Artiest banner

Jos Van Schaaik


Biografie/Nieuws

Jos van Schaaik is als rasechte Utrechter, in Utrecht en omgeving, uiteraard geen onbekende en is al een tijdje actief met zijn zangcarriere. Jos staat bekend om zijn leuke spontane optredens, waarbij het feestgehalte altijd een belangrijk onderdeel is.

Zo stond Jos bv al op het podium met Tino Martin en diverse andere bekende artiesten maar ook mooie podia zoals de Utrechte galgenwaard en een live optreden op het grote podium tijdens de TT Assen heeft Jos reeds als wapenfeiten.

Jos die onlangs zijn nieuwe single opnam bij Sonic Solutions ging op aanraden van een aantal collega’s op de koffie bij Ronald van Rood-Hit-Blauw om kennis te maken en te bespreken of ze iets voor elkaar konden betekenen.

Na een leuk en duidelijk gesprek in Nijkerk voel ik me daar welkom als artiest. Het 1egevoel is goed en ik kan niet wachten tot mijn nieuwe single uitkomt.

Op 14 April komt de nieuwe single van Jos uit en volgt meer nieuws.

Rechtstreeks een RHB artiest boeken? 06 – 83105137

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie:  Score Promotions ism. Rood-Hit-Blauw Produkties

Laatste Nieuws

Jos van Schaaik wijkt met ‘1001 Nachten’ af van z’n tot nu toe uitgebracht repertoire

Jos van Schaaik moest onlangs een belangrijke keuze maken met welke platenmaatschappij hij in zee zou gaan. Geruime tijd werkte de uit Utrecht afkomstige entertainer samen met Arjan Mulder die onder het label Sterren Music zijn reeds uitgebrachte singles uitbracht. Omdat Arjan gestopt was met zijn muzikale activiteiten moest Jos op zoek naar een andere betrouwbare partner die op dezelfde voet als Arjan werkte. Een aantal bevriende zangers moedigden hem aan om met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw in gesprek te gaan. Jos en Ronald bleken dezelfde visie te hebben en besloten een samenwerking aan te gaan. De eerste productie die op 14 april 2021 verschijnt is het vrolijk klinkende nummer ‘1001 Nachten’.

Traditiegetrouw vond de opname plaats bij Sonic Solutions in Roosendaal. Omdat Jos een keer iets nieuws wilde proberen vroeg hij aan producer Joris van Dijk of hij tekstschrijver Hans Louws wilde vragen of hij z’n medewerking wilde verlenen aan een nieuwe single. ‘De teksten uit de pen van Hans vind ik leuk. De verhaallijnen én de melodielijnen spreken mij erg aan. In een telefoongesprek met Hans gaf ik aan welkerichting ik op wilde. Drie dagen later ontving ik de demo van ‘1001 Nachten’. De vrolijke klanken van de accordeon zorgen voor het zomerse gevoel dat het nummer uitstraalt’, meent Jos.

Totdat de coronacrisis toesloeg had Jos best veel optredens. Het ging zelfs zo voortvarend dat hij z’n vaste baan had opgezegd en zich wilde focussen op z’n zangcarrière. Financieel hield hij dat vol tot november 2020. Jos: ‘De bodem van mijn spaarrekening was in zicht. En oom van mij heeft me aan een leuke baan in een kaasfabriek geholpen. Daar bedien ik een robot en dagelijks met veel plezier naar het werk. Voorlopig ben ik daar nog wel onder de pannen’.

De CD single ‘1001 Nachten’ is vanaf 14 april 2021 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Robert Vegt, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Jos van Schaaik ‘1001 Nachten’…….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring