Artiest banner

Justen de Wildt


Biografie/Nieuws

Justen de Wildt geeft een knipoog naar z’n overleden opa en steekt ‘Esmeralda’ in een nieuw jasje.

De eerste zinnen van de welbekende klassieker “Esmeralda” die de Lenco’s in 1979 op vinyl uitbrachten kan vrijwel iedere piratenliefhebber woord voor woord meezingen. We hebben het dan over: “Esmeralda, signorita, kind van ’t ruwe Mexico. Ze danst in kroegen voor het geld dat nodig is voor haar Antonio”.

De opa van Justen de Wildt hield ook van gezellige Nederlandstalige liedjes en heeft als het ware Justen besmet met dit onschuldige virus. Van kinds af aan werd ‘Esmeralda’ door beiden vaak gezongen. Zelfs nog in de week voordat z’n opa op 5 oktober jl. overleed. ‘Hij zei toen tegen mij dat wanneer ik een nieuwe single zou opnemen, aan deze plaat moest denken. Toevallig had ik al plannen gemaakt voor de opvolger van ‘Denk nu niet aan morgen’ die ik afgelopen maart uitbracht bij mijn platenlabel Rood-Hit-Blauw. Tijdens het gesprek met Ronald heb ik hem verteld dat ik graag ‘Esmeralda’ in een nieuw jasje wilde steken. Hij stond daar voor de volle 100% achter. Omdat ik ook zeer tevreden was over de samenwerking met Sonic Solutions vroeg ik producer Joris van Dijk of hij er een verfrissend arrangement van kon maken. Dat is aan hem wel toevertrouwd. Het resultaat is echt verbluffend. Ik hoop daarom ook dat ik bij de echte piratenliefhebbers en radiostationa herinneringen van vroeger kan laten herleven’, aldus Justen.

 

Naast de samenwerking met Ronald Visch en Joris van Dijk werd ook clipproducent Joey van Rooij (Filmcreatie) toegevoegd aan zijn team. Samen met Joey hebben we een hele leuke clip opgenomen die mooi past in de verhaallijn van het lied.

Volgens Justen heeft dit team ervoor gezorgd dat hij ondanks Covid-19 toch nog en groot aantal optredens in heel Nederland mocht verzorgen. Het complete team heeft er alle vertrouwen in dat, zodra alles weer kan én mag, de draad weer wordt opgepakt.

De CD single ‘Esmeralda’ is vanaf 1 januari 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Justen de Wildt: ‘Esmeralda’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Justen de Wildt komt met verfrissend voorjaarsliedje uit!

Het is een feit dat de muziekcarrière van Justen de Wildt, met name door de grote hit ‘Esmeralda’, enorm is gegroeid. Omdat Justen graag op de kaart gezet wil worden als een veelzijdige artiest die meer kan dat alleen het uitbrengen van covers denkt hij daar serieus over na. Gelukkig wordt de 19- jarige zanger daarin gesteund door Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties. Inmiddels
staat hij elk weekend meerdere keren op het podium om zijn zangkunsten te vertolken. Hij ziet zijn fanbase groeien en is ook erg benieuwd naar de reacties die zijn nieuwe single ‘Voorlopig’ op gaat leveren. Het nummer neigt qua stijl een beetje naar ‘Esmeralda’, maar door de verfrissende stijl én de toevoeging van een aantal live instrumenten klinkt het behoorlijk zomers. Uiteraard horen daar ook accordeongeluiden bij en daarvoor is Manfred Jongenelis ingehuurd.

Tijdens een boeking kwam Justen in contact met multitalent Quincy Wilson. Naast DJ en zanger vulde hij z’n tijd met het (mede) produceren en schrijven van teksten voor Nederlandstalige artiesten. Inmiddels beheert hij een eigen studio in België en daar vonden dan ook de eerste gesprekken plaats over de nieuwe single ‘Voorlopig’.

Justen:’Eigenlijk voelde het eerste contact met Quincy heel goed. Het bleek al snel dat er een klik was die naar meer smaakte. Er werd een vervolgafspraak gemaakt om te kijken wat we voor elkaar konden betekenen. Op het moment dat ik de studio inliep wist ik nog niet dat dit het begin was van mijn nieuwe single. Ik dacht eerst…ik ga even kijken en zien later wel verder. Dat liep echter heel anders. Quincy had ondertussen al contact gehad met Jeffrey Heesen waarin hij had aangegeven dat ik toe was aan vernieuwing. Jeffrey heeft hier heel goed over nagedacht en schreef de tekst en de melodielijn van ‘Voorlopig’. Na het beluisteren van de demo was ik meteen verkocht. Vooral het onderwerp “Voorlopig” sprak mij erg aan. Ik gaf groen licht om het traject een vervolg te geven en liep heel blij de studio uit. Ik ben echt megatrots op het eindresultaat. Het is vernieuwend en toch herkenbaar Justen de Wildt’.

De CD single ‘Voorlopig’ is vanaf 24 maart 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Justen de Wildt: ‘Voorlopig’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/justen-de-wildt/

——————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van Olm. Ism. Rood-Hit-Blauw Producties

 

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Nel

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring