Artiest banner

John Enter


Biografie/Nieuws

John Enter is een Nederlandse entertainer die z’n carrière ruim 40 jaar geleden begon als bandparodist. In de loop van de jaren ontpopte hij zich ook als zanger en boekte grote successen met oa. ‘Ik heb drie haren op de borst’ en ‘Jehtzt geht loss’. John werd als John Kamphuis geboren in Almelo.

Als klein kind zag hij zijn toekomst in de Twentse plaats Enter liggen. Daar is hij uiteindelijk naartoe verhuisd en woont er nog steeds.  Kleine John zag in zijn jongere jaren André van Duin optreden bij een timmerfabriek en was meteen verkocht. John wist toen al als 11-jarig jongetje: “Dat wil ik gaan doen!” Bandparodie werd zijn grote passie. John begon kranten rond te brengen om wat geld te sparen. Ook kreeg hij hulp van zijn beste fans, moeder Alberdine de Vries en vader Betse Gerre. Van deze fans kreeg John dat beroemde ‘instrument’, een bandrecorder. Hiermee begon het met liedjes opnemen en het plakken op band. Beetje bij beetje kwamen de optredens binnen en bij talentenjachten in den lande was hij altijd eeuwige tweede, net als Joop Zoetemelk bij de tour de France. Later begon hij ook zijn eigen teksten te schrijven en de allereerste single ‘Het kump wà terechte’ verscheen in 1982. Deze echte Twentse meezinger bleek een schot in de roos. Meerdere singles volgden en John ging na enige tijd als duo samenwerken. Als duo werden zij met name bekend door het nummer ‘Na drieën op de Knieën’ en stonden hiermee in de Top 40.

Als solozanger beklom John opnieuw meerdere malen de hitparade ‘Boven op de berg’, ’Bella Boekelo’, ‘3 witte duiven’, ’Het kontje’, ‘Hoenapaloe’, ‘Glas Omhoog’, ‘Mama Myjer’ en ‘Het Sopje’. Ook op de landelijke- en regionale televisie was de zanger regelmatig te bewonderen in zijn blauwe jas, klompen en opvallende mutsje.

John treedt nog steeds met z’n bandparodie op bij kleinere feesten, maar is als zanger nu zeer actief bij dorpsfeesten, zomerfeesten, Après-ski, vrijgezellenfeesten, oktoberfeesten, carnaval en overal waar het nog meer gezellig is.

Hoe dan ook: fleur en gezelligheid brengt John Enter in elke tent of zaal!

Laatste Nieuws

John Enter heeft de komende maanden maar één advies….. ‘Ga niet op dieet’

John Enter mag met recht een ware entertainer genoemd worden.
Met zijn blauwe jas, klompen en opvallende mutsje treedt hij op bij dorpsfeesten, zomerfeesten, Après-ski, vrijgezellenfeesten, oktoberfeesten, carnaval en overal waar het nog meer gezellig is. Voor het uitbrengen van zijn nieuwe single ‘Ga niet op dieet’ ging hij op advies van zijn manager Benni van der Meer een samenwerking aan met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties. Zijn nieuwste wapenfeit is een Nederlandstalige bewerking op ‘Les lacs du Connemara’ van Michel Sardou. Dat is één van de bekendste Franse chansons. Terwijl de originele versie gaat over Terre brûlée au vent. Des landes de pierre, Autour des lacs, C’est pour les vivants. Un peu d’enfer en Le Connemara zingt John over frikandel, braadwurst, kartoffelsalat, schweinefilet en een pommes mit senf. Afvalcoaches zullen ongetwijfeld liever zien dat zijn tips niet worden opgevolgd, maar John zorgt in ieder geval voor vrolijke gezichten als hij deze meezinger op de bühne vertolkt.

John: ‘Het afgelopen jaar was ik ontzettend druk met allerlei andere zaken en vond het weer de hoogste tijd worden om op muzikaal gebied weer iets van mij te laten horen. Ik had altijd een idee om in het dialect een Franstalig liedje op te nemen. Dat is er, ondanks dat ik genoeg aantekeningen had gemaakt, nooit van gekomen. Een tijdje geleden was ik weer aan het luisteren naar Franstalige zenders en toen kwamen er een aantal grote hits voorbij. Ik noteerde de nummers en ben met dobbelsteen naar producer Arjan Venemann gegaan en deze is het geworden. We hebben wel gekozen voor een Nederlandstalige tekst met herkenbare Duitse gerechten. Voor het komende EK voetbal heb ik als tweede track op de single een eveneens spraakmakende Oranjeversie geschreven. Wat dat betreft heb ik inspiratie genoeg en daarmee blijf ik de komende jaren ook volop bezig.’

De CD-single ‘Ga niet op dieet’ is vanaf 17 april 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De animatieclip, opgenomen door Niels Horstman, is te bewonderen bij de bekende tv-zenders en op YouTube.

John Enter ‘Ga niet op dieet’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

———————————————————————————-
Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van Olm sm Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring