Artiest banner

Johan Moreno


Biografie/Nieuws

Biografie Johan Moreno

29/12/2018

Johan van Hoesel wordt geboren op 20 November 1974 in het mooie Brabantse ’s-Hertogenbosch en bracht zijn jeugdjaren door in het nabije pittoreske dorpje Velddriel. Al op jonge leeftijd kwam hij in contact met de muziek. Zijn familie van zijn moeders kant, familie Wolfs uit in het nabije Ammerzoden  (Wordragen ), was erg muzikaal. Vaak in de weekenden als opa Theo weer eens de accordeon pakte bij een feestje of als ome Wim weer eens op het drumstel sloeg vond Johan dat prachtig om te zien, hij vergeet dat ook nooit meer zegt hij. Een verjaardag op zondagmiddag was in Wordragen heel anders. In de voorkamer speelden een hele band, opa Theo en de plaatselijke visboer elk op een accordeon en ome Wim zong en drumde. “Dat zijn dingen om nooit meer te vergeten” zegt Johan  “dat is nostalgie”  de muziek is hem werkelijk met de paplepel ingegoten.

Johan deed op jonge leeftijd graag mee aan de plaatselijke playbackshows in het dorpshuis in Velddriel waar hij nu weer zijn cd presentaties houd. Johan maakte de LTS metaal af in Zaltbommel  maar toch werkt hij liever buiten in de weg en waterbouw.

Het bloedt kruipt toch waar het niet gaan kan zeggen ze wel eens, de muzieknoten stromen toch door zijn aderen en dat blijft kriebelen. Begin 2016 krijgt Johan voor zijn verjaardag van zijn vrouw een studio-opname kado om een single op te nemen.

Chantal en Daniel Lampe van Osterhase Productions maakte er een leuke clip bij. Tot grote blijdschap van Johan en zijn familie werd de clip 130 dagen non stop gedraaid bij TV Oranje en toen was zanger Johan Moreno een feit.

Zijn muziekgenre is vooral vrolijk Nederlandstalige dansmuziek met tropische klanken. Maar ook muziek van: Arne Janssen, Jaman en Jannes staat in zijn repertoire.  Als hij op het podium staat gebeurt er iets magisch, hij betoverd je met zijn stralende ogen, zijn mooie glimlach en je voelt de energie die door zijn aderen stroomt. Hij neemt je mee op een muzikale reis vol passie naar een andere dimensie. “Dat  is muziek maken.” zegt hij “Dat  mensen even geen zorgen hebben, lekker gaan dansen en genieten. Dat is iets wat zo mooi is aan het maken van muziek.” En als hij ze dan ergens later spreekt en ze zeggen, het was gezellig Moreno! Dat is altijd goed om te horen.

Hij heeft nu al zes eigen nummers op zijn naam staan met prachtige clips.

Johan Moreno krijgt een steeds grotere bekendheid en blijft niet onopgemerkt bij alle Radio en Tv-zenders waarbij zijn l single “Oh Blijf Bij Me” a12 weken in de hitlijsten stond  bij de zenders tot zelfs in ons buurland België. De tekst heeft hij samen geschreven met Kees Tel. De release en promotie is ondergebracht bij RoodHitBlauw Producties.

Laatste Nieuws

Johan Moreno vindt het de juiste tijd voor zijn nieuwe single!

Als Johan Moreno aan z’n vrouw Bianca denkt, gaat zijn hart na bijna 12.5 jaar huwelijk nog steeds sneller kloppen. De tekst van z’n nieuwe single ‘Mijn mooiste gedachte’ is als het ware op z’n lijf geschreven. Johan hoorde de oorspronkelijke versie van Dennie Christian op de radio en kreeg het niet meer uit zijn gedachten. Hij besprak het met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw die hem adviseerde om het nummer in een nieuw jasje te gieten.

In het dagelijks leven is Johan werkzaam in de grond- en waterbouw. Daarnaast staat hij al geruime tijd op het podium om het publiek te vermaken. ‘Vanwege de coronacrisis is mijn agenda om op te treden leeg. Gelukkig krijg ik elke maand gewoon m’n salaris zodat ik leuke dingen kan blijven doen. Het uitbrengen van singles staat in mijn top 3’, onthult de enthousiaste zanger woonachtig in Hedel net buiten Brabant.

Omdat een groot deel van de Nederlandse bevolking momenteel veel naar de radio luistert vond Johan het nu de juiste tijd om de single uit te brengen. Het lied is afgelopen januari opgenomen bij Kees Tel. Op advies van Johan heeft Kees het lied sneller gemaakt zodat het nog dansbaarder is geworden. Kees heeft er vervolgens zijn eigen draai aan gegeven en het resultaat mag er zijn.

De maatregelen die het RIVM heeft genomen vanwege de coronacrisis bracht Johan op het idee om een romantische clip op te nemen met Bianca. ‘Clipproducent Thijs Aldenzee stelde voor om de beelden te schieten op het strand van Castricum. Normaal gesproken zijn de terrassen vol en krioelt het er van de mensen. Omdat er verder helemaal niemand was hadden we het alleenrecht. Dat maakt deze clip ook wel bijzonder’, aldus Johan.

De CD single ’Mijn mooiste gedachte’  is vanaf 20 mei 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse Televisiestations en Youtube te zien.

Johan Moreno ‘Mijn mooiste gedachte’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring