Artiest banner

Henk de Jager


Biografie

Henk en Producer Ron hebben gezamenlijk hun eigen professionele opname-studio in Amstelveen, genaamd de H&R Studio. Ruim 40 nummers hebben zij hier inmiddels gemaakt. Hiervan zijn ook al een aantal CD’s vervaardigd en de nummers hiervan zijn tevens te vinden op Spotify, Deezer en I-tunes.

In 2011 hebben Henk en Ron elkaar leren kennen bij de Amsterdamse Artiesten Club. Henk was al 20 jaar actief als zanger en had al vele honderden optredens achter de rug. Hij was in 2008 als 7e geëindigd bij het TV-programma ‘So you wanna be a popstar’ en daardoor trad hij destijds ook op in AFAS Live. Liedjesschrijver Ron had ooit een platencontract gehad met Willem van Kooten bij Red Bullet. Dit was met zijn toenmalige groep ‘Wear A Tie’.

Eind 2014 schreven Henk en Ron hun allereerste nummer ‘Rocky Mountain Baby’. De smaak te pakken werden al snel meerdere nummers gemaakt en nog geen jaar later kwam er een CD, getiteld ‘It’s my turn’. Hierop zijn o.a. de songs ‘Stay’, ‘Ride Baby Ride’ en ‘Lady from Costa Rica’ te vinden.

Tot dan toe werd dus Engelstalig geschreven en daardoor de naam Bobby McKenzie gehanteerd. Echter na verschillende gesprekken met diverse platenmaatschappijen werd op een gegeven moment besloten om Nederlandstalig verder te gaan. Weer een jaar later kwam de CD ‘Dag en nacht’ waarop o.a. de allereerste versie van ‘S.O.S.’ te vinden is. Overige titels van ‘Dag en nacht’ zijn ‘Na regen komt zonneschijn’, ‘Sorry’ en ’24 uur per dag’.

Na lobby’en van de in Hilversum woonachtige impressario Jolanda Osendarp, die eerder werkte bij de platenmaatschappij Universal, kwam laatstgenoemde CD terecht bij de platenmaatschappij RoodHitBlauw. Dit resulteerde in de release van de single ‘S.O.S.’ in het voorjaar van 2018.

Nieuws

Noodoproep S.O.S. van Henk de Jager !

Door zijn optredens in ‘So You Wanna Be A Popstar’  verkreeg Henk de Jager zijn bijnaam: The Dutch Tom Jones. Door dit SBS 6 programma trad hij ook op tijdens AFAS live in Amsterdam.

Deze in Den Haag geboren volkszanger en ras-entertainer zit ondertussen al meer dan een kwart eeuw in het artiestenvak. Hij stond op podia in binnen- en buitenland en heeft daarnaast al diverse geluidsdragers op zijn naam staan. Eind 2017 tekende Henk bij Rood-Hit-Blauw Produkties en de eerste release voortkomend uit de samenwerking met het platenlabel van Ronald Visch is het opvallende ‘S.O.S.’ geworden.

Henk ’s hart ligt bij het Nederlandstalig lied, daarom schreef hij onlangs met Ron Vreijsen het nummer ‘S.O.S.’. Voor de opnames week Henk helemaal uit naar Belgrado in Servië. Topproducer Zoran Petrovic, met wie hij in 2005 al een Nederlandstalige plaat opnam, werkte aan de productie van deze swingende en uptempo track met stevige beat waardoor het een echte dansplaat is geworden. Niet alleen het gipsyachtige liedje is in Servië opgenomen want ook de bijpassende videoclip is geschoten in de hoofdstad Belgrado. De mastering werd verzorgd in de Abbey Road studio in Londen.                 Ben je verliefd.. laat dit dan eens weten via de noodkreet: S.O.S. !

De CD single ‘S.O.S.’ is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden/streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Info & boekingen: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/henk-de-jager/

Spotify:https://open.spotify.com/album/3ux5vYNYkgixnKAgecxKlp?si=dVVdVHo_RK6WqqJFh8VmZg

Youtube: https://youtu.be/NaJe0M6uSww

Downloadsite: http://www.downloadmusic.nl/singles/614568968

HitsNL: https://www.hitsnl.nl/page/album?album=113443862

Abonneer u nu en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via: www.roodhitblauw.nl / of youtubekanaal: roodhitblauw

Henk de Jager…..Alweer een Rood-Hit-Blauw Artiest!

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring