Artiest banner

Jack van Raamsdonk


Biografie

Jack van Raamsdonk is geboren in de Herven in Den Bosch op 1 Oktober 1963

Zowel als drummer en als zanger, maar ook achter de schermen als producer, tekstschrijver en componist, mag Jack van Raamsdonk worden aangemerkt als iemand die het Nederlandse lied mede kleur gaf en nog steeds geeft. Als solozanger tekende hij voor zo’n 20 albums, met de formatie Exit vierde hij grote successen en als producer werkte hij samen met vele artiesten waaronder Jack Jersey en René Froger. De laatste jaren is hij veelvuldig met Janske op de podia te vinden; eerst via Het Woonwagen Duo, later veranderden zij hun naam in de Hollandio’s.

Nieuws

Jack van Raamsdonk vormt ‘Lingering on‘ om tot Kerstnummer “Eenzaam alleen”

 Omdat Jack van Raamsdonk tijdens zijn optredens van z’n fans met grote regelmaat te horen krijgt dat zijn vertolking van ‘Lingering on’ één van de favorieten is, bracht hem dat op het idee om daar iets mee te doen. De originele versie van Tom Jones die destijds geschreven is door James Last is omgevormd tot het Kerstnummer  ‘Eenzaam alleen’. Deze single verschijnt traditiegetrouw bij Rood-Hit-Blauw Produkties.

In het kort gaat het lied over de eenzaamheid met Kerstmis. Jack geeft aan dat als hij een pestbui heeft ook de beste inspiratie heeft om mooie teksten te schrijven. ‘Als ik om me heen kijk hoor ik vaak de verhalen over de gevolgen van een breuk in een relatie. Opmerkingen als “Waar moet ik nu heen”, “Jij was me niet trouw”, “Ons huis staat te koop” en “Ik hou nog van jou” passeren dan de revue. Met andere woorden…Kerstmis zal nooit meer hetzelfde zijn als vroeger’, meent Jack.

De uit Brabant afkomstige zanger blijkt nog steeds mateloos populair. Momenteel staat hij aan de vooravond van z’n nieuwe tournee. Deze show begint aanstaande zaterdag in Hellevoetsluis en krijgt op zondag een vervolg in Den Haag. Daarna verzorgd hij een aantal shows in België. In de tussentijd gaat hij ook nog met Tina Trucker naar Sauerland. Begin januari vliegt Jack naar Turkije voor een reeks optredens.

Al vele jaren is Jack een vertrouwd gezicht in de Spaanse badplaats Benidorm. Hij heeft daar al een appartement en begint op korte termijn een Bed and Breakfast.

Maart 2020 staat de nieuwe single gepland en volgt er een nieuwe show.

Jack van Raamsdonk…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring