Artiest banner

Harm Rikken


Biografie/Nieuws

Muziek is bij de goedlachse vrolijke Tielse zanger Harm Rikken al vanaf zijn prille jeugd als een rode draad in zijn leven aanwezig, niet voor niets was de muziekles op de lagere school zijn favoriete lesuur. Harm werd door zijn muzikale familie en zijn muziekleraar aangestuurd om hier vooral in door te gaan. Hij volgde pianolessen en was al snel te vinden op het podium. Geïnspireerd en gefascineerd door voornamelijk Nederlandstalige muziek is Harm al snel op zoek naar eeuwige roem. Tijdens een  talentenjacht wordt Harm gekozen om als tourzanger mee te reizen bij de populaire Mega Party Hitkrant Roadshow. Samen met presentatoren Tim Immers en Mike Starink toert Harm langs discotheken in Nederland en verzorgt optredens met artiesten als T-Spoon, Haddaway en Edsilia Rombley.

Na 2 jaar toeren is Harm klaar voor een nieuwe uitdaging. Het is de Nederpopcoverband “Het Pact”, voor Harm. Dit voelt meteen als een warm bad. Samen met de band toert Harm door het gehele land om de bekendste en meest populaire Nederpop songs ten gehore te brengen .

Door alle drukte duurt het echter tot 2007 voor er een single verschijnt. “Zomer in Zweden”  is een door Martin Nijdam en Bert Visser geschreven lied die direct goed wordt opgepakt. Het nummer is vaak te horen op landelijke en regionale radiozenders en de bijbehorende videoclip veelvuldig te zien op de Nederlandse clip stations.

Besmet met het entertainmentvirus besluit Harm zijn muzikale, artistieke en professionele carrière verder uit te werken. Onder leiding van producent Martin Sterken verschijnt vervolgens het nummer “Altijd bij mij”. Tot grote verrassing van Harm zelf krijgt hij het eerste exemplaar uitgereikt door zijn populaire stadsgenoot Frans Duijts. De single doet het vervolgens bijzonder goed en brengt het zelfs tot een hit notering in de Radio NL Top 30.

In 2012  brengt Harm de succesvolle single “Nachtenlang” uit. Vrijwel gelijk met de release van de single ontmoet Harm de succesvolle producer Edwin van Hoevelaak. Tijdens het gesprek raken beide zo enthousiast dat er besloten wordt om samen een nummer op te nemen. De single met de titel “Ja” verschijnt en krijgt veel media aandacht.

In 2015 krijgt Harm de kans om met Thomas Berge, Billy Dans en producer Edwin van Hoevelaak een nummer te schrijven tijden de BUMA Awards. Samen schrijven ze het prachtige nummer “Door mijn ogen” dat wordt opgenomen is de Sound Vision Studio in Arnhem. Daarna wordt het een tijdje stil rond Harm Rikken, maar nu in 2023 vindt Harm het hoog tijd om met nieuw en een verrassende sound te komen. Mark Pepping en Rick Lammers schreven voor Harm het nummer “Wat je ziet is wat je krijgt”. Het is een nieuwe koers waarbij de aandacht meer bij gezelligheid komt te liggen. Het aanstekelijke nummer komt 25 oktober 2023 uit bij het bekende RoodHitBlauw  label.

Harm heeft er enorm veel zin in om de komende jaren te verrassen met nieuwe songs. Zijn repertoire bestaat uit gezellige, gevoelige, vrolijke, emotionele, opzwepende, herkenbare Nederlandstalige nummers. Harm Rikken een allround artiest die veelvuldig optreed in cafe’s, restaurants, zalen, en graag gezien is bij festivals, evenementen, feesten en zakelijke bijeenkomsten. Zijn passie voor muziek, de durf om dromen na te streven en verwezenlijken zijn voor Harm de belangrijkste reden om het liefst iedere minuut van de dag op het podium te willen staan.

Laatste Nieuws

Harm Rikken “Schenk vol”

Zonder hem nog maar één noot te hebben horen zingen zal iedereen
zeggen, he die ken ik! De nieuwe single van Harm Rikken is bij het uitbrengen al een klassieker. Opzwepend en met een heerlijk beat. Een nummer waarbij je je niet stil kunt blijven zitten. Harm krijgt met “Schenk Vol” naast het glas, ook de dansvloer vol. Na één keer luisteren krijg je het niet meer uit je hoofd. De immer positieve Harm Rikken vindt het na een week van werken hoog tijd voor wat vrolijkheid, want feestjes bouwen zit in zijn DNA . Bij elke noot en bij elke slok weet je het zeker, dit wordt een feest, HET feest van het jaar!

Er rest maar een ding: vraag de ober je glas te vullen en ga compleet los. We gaan pas naar huis als het dak er af is! Dat wordt dansen, zingen.. en morgen schor je bed uit!

De liefhebbers van de Nederlandstalige muziek hebben er weer een heerlijk pareltje bij.

De CD-single ‘Schenk vol’ is vanaf 13 maart 2024 verkrijgbaar. De bijzonder mooie videoclip is opgenomen door Fred Baaren

Harm Rikken ‘Schenk vol’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

——————————————————————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring