Artiest banner

Joost de Vries


Biografie

Joost de Vries is de zanger voor uw feestje!
Hij treed als zanger & entertainer al weer 20 jaar op en zingt zowel in het Engels als Nederlands en gaat van Jan Smit tot René Froger en van André Hazes tot aan zijn eigen nummers!

Joost zijn sterke punt is dan ook dat hij kan teren op een breed allround repertoire wat geschikt is voor elke leeftijd van het publiek.
Dus van feestje tot bruiloften en de grotere muziekfestivals!

Hij treed regelmatig samen op met bekende artiesten en doet dat niet allen in eigen land maar heeft ook optredens verzorgd in onder meer Oostenrijk, België, Duitsland, Spanje, Italië, en Bulgarije.

In het voorjaar van 2009 als het landskampioenschap van voetbalclub AZ een feit is, komt hij op het idee om een kampioen lied voor AZ op te nemen. Samen met collega zanger Bernard Karsten nemen ze een versie op van het clublied “retteketet AZ”. Met eigen middelen word het nieuwe kampioenlied “ieder weekend pret AZ” opgenomen en geboren. Dit geeft veel landelijke publiciteit (o.a NOS sportjournaal, Telegraaf) Het nummer word dan als klap op de vuurpijl gedraaid in het AZ stadion tijdens de wedstrijden!

Het enthousiasme voor de muziek leidt dan tot meer studio-opnames. Er zijn nu in totaal 3 albums en 8 singles verschenen, en prijken er diverse liedjes op verzamel cd’s en dvd’s.

De single You’re Ok, I’m Ok komt in 2009 uit en word uitgereikt door niemand minder dan Jan Smit. In 2010 komt de single “In de zon” en word uitgereikt door Dirk Meeldijk, en haalt de finale van de “zomerkanjer 2010” (plaats 9) bij het Hollandse Hits Forum.

De singel “in het café” word begin 2011 uitgereikt door Henk Wijngaard. Het is een lekkere kroeg meezinger die het goed doet tijdens de diverse optredens, ook deze singel is in diverse hitlijstjes terug te vinden en word nog regelmatig op diverse stations gedraaid.

In mei 2011 brengt het platenlabel L&G het vrolijke zomerliedje “in de zon” opnieuw uit, de singel wordt nu echt goed opgepakt bij alle grote radiostations. Daarnaast wint Joost als een van de eerste in het programma “Radio NL café” de trofee waar het allemaal om draait om in de playlist te komen van het populaire radiostation.

Dan komt in December 2011 een gevoelige ballad uit,
“Adieu mijn vriend”, is geschreven door de bekende zanger Frank van Etten, en wordt ondersteund door de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. De singel gooit hoge ogen bij diverse landelijke radio stations en staat lange tijd in de playlist van RADIO NL, en weken lang in de dag top 5 en haalt vaak de 1e positie!

Vanaf dan gaat het stroomopwaarts en geeft hij diverse radio interviews bij landelijke en regionale radiostations en word gevraagd voor het Televisieprogramma “Sterrenpalet” wat uitgezonden word via TV Oranje, Tros sterren.nl en TV Ellef.

In Mei 2012 komt de zomerse knaller “Het is zo heerlijk om te dromen”, vlak daarna treed Joost op bij het zeer goed bezochte meezing feest de “RADIONL Zomertoer” in Heerhugowaard en komt hij samen met de charmante zangeres “Theresa” met een zomers duet op wat de titel “Wat een geluk” krijgt wat hoge ogen gooit bij vele radiostations in Nederland, en behaald in week 32 en 33 zelfs in de 2 Nederlandse top 30’s! (26)
Daarnaast staat de singel maar liefst 8 weken in de dagtop 5 van RADIO NL!

Augustus 2012 word Joost dan gevraagd om de stal van Storm Records en het label van Feestartiesten.nl te komen versterken, en maakt zijn opwachting tijdens de beruchte RADIONL Wintertoer in Oostenrijk tijdens de Feestweek Brixental.(Westendorf) Daarnaast wordt hij genomineerd als beste nieuwkomer van het jaar 2012, 2013 en 2014 door weekblad “PARTY” en treed hiervoor op In de Circus tent van Herman Renz in Haarlem.

De videoclips regelmatig bij TV Oranje, Vimeo, feestclips.nl, Sterren.nl, You tube, en verschijnen zijn nummers ook in de TV oranje top 1000.

Op 17 Februari 2013 is er dan een CD presentatie met met dan 15 artiesten en word het CD Album Leef & Geniet uitgereikt door de Burgemeester van Heerhugowaard. Het album telt maar liefst 12 eigen tracks!.
De singel Leef & Geniet komt uit en is een lekker uptempo en poppy rock nummer.

Joost treed op tijdens de RADIONL en TV Oranje Zomertoer in Groningen en Heerhugowaard en op de radio tijdens de RAI huishoudbeurs in Amsterdam.

In Juli 2013 komt hij dan met de cover singel “Amore” uit van Julio Iglesias waar Joost samen met Han Wellerdieck een gezellige tekst op heeft geschreven.

In 2014 gaat Joost de samenwerking aan met Jeroen Dirksen producer van o.a. Thomas Berge, Frans Bauer en André Hazes. “Jij bent mooi” komt uit en komt hoog in de rotatie bij de grote stations.
En verschijnt op TV op ondermeer ZNTV, TV Oranje en Toppers van Oranje.

In Juli 2015 komt hij dan weer met een echt zomers nummer “Zing maar na” uit, waar je niet stil door blijft staan!
Met deze single komt hij binnen 2 weken op de nummer 1 positie in Belgie bij de VBRO als trotsplaat en in Nederland bij RADIONL als de Hollandse Nieuwe en bij TVOranje als Oranje kroon en bij diverse zenders als alarmschijf, kortom een mooi succes wat er mag zijn!

Dan komt de zanger met een onvervalste levenslied en smartlap ballad ‘ Het eind van ons latijn’. De single behaald de finale van de Koos Alberts Awards show in 2016.

In 2017 zal hij met nieuwe eigen nummers uitkomen en een CD album uitbrengen want dan zingt hij 20 jaar en dat zal zeker gevierd worden!

Naast het zingen heeft Joost een eigen entertainment bedrijf symusic.nl (Label & Events) die onder meer allerlei evenementen organiseert zoals bruiloften en partijen maar ook grotere evenementen.

Joost presenteert naast het zingen ook iedere dinsdagavond tussen 20.00 en 22.00 het radioprogramma “Hollandse Hits A life” bij de radiozender Heerhugowaard A life waar hij diverse landelijke artiesten ontvangt en interviewt.

Nieuws

Joost de Vries viert 20-jarig jubileum met CD presentatie

De in 1970 geboren Alkmaarder Joost de Vries staat als artiest alweer 20 jaar op het podium. Dit doet hij met een breed en allround aanbod aan Nederlands- en Engelstalig repertoire. Single’s die het goed deden in nederlandstalig radioland waren o.a. ‘In de zon’, ‘Wat een geluk’, ‘Zing maar na’ en ‘Het is weer zomer’.
Joost laat met  regelmaat van zich horen middels nieuwe produkties.
En als hij niet op de bühne staat of als presentator actief is bij het radioprogramma “Hollandse Hits A life” dan richt hij zich volledig op het organiseren van diverse evenementen.

Na het album ‘Leef & Geniet’ dat in 2013 verscheen, viert de zanger zijn 20-jarig artiestenjubileum met de release van de nieuwe single “Passie” en met gelijknamig CD album ‘Passie’ welk vanaf 29 September via  platenmaatschappij Rood-Hit-Blauw verschijnt. Het nummer is geproduceerd door Jeroen Dirksen. “Dat ik dan nu met een verzamel CD uit kan komen geeft mij een trots gevoel”, aldus de jubilaris. Het zeer gevarieerd samengestelde jubileumalbum telt maar liefst 18 tracks waaronder de gelijknamige single, nieuwe liedjes én een verzameling van eerder door Joost uitgebrachte singles. Dit fonkelnieuwe album is 24 september gepresenteerd tijdens een bijzonder feestelijke releaseparty in Grandcafé De Heeren in Heerhugowaard waaraan diverse collega artiesten een bijdrage leverden. Optredens van Pascal Redeker, Dario, accordeonist Cees Oud, Kimberly, Stef Horn, Glenn de Koning, Bernard Karsten, Niels Mul, Henk Naber, Jan Grandia, Country Wilma, Robert v.d. Steenhoven, Pierre van Dam, John Eeltink, Ab Lakeman, Roel & Erik, Theresa, en Albert Casanova.

Passie…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

De CD ‘Passieis vanaf 29 Sept.2017 verkrijgbaar in winkels zoals bol.com en de mediamarkt en te downloaden op de bekende platforms. De gelijknamige single is ook verkrijgbaar.

Link naar Spotify: https://open.spotify.com/track/6S86sNQnMqFXFHE5w4IMms

Link naar een downloadsite: http://www.downloadmusic.nl/singles/613856917

Link naar youtube: https://www.youtube.com/watch?v=nvozxW3s59A

 

 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring