Artiest banner

Denny de Klerk


Biografie/Nieuws

Denny de Klerk presenteert vol trots zijn debuutalbum ‘Heel mijn hart’

Op 7 mei jl. vond de albumreleaseparty plaats van Denny de Klerk’s 13 tracks tellende debuutalbum ‘Heel mijn hart’. Het aanwezige publiek bij Studio Westpoort in Amsterdam werd getrakteerd op een gezellige muzikale middag waaraan een aantal collega-artiesten hun medewerking verleenden. Naast de uitreiking van het album, die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, was er nog een hoogtepunt te vieren, namelijk de officiële presentatie van z’n onlangs gelanceerde gelijknamige single ‘Heel mijn hart’. Daarnaast liet Denny
doorschemeren behoorlijk trots te zijn op track 7 ‘Heb je mijn
lach’. Dat nummer gaat namelijk over zijn dochtertje die in augustus 2 jaar wordt. Ze krijgt in ieder geval de boodschap mee dat ze altijd bij hen terecht kan komen, zelfs als ze haar vleugels gespreid heeft.

Voor Denny was het zingen van zijn nieuwe single ook een spannend moment omdat de sound hiervan nogal afwijkt van hetgeen hij hiervoor uitbracht. Gelukkig viel de swingende productie die i.s.m. het team van Sonic Solutions tot stand kwam in goede aarde. Met name het grote aantal live instrumenten dat hiervoor werd ingezet laten zien dat hij muzikaal gezien erg gegroeid is. In ieder geval zijn de reacties die Denny van een aantal Nederlandstalige radiostations ontving allemaal zeer positief. Ook het aantal streams bij de bekende portals en de views op YouTube laten zien dat de plaat goed wordt opgepakt.

Denny:’ Ik moet zeggen dat het best een gevarieerd album is geworden. Het moment om de stap te nemen om een compleet album te maken kwam eigenlijk nadat ik de feestknaller ‘Het Bierfeest’ uitbracht. Vanaf die tijd heb ik gasgegeven. Nog geen jaar later is de verzamelaar al een feit. Naast eigen commerciële liedjes, duetten, een ballad en covers staan er ook een tweetal rapnummers op. Als ik kijk naar de namen van de tekstschrijvers die hieraan hebben meegewerkt ben ik best een beetje trots. Hans Louws, Bram Koning, Pierre Biesterveld en Olav Hesselmans hebben toch al behoorlijk wat hits op hun naam staan. Ook de mannen van Sonic Solutions, Joris van Dijk, Michel Clerx en Jarek Mathijssen, ben ik zeer dankbaar voor alle tijd en vertrouwen die ze in mij hebben gestoken. Voorlopig zijn ze nog lang niet van mij af.’

Het album ‘Heel mijn hart’ is vanaf 10 mei 2023 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms.

Denny de Klerk: ‘Heel mijn hart’…Een Rood-Hit-Blauw productie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Denny de Klerk doopt het ‘Het Wijnfeest’ om in ‘Het Bierfeest’

In 1993 lanceerde Willeke Alberti de vinylsingle ‘Het Wijnfeest’. Omdat Denny de Klerk deze melodielijn altijd al ontzettend leuk vond ontstond bij hem het idee om deze plaat onder handen te nemen en zelf van een aangepaste tekst te voorzien. Zo gezegd, zo gedaan. Hij nam wederom contact op met het team van Sonic Solution omdat hij deze opnamestudio ziet als standaard leverancier van zijn producties. Platenlabel Rood-Hit-Blauw kreeg weer de opdracht om de single uit te brengen.

Denny: ‘Eigenlijk is deze single een perfecte opvolger voor mijn debuutsingle “Een heel klein beetje dronken” die ik 3 jaar geleden lanceerde. Ondertussen zijn er wel meerdere singles verschenen, maar dit plan wilde ik gewoon voltooien. Tijdens een zoektocht kwam ik de klassieker van Willeke Alberti tegen en dacht meteen “dit is hem”. Terwijl de versie van Willeke over het rijkelijk vloeien van wijn gaat, heb ik natuurlijk veel meer met als het om bier gaat. Omdat de oorspronkelijke track in totaal meer dan 4 minuten duurt hebben we ook een speciale radio-edit gemaakt. Radiostations nemen namelijk bijna geen liedjes op in hun systeem die langer zijn dan 4 minuten’.

De vriendin van Denny had een goed idee om de clip niet op te nemen in een café, maar op een groot grasveld met allemaal verklede mensen uit de buurt. Samen met cameraman Alex van Music Experience Studio is dit verder uitgewerkt. Uiteraard ontbrak er geen bier bij deze opname. Volgens Denny was het een zeer geslaagd experiment, en is de clip meer dan geslaagd

De komende maanden zal Denny de laatste hand leggen aan zijn aanstaande album welke in het begin van 2023 gelanceerd gaat worden.

De CD single ‘Het Bierfeest’ is vanaf 7 september 2022 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip’ is te bewonderen bij de TV zenders en op Youtube.

Denny de Klerk: ‘Het Bierfeest’…Een Rood-Hit-Blauw productie!

———————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring