Artiest banner

Dirk


Biografie

Dirk is begonnen met zingen toen hij pas  3 ½ jaar was met het liedje van Frans Bauer (heb je even voor mij) want daar was Dirk erg gek van, en dat zong hij dan ook elke dag. Toen brak zijn 4e verjaardag aan en hij vroeg een microfoon voor zijn verjaardag en die kreeg hij ook. Een microfoon nog gekocht bij de Intertoys.

Toen er bij hen in het dorp Zaamslag een feestje was en Roel Britting kwam zingen werden de stoute schoenen aangetrokken. Dirk voeg aan Roel een liedje te mogen zingen op het voor Dirk nog onbekende podium! Dirk vond het geweldig en ruilde zijn idool Frans Bauer om voor Roel Britting. Een tip  van Roel die direct werg opgevolgd was doe hem op zangles. Uiteraard werd deze tip niet in de wind geslagen en een zanglerares gezocht.

We kwamen al snel uit bij Mieke de zanglerares achter Frans Bauer. En via Jan van Est kregen we het nummer van Mieke, en werd Dirk op de wachtlijst gezet. Dirk moest nog even zelf oefenen en kon les nemen toen hij 9 jaar was.

In 2010 kwam hij samen met zijn Opa in contact met Platenlabel Rood-Hit-Blauw die vanaf dat moment zijn carriere helpt uitstippelen

Dirk is nu al enige tijd onderweg en nog steeds met zangles bezig en aan het oefenen, zijn single’s worden enorm gewaardeerd !

Discografie:

Verliefd tot over mijn oren (2014) Alles wat ik nodig heb (2015) Vieze handen (2016) Je leven op de straat (2016) Daar waar zij woont (2017)

 

Wil jij Dirk boeken voor een optreden op jou feestje? Dat kan, neem dan contact met ons op via de Boekingsbutton!

Nieuws

Dirk schaamt zich er niet voor om een ‘Jongen van de straat’ te zijn

Een haf jaar geleden presenteerde Dirk zijn verrassende single ‘Spiegel aan de wand’. Hij kondigde toen al aan dat dit het begin zou zijn van een muzikaal avontuur met als doel een compleet album. Inmiddels is ook z’n nieuwe single ‘Jongen van de straat’ die op het Rood-Hit-Blauw label verschijnt een feit. De titel verklapt een beetje hoe de 19 jarige zanger uit Terneuzen in het leven staat.

Dat het nummer geschreven is door Frank van Etten valt wel op door zijn manier van schrijven en de herkenbare melodielijn ‘Frank vroeg mij om iets over mezelf te vertellen. Al snel kwam hij met de titel ‘Jongen van de straat’. Zo ben ik ook, ik heb een leuke baan in het metaalrecyclings bedrijf van mijn Opa, het is flink doorwerken maar daardoor kan ik in mijn vrije tijd ook dingen doen die ik leuk vind. Om het lied niet helemaal autobiografisch te maken heeft Frank een passende verhaallijn bedacht waaruit blijkt dat eea ook een keerzijde kan hebben. Ik blijf echter zoals ik ben. Ik doe veel dingen op mijn eigen manier, daar voel ik me goed bij en daar hoop ik veel mee te bereiken. Ik denk maar zo….iedereen heeft z’n goede en slechte dingen’, meent Dirk.

Als alles volgens planning verloopt zal het debuutalbum van Dirk medio maart 2020 uitkomen. ‘In principe komen er 13 tracks op te staan, maar het zou zo maar kunnen dat het er 15 worden. Ik bruis in ieder geval van energie. Gelukkig krijg ik zangles van zangpedagoge Mieke Werger. Zij leert me om te gaan met diverse zangtechnieken zodat het een veelzijdig album kan worden.

De CD single ‘Jongen van de straat’ is vanaf 1 januari 2020 verkrijgbaar op de bekende platforms. De videoclip met een vette verhaallijn die opgenomen is door Kaska Productions, is ter promotie van de nieuwe single te bewonderen op diverse televisiestations en Youtube.

Dirk…………alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring