Artiest banner

Jersey


Biografie

Jersey, is een professioneel allround amusement-orkest. Het orkest dat gevormd wordt door de broers Kees en Erich van der Velden, zijn al vanaf hun jeugd bezig met muziek. Want als vader saxofoon speelt en moeder accordeon, is dit al snel te verklaren.

Op jonge leeftijd werden beide lid van de plaatselijke fanfare. Kees als saxofonist, en Erich als drummer–tamboer. Maar het bleek al snel dat de twee broers meer ambities hadden dan dat de fanfare hen kon bieden. Kees leerde ondertussen orgel spelen, en stond als zestien jarige al op het podium als invaller-organist bij verschillende bands. Hij had immers een voorsprong van negen jaar op zijn broer, die trouw ieder week op zijn fiets naar drumles ging.

Zo werd er begonnen aan de muzikale ontwikkeling van beide. En wie had toen gedacht dat ze later als professioneel muzikant door het leven zouden gaan.

Nieuws

Tekst

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring