uit Arnhem afkomstige zanger.

De singlepresentatie vindt plaats op zaterdag 28 september 2019

Het adres voor Let’s Party: Café Ons Huis, De Brink 9 in Elden.

Artiesten die deze avond zullen optreden zijn oa: Jeffrey Heesen, Wesley Klein, Frank van Etten, Tony van Boxtel, Tinus Hoekstra e.v.a. Deze release party wordt vooraf gegaan door de officiële landelijke release van de single op woensdag 25 september.

Dave Korteweg…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring