Artiest banner

Kris van de straat


Biografie/Nieuws

Kris van de Straat zorgt met ‘Koud, Nat, Kutweer’ voor spraakmakende single

In je eentje kan je ver komen maar je bereikt meer wanneer je samenwerkt. Dat weet Kris van de Straat inmiddels als geen ander. Als hij alles van tevoren had geweten dan had hij eerder contact gezocht met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw producties uit Nijkerk. Voor de promotie van z’n debuutsingle
‘Helemaal Los (In Torremolinos)’, die Kris in 2022 lanceerde, nam hij zelf het heft in handen. Slechts een handjevol mensen kennen deze plaat van de jonge zanger die te herkennen is aan zijn enorme gouden ketting en z’n matje. Zijn nieuwe single met de spraakmakende titel ‘Koud, Nat, Kutweer’ zal in ieder geval één van de meest besproken singles worden en Kris hoopt daarmee zichzelf op de kaart te zetten. Kris zingt nu ongeveer 1 jaar en ziet zichzelf niet in een colbertje door het leven gaan. Volgens hem zien 9 van de 10 volkszangers er hetzelfde uit.

Kris: “Ik ben en blijf gewoon mezelf. De tekst en de muziek heb ik zelf bedacht. Ik woon in Haarlem en werk in Amsterdam Oost. Elke werkdag fiets ik 1 uur en 20 minuten heen en 1 uur en 20 minuten terug. Dat doe ik elke dag. Ook als het hard regent, ook met sterke tegenwind. En dan denk ik zo vaak: ‘Wat een koud, nat en kutweer!’ Omdat ik toch tijd genoeg heb op de fiets bedacht ik gaandeweg dat je beter met dat pleurisweer binnen kunt zitten om een feestje te vieren. Ik houd van vrolijke muziek ben gek op feestjes. Natuurlijk heb ik nagedacht of ik het woordje kutweer niet moest vervangen door rotweer, maar als Zonnie M over ‘Zon Op M’n Piemel’ kan zingen, dan kan kutweer ook wel door de beugel. Ik maak muziek die ik wil maken en heb hier een bepaald gevoel bij. Ook Joris van Dijk van Sonic Solutions vond het een verademing omdat het onderwerp een keer niet over de liefde ging.” .

Kris is een videoproducer, dat doet hij in loondienst en als freelancer. Hij heeft een collega-cameraman gevraagd om de beelden te schieten voor zijn clipshoot. Er werd een fotostudio omgebouwd tot huiskamer waar een wild feest gevierd werd. Een vriendin nam de regie in handen. Ook de oma (95 jaar oud) van Kris schittert in de videoclip. Ze genoot met volle teugen, maar vond het wel jammer dat het woordje ‘kut’ zo vaak gezongen werd. Kris gaf als antwoord dat het tegenwoordig andere tijden zijn dan vroeger.

De CD single ‘Koud, Nat, Kutwerk’ is 18 januari 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Kris van de Straat……Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/kris-vandestraat/

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Kris van de Straat steekt veel tijd in de release en videoclip van z’n nieuwe single ‘Ik Ben Van De Straat’

Kris van de Straat heeft inmiddels de reputatie, dat wanneer hij een single uitbrengt, deze spraakmakend kan zijn. Voor de productie van zijn vierde single ‘Ik ben van de straat’ ging hij wederom in zee met het team van Sonic Solutions. In eerste instantie was het een ballad die hij samen met een vriend van hem had gemaakt. Bij nader inzicht bleek dat het toch wel iets sneller mocht worden en na wat sleutelwerk kwam dit eruit. De strekking van het lied is dat je gewoon een feestje van het leven moet maken.

Kris: ‘Ik ben op vakantie geweest naar Torremolinos. Daar kwam ik op het idee om het liedje ‘In Torremollinos’ te schrijven, maar ik dacht toen….een liedje uitbrengen is vast complexer dan het lijkt. Daarom leek hij mij verstandig om eerst een andere plaat uit te brengen om te kijken hoe ik deze op de radio zou kunnen krijgen. Toen ben ik ‘Ik ben van de straat’ gaan schrijven met als doel om me te introduceren bij het Nederlandse publiek. Het gaat over vroeger toen ik nog echt een jongen van de straat was en wel eens een opstootje gehad met de politie en justitie, maar heb inmiddels het licht gezien. Eigenlijk kan het omschreven worden als een autobiografisch nummer. Toch heb ik deze plaat op de plank laten liggen en heb eerst andere liedjes uitgebracht’. Tegenwoordig probeert Kris gewoon het beste te maken van het leven. Hij is tegenwoordig videoproducer en heeft vier dagen per week vast werk. Daarnaast werkt hij ook nog als freelancer én staat geregeld op de bühne als zanger. Het maakt niet uit waar ze hem boeken. Dat kan van Groningen tot Limburg zijn en alles wat daar tussenin zit.

‘Omdat ikzelf nog maar een paar liedjes op naam heb staan zing ik vaak Nederlandse klassiekers en eigentijdse meezingers. ‘Ik ben van de straat’ is echt een lied om binnen te zingen in de kroeg of lekker warm in huiselijke kring. Deze plaat ligt dus eigenlijk al anderhalf jaar op de plank. Dat geld ook voor de clip. De beelden hiervan dateren dus ook uit die tijd. Als ik het nu over moest doen, zou ik hetzelfde hebben gedaan. We zijn naar Café Lowietje in de Jordaan gegaan. Daar is overigens ook ‘Leef’ van André Hazes opgenomen. Mijn idee was om daar met vrienden en familie te gaan zitten. Er waren op dat moment ook vier Belgische Hels Angels aanwezig. Het was dus een kakelbont gezelschap. Al met al was het een gezellige draaidag van 08.00 uur tot 16.00 uur. De rekening van de vertering was bijna € 400.00, dus je kunt je er wel een voorstelling van maken dat het een gezellige boel was. Die clip moet je gewoon bekijken.’

De CD-single ‘Ik ben van de straat’ is vanaf 8 november 2023 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Kris van de Straat……Ik ben van de straat’. Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring