Artiest banner

Irvine


Biografie/Nieuws

Irvine bewerkt ‘Vrij zijn’ tot ultieme feestversie van jewelste

Irvine heeft er lang over nagedacht om het nummer ‘Vrij zijn’ van Marco Borsato om te toveren tot een feestversie. Omdat Irvine op zoek was naar een nieuwe single vroeg hij zich af waarom hij nog langer zou wachten omdat dit idee al vele jaren in zijn hoofd zat. Hij brengt het lied niet uit om de vruchten te plukken van een Borsato lied, maar omdat hij het gewoon een fantastisch nummer vindt. Muzikaal gezien is het tempo verhoogd en zijn er een aantal live
instrumenten aan toegevoegd. Volgens Irvine kan er nu op worden gedanst en meegezongen. Daarnaast is deze feestversie uitermate geschikt voor een polonaise en kunnen de handjes de lucht in. Het is de tweede productie van Irvine die hij uitbrengt via Rood-Hit-Blauw producties.

Irvine: ‘Met name de toevoeging van de live accordeongeluiden en de live blazers geven het geheel net iets meer dynamiek dan muziek uit de computer. Op de bühne komt dat ook veel beter uit. De opnames vonden plaats bij Sonic Solutions. Het grootste gedeelte van de liedjes die ik heb uitgebracht komen daar vandaan. Ik geef meestal aan welke ingrediënten ik terug wil zien in het einderesultaat. Het team van Sonic kan gewoongedachten lezen en weten dat perfect te vertalen in het arrangement.’

Het zal de fans van Irvine opvallen dat het woordje Feestartiest voor zijn naam is verdwenen. Dat wil niet zeggen dat hij geen feestartiest meer is. Omdat hij ook een jaartje ouder wordt springt hij niet meer op de bar of op de tafel. Dat neemt niet weg dat het geen feestje meer wordt als hij op het podium of in de zaal het publiek vermaakt met gezellige muziek. Overigens heeft Irvine plannen om aan het einde van dit jaar of begin 2024 een concert met live band te geven in een theater. In ieder geval zal deze avond in het teken staan van covers. Zodra hier meer over bekend is, maakt hij dit uiteraard kenbaar.

In de videoclip spelen een drietal jonge meiden mee waaronder 2 zusjes. Dat heeft een bijzondere reden. Irvine voelde zich altijd een vaderfiguur voor hen en heeft altijd gezegd dat ze ooit een keer mochten figureren in een clip. Ter nagedachtenis van hun vader Kor leek dit de perfecte gelegenheid. Op die manier laat Irvine met een knipoog weten dat hij Kor niet is vergeten.

De Cd-single ‘Vrij zijn’ is vanaf 31 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Pieter Hornix, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Irvine ‘Vrij zijn’ …Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————————————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score Promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Irvine en EPox hebben samen met RoodHitBlauw fantastisch nieuws te melden!

Irvine:

Op advies van relaties in de muziek business hebben we onlangs een afspraak gemaakt bij het Hollandse label van Ronald Visch. Een bijzonder gezellig en onderhoudend gesprek maakte mij en zakenpartner Ed Post het nodige duidelijk. RoodHitBlauw is een label die net als wij bevlogen en zeer actief zijn in de muziekindustrie. We hebben een mooi plan uitgestippeld voor de nieuwe single “Max met stip op nummer 1”. Leuk om daarbij te vermelden dat ik de formule 1 race in Abu Dhabi mag bijwonen en het meereizende oranje legioen het gehele verblijf mag gaan entertainen. Uiteraard zal ik daar mijn liedje een aantal keer ten gehore brengen….een mooiere start kan ik me niet wensen!

Ronald RHB:

Ik ken Irvine al een tijdje van naam, dat werd snel anders toen hij mij belde voor een afspraak en een hele leuke single liet horen in het bijzijn van bedenker en partner Ed Post.Een demo beluisteren is altijd leuk, dat verveeld me nooit, maar deze single trok extra mn aandacht. Een lied over Max Verstappen die de hitlijsten zomaar kan gaan beklimmen vermoed ik. Irvine’s reis naar Abu Dhabi en optreden voor de oranjefans zie ik als toegevoegde waarde en kan zomaar de kickstart zijn van succes. DJ Barry Paf gaat ook mee en zal daar het feestje op gang brengen. Uiteraard zijn we wel een stukje afhankelijk van Max en Hamilton hun prestaties. 

08 December 2021 staat de nieuwe track van Irvine en Epox  online!  Neem alvast een voorschot door de track hier te (pre)saven:

https://lnk.fu.ga/epoxftfeestartiestirvine_maxmetstipopnummer1

Rechtstreeks een RHB artiest boeken? www.roodhitblauw.nl

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw Producties – info@roodhitblauw.nl

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring