Artiest banner

Justen de Wildt


Biografie/Nieuws

Justen de Wildt geeft een knipoog naar z’n overleden opa en steekt ‘Esmeralda’ in een nieuw jasje.

De eerste zinnen van de welbekende klassieker “Esmeralda” die de Lenco’s in 1979 op vinyl uitbrachten kan vrijwel iedere piratenliefhebber woord voor woord meezingen. We hebben het dan over: “Esmeralda, signorita, kind van ’t ruwe Mexico. Ze danst in kroegen voor het geld dat nodig is voor haar Antonio”.

De opa van Justen de Wildt hield ook van gezellige Nederlandstalige liedjes en heeft als het ware Justen besmet met dit onschuldige virus. Van kinds af aan werd ‘Esmeralda’ door beiden vaak gezongen. Zelfs nog in de week voordat z’n opa op 5 oktober jl. overleed. ‘Hij zei toen tegen mij dat wanneer ik een nieuwe single zou opnemen, aan deze plaat moest denken. Toevallig had ik al plannen gemaakt voor de opvolger van ‘Denk nu niet aan morgen’ die ik afgelopen maart uitbracht bij mijn platenlabel Rood-Hit-Blauw. Tijdens het gesprek met Ronald heb ik hem verteld dat ik graag ‘Esmeralda’ in een nieuw jasje wilde steken. Hij stond daar voor de volle 100% achter. Omdat ik ook zeer tevreden was over de samenwerking met Sonic Solutions vroeg ik producer Joris van Dijk of hij er een verfrissend arrangement van kon maken. Dat is aan hem wel toevertrouwd. Het resultaat is echt verbluffend. Ik hoop daarom ook dat ik bij de echte piratenliefhebbers en radiostationa herinneringen van vroeger kan laten herleven’, aldus Justen.

 

Naast de samenwerking met Ronald Visch en Joris van Dijk werd ook clipproducent Joey van Rooij (Filmcreatie) toegevoegd aan zijn team. Samen met Joey hebben we een hele leuke clip opgenomen die mooi past in de verhaallijn van het lied.

Volgens Justen heeft dit team ervoor gezorgd dat hij ondanks Covid-19 toch nog en groot aantal optredens in heel Nederland mocht verzorgen. Het complete team heeft er alle vertrouwen in dat, zodra alles weer kan én mag, de draad weer wordt opgepakt.

De CD single ‘Esmeralda’ is vanaf 1 januari 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Justen de Wildt: ‘Esmeralda’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Justen de Wildt vervolgt succesvolle carrière met hedendaagse versie van ‘De Bajesklant’

Justen de Wildt had nooit verwacht dat z’n vorige single ‘Esmeralda’ zo’n grote hit zou worden. Maandenlang was deze piratenkneiter, die door het team van Sonic Solutions in een nieuw jasje werd gestoken, bij veel Nederlandstalige
radiostations één van de meest gedraaide platen. Daarnaast kreeg Justen door z’n deelname aan het SBS6 programma ‘De Hollandse Nieuwe’ heel veel aandacht. Dat leverde hem niet alleen een groot aantal optredens op, ook zijn netwerk is gigantisch gegroeid. Om in the picture te blijven is hij met z’n
familie om de tafel gaan zitten om naar heel veel oude liedjes te
luisteren die in aanmerking zouden kunnen komen als opvolger. Na een tijdje was hij eruit en hakte de knoop door om ‘De Bajesklant’ van Ad van Hoorn in een nieuw vaatje te gieten door Sonic Solutions en uit te brengen bij zijn platenlabel Rood-Hit-Blauw.

Justen: ‘Na zo’n knaller moet je wel met een heel goed vervolg komen. ‘De Bajesklant’ is ook weer zo’n liedje uit de oude doos. Esmeralda moest in kroegen dansen voor geld dat nodig was om haar vriend Antonio vrij te kopen uit de gevangenis. In ‘De Bajesklant’ draait het in principe om diezelfde Antonio. Het gaat er uiteindelijk om dat die man daar in de eenzaamheid zit de kans krijgt waar ieder mens recht op heeft. Het is een logisch vervolg op ‘Esmeralda’. Ik moet eerlijk bekennen dat deze plaat al zeker een jaar geleden mijn aandacht trok tijdens een zoektocht voor een nieuwe single. Uiteindelijk is het deze destijds toch niet geworden. Achteraf gezien maar goed ook.

Op de vraag of Justen vanaf nu alleen maar klassiekers nieuw leven in gaat blazen is hij duidelijk. Het antwoord is NEE. Hij gaat na deze plaat gewoon weer nieuwe liedjes maken. Met name het levenslied genre spreekt hem erg aan. Het is in ieder geval duidelijk dat Justen geen eendagsvlieg is. Hij heeft nog zoveel plannen dat we nog jaren van hem kunnen genieten.

De CD single ‘De Bajesklant’ is vanaf 31 augustus 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn. Bijzonder hieraan is de rol van de Bajesklant. Het is namelijk dezelfde persoon die in de clip van ‘Esmeralda’ te zien is als Antonio.

Justen de Wildt: ‘De Bajesklant’….Een Rood-Hit-Blauw produktie!
—————————-
Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Nel van Olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

 

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

Promotie: Nel van Olm aolm@telfort.nl

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Nel

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring