Artiest banner

Kimberly Hennipman


Biografie/Nieuws

Kimberly vormt winnend songfestival liedje uit 1967 om tot ‘De kater die komt later’

In 1967 won Sandie Shaw voor het Verenigd Koninkrijk met het aanstekelijke nummer ‘Puppet on a string’ het Eurovisiesongfestival. Vooral het aanstekelijke deuntje én de gedeeltelijk zelf bedachte Nederlandstalige ‘vertaling’ heeft haar doen laten besluiten om hier een hedendaagse bewerking van te laten maken door producer Jeroen Dirksen. In ieder geval is het eindresultaat verbluffend en kan ‘De kater die komt later’ omschreven worden al een potentiële nazomer hit die bij Rood-Hit-Blauw producties wordt uitgebracht.

Kimberly:’ Ik vond het altijd al zo’n leuk melodietje en de laatste tijd kwam dit steeds weer naar boven. In plaats van de oorspronkelijke Engelstalige zinnen “I wonder if one day that, you’ll say that, you care If you say you love me madly, I’ll gladly Be there Like a puppet on a string” zong ik pasgeleden spontaan “Ja….de kater die komt later, geloof me tis waar, want een avondje goed stappen dat valt soms heel zwaar.” Ik weet niet hoe ik erbij kwam, maar ik dacht daar moet een melige tekst op gemaakt kunnen worden. Ik dacht gelijk aan Tony Anderson omdat hij ooit voor mij het nummer ‘Viva, Vino & Champagne’. Hij kan goed teksten schrijven en belde hem gewoon op met de vraag of hij mee wilde denken. Ik vertelde hem dat ik al een beginnetje had gemaakt, maar ik op een gegeven moment vast liep. Daar hoefde hij niet lang over na te denken en zodoende is deze tekst tot stand gekomen. Ik moet eerlijk zeggen dat Jeroen Dirksen ook heel erg goed z’n best heeft gedaan. Naast de herkenbare klanken van de originele versie heeft hij op voortreffelijke wijze aan aantal instrumenten toegevoegd.’

Naast de lancering van deze single maakt Kimberly met een ander lied ‘Zou jij me alles willen geven’ kans om de provincie Noord-Holland te vertegenwoordigen bij de landelijke finale van het Songfestival. Ze is namelijk 1 van 8 genomineerde kandidaten van het Regio Songfestival. Via de website https://www.nhnieuws.nl/nieuws/318304 kan er tot en met 19 oktober 2023 gestemd worden. De drie artiesten die uiteindelijk de meeste stemmen hebben, treden eind oktober live op voor een deskundige jury. Die beslist wie op 4 november 2023 de Noord-Hollandse eer hoog gaat houden tijdens de landelijke finale in Utrecht.

De CD-single ‘De kater die komt later’ is vanaf 27 september 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Jaap van Didden zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Kimberly ‘De kater die komt later’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/kimberly/

———————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Kimberly brengt favoriete podiumplaat ‘Een beetje alleen’ op single uit

Al meer dan vier jaar zingt Kimberly tijdens haar optredens het nummer ‘Een beetje alleen’. De kenners van het Nederlandstalige lied kennen deze uit 1983 afkomstige plaat natuurlijk van de Volendamse formatie Canyon. De tekst, geschreven door Dick Plat, is tegenwoordig nog steeds actueel. Veel mensen voelen zich nog steeds eenzaam en dat zal volgens Kimberly voorlopig ook niet veranderen. Een groot deel van hen heeft een carrière die loopt als een trein. Toch kun je dat aan de buitenkant niet zien. Het is de tweede single van Kimberly die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt.

Kimberly:’ Normaal gesproken ga ik altijd naar mijn vaste producer Jeroen Dirksen, maar omdat ik het lied in deze vorm al geruime tijd in mijn repertoire heb zitten, gaan de credits nu naar multi-talent Leo van der Fluit. Hij trad in het verleden al op met verschillende kermisbandjes in Noord-Holland. Ik woonde vroeger bij Leo in de buurt en sprak regelmatig met hem over muziek. Een paar jaar geleden ging ik bij hem op bezoek in Nieuwe-Niedorp alwaar hij een studio aan huis heeft. Ik hoorde destijds zijn versie van ‘Een beetje alleen’ en vroeg aan hem of ik deze plaat op zijn orkestband mocht inzingen. Hij had het tempo iets verhoogd en het geheel iets vrolijker gemaakt. Hij vond het een uitstekend idee. Ik kreeg wel vaker de vraag gesteld van mijn fans om dit nummer op single uit te brengen. Omdat het inmiddels op de kop af een jaar geleden is dat mijn voorgaande single ‘Mijn hart gaat boem boem’ verscheen, was de keuze snel gemaakt. Het product was al kant en klaar. Het enige wat nog ontbrak was een videoclip, maar die is inmiddels ook opgenomen. De beelden hiervan zijn geschoten in het oude dorpje Huisduinen, gelegen aan de rand van Den Helder’.

Voorlopig moet Kimberly het op de bühne nog even rustig aan doen. Een paar jaar geleden is ze geopereerd aan haar voet en van de geplaatste pinnen had ze de laatste tijd veel last. Een week voor de release moest ze wederom onder het mes om dat probleem te verhelpen.

De CD single ‘Een beetje alleen’ is vanaf 26 oktober 2022 verkrijgbaar.

Kimberly ‘Een beetje alleen’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/kimberly/

——————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring