Artiest banner

Donny Joëll


Biografie

Donny Joёll is geboren in 1992 en als kind met de muziek van volksheld André Hazes en René Froger opgegroeid, zijn ouders luisterden thuis of in de auto altijd naar Nederlandse volksmuziek.

Toen Donny 11 jaar was luisterde hij elke dag uit school Nederlandse muziek op zijn eigen slaapkamer, hij zong hierbij zo hard mee dat de buren het vaak konden horen.

Enkele jaren later kocht Donny van het geld van zijn verjaardag een 1e karaokesetje waarmee hij vaak met vrienden op zolder ging zingen.

 

2016:

Donny trekt de stoute schoenen aan en doed voor het eerst mee aan een talentenjacht in Den Haag.

Deze talentenjacht bleef niet onopgemerkt wat blijkt uit het feit dat hij vanaf toen werd gevraagd voor optredens waaronder bruiloften, bedrijfsfeestjes, verjaardagen, kroegen, en buitenfestivals.

Donny is ook een graag geziene gast op het Rembrandtsplein in Amsterdam, hij zingt daar regelmatig en hoopt in de voetsporen te kunnen treden van veel bekende artiesten die hier ooit zijn begonnen.

 

September 2017:

Donny gaat samen met Rood-Hit-Blauw de uitdaging aan! Zijn nieuwe tracks worden uitgebracht en gepromoot onder dit bekende Nederlandstalige Platenlabel.

De titel van zijn single is alvast bekend: “Jij bent alles” zal 25 Oktober 2017 op dit platenlabel verschijnen.

 

Meer info en boekingen Donny:

Facebook: https://www.facebook.com/Donnytjee

Telefoon: 06 – 50807009

Nieuws

Donny Joёll komt met voortreffelijk debuut en beresterke song!

Als je als jochie opgroeit met de klanken van o.a. André Hazes en René Froger, dan is de besmetting met de Hollandse volksmuziek al snel een feit. Het overkomt de in 1992 geboren Donny Joёll. Hij is nog maar net een tiener, als hij de liedjes van zijn idolen feilloos weet mee te zingen waardoor hij bijna ongemerkt zijn stem begint te ontwikkelen. Als hij enkele jaren later een karaokesetje weet te bemachtigen is het spreekwoordelijke hek van de dam. De Hagenees trekt zich regelmatig met zijn vrienden terug op zolder om met dat apparaat aan de slag te gaan. Een bijna logisch gevolg is dat hij deelnemen aan talentenjachten. Hierbij maakt Donny zoveel indruk dat hij voor diverse gelegenheden wordt gevraagd te komen zingen, waaronder op het Amsterdamse Rembrandtsplein.

Een carrière als zanger lonkt dan! Vervolgens vindt Donny in platenlabel Rood-Hit-Blauw de ideale partner om zijn carrière verder gestalte te gaan geven. En nu is het eerste wapenfeit daar van deze samenwerking. ‘Jij bent alles’ is de titel van zijn door Colin Heikens geschreven debuutsingle welke is opgenomen en vervaardigd door de heren van Sonic Solutions.  Je hebt dé ware ontmoet tijdens een mooie nacht, waarin je voor het eerst met haar danste én kuste. Zij is het helemaal, de vrouw waarvan je al zo vaak droomde! Het zijn de bespiegelingen van een beresterke song die de potentie bezit hoog op elke playlist terecht te gaan komen. Een meer dan voortreffelijk debuut dus van Donny Joëll! De Clipopname werd verzorgd door Jordi van Lo.

Link naar Spotify: https://open.spotify.com/track/6lkIZ0zhXUbIZQOSz615TA

Link naar youtube: https://youtu.be/gx_LTzRXnKE

Donny Joëll …..Alweer een Rood-Hit-Blauw Artiest!

 

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring