Artiest banner

Eric Jaspers


Biografie/Nieuws

Nieuwe single ‘Laten we dansen’ van Eric Jaspers valt op door frisse klanken

Dat muziek het leven van Eric Jaspers grotendeels bepaalt staat als een paal boven water. Hij kan zich uren vermaken in z’n eigen Eban studio. Daar zijn ook de wortels gelegd van z’n nieuwe plaat ‘Laten we dansen’. Het is overigens de vierde single op rij die bij Rood-Hit-Blauw produkties verschijnt. Het overgrote deel muziek dat op dit label van Ronald Visch wordt uitgebracht kun je plaatsen in de categorie volksmuziek. Toch is Visch blij om Eric in z’n artiestenstal te hebben. De vraag naar dergelijke artiesten is groeiende en RHB is daarom ook blij met Jaspers.

Eric schrijft al vele jaren liedjes met een boodschap. Dat geldt dus ook voor ‘Laten we dansen’. ‘Met name het grote aantal negatieve berichten die we dagelijks ontvangen bracht mij op het idee om een nummer te schrijven waar we vrolijk van worden. Ik ben hier in 2021 al mee begonnen. Het lijkt wel of de ellende in de wereld steeds groter aan het worden is. Muzikaal was ik op zoek naar frisse klanken waar je heerlijk op kunt dansen. De gezellige dansbeat zorgt er in ieder geval voor dat het zomers klinkt. Ik moet wel zeggen dat het een apart liedje is geworden met een eigen sound. Noemenswaardig is het gebruik van veel live instrumeneten, we hebben alles uit de kast getrokken.Ik hoop daarom ook dat iedereen hiervan kan genieten met een leuke zomer erbij’, aldus Eric.

De CD-single ‘Laten we dansen’ is vanaf 13 april 2022 verkrijgbaar. De videoclip, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Credits videoclip:
Arno Maas: Script, regie en montage

Rik van den Wildenberg: camera, licht en montage Productie: Maaswerk ism. RGB Produkties

Eric Jaspers….’Laten we dansen’. Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Eric Jaspers komt onverwachts met nieuwe single ‘Goed dat jij er bent’

Een slapeloze nacht bracht Eric Jaspers op het idee om een lied te schrijven met als doel een grote groep mensen een hart onder de riem te steken. Het was helemaal niet de bedoeling om nu een single uit te brengen, maar omdat er de laatste weken nogal wat te doen is, vroeg hij z’n platenbaas Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw om raad. Ze zijn overeengekomen dat het lied met de titel ‘Goed dat jij er bent’ op 1 april uitgebracht wordt.

‘In de nacht van zondag 22 maart op maandag 23 maart spookte het in m’n hoofd. Alle grote veranderingen in het leven passeerden de revue. Dat gaf mij inspiratie om er iets mee te doen. In de loop van die maandag heb ik de tekst geschreven en de muziek geproduceerd die vervolgens in mijn eigen Eban studio is opgenomen. Ik ben iemand die liedjes schrijft met een boodschap en hoop dat veel mensen zich hier in kunnen vinden. We moeten er juist in deze tijd voor elkaar zijn. Iedereen heeft grotendeels dezelfde problemen’, meent Eric.

Ook het gezin van Eric heeft te maken met de veranderingen vanwege het coronavirus. ‘Ik heb 2 kinderen van respectievelijk 7 en 9 jaar thuis. Omdat ze niet naar school kunnen, bestaat de ochtend uit opdrachten die ze vanuit school aangeleverd krijgen. s’middags gaan ze even naar buiten om ‘een frisse neus’ te  halen, de rest van de dag bestaat uit gamen en facetimen met opa en oma. Mijn vrouw is werkzaam in de gehandicaptenzorg en ze merkt dat ook daar alle zeilen moeten worden bijgezet. Al mijn optredens zijn gecanceled en ik zit dus ook vaker thuis. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Uiteindelijk komt alles weer op z’n pootjes terecht, we weten alleen niet wanneer’, aldus Eric.

Vanwege de beperkingen die zijn opgelegd door de regering heeft Eric het besluit genomen om geen clip op te nemen. Volgens Eric kun je het gewoon niet maken om nu een groepje mensen bijeen te halen om een clip te produceren. De track komt wel op youtube, maar dan met de singlehoes op de achtergrond.

De CD single ‘Goed dat jij er bent’ is vanaf 1 april verkrijgbaar op de bekende platforms.

Eric Jaspers…..Alweer een Rood-Hit-Blauw Artiest!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring