Artiest banner

Luciano Vermeer


Biografie/Nieuws

‘Wachten op de nacht’ van Luciano Vermeer (Ft.Lee.Air) verschijnt op het label Rood-Hit-Blauw – Talented

In het begin van 2019 dook vanuit het niets de naam Luciano Vermeer op. Met z’n debuutsingle ‘Mijn vriend’ het bijzondere lied, geschreven door ‘good old’ Henny Thijssen, kreeg Luciano veel aandacht bij een groot aantal radiostations. Dat had hij mede te danken aan de bemiddeling van Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Om jong talent een kans te geven en zich te ontplooien werd het label RHB – Talented opgericht. Op dit sub-label van Rood-Hit-Blauw verschijnt op 10 juli de nieuwe single ‘Wachten op de nacht’ van Luciano Vermeer.

De muzikale carrière die uitgestippeld is begint met ‘Wachten op de nacht ’vorm te krijgen. Ronald kreeg van Jeffrey Weber een lied aangeboden waarvan hij wist: deze is op het lijf van Luciano geschreven. Luciano kan zich het moment dat hij het bericht van Ronald las nog goed herinneren. ‘Ik zat in de achtertuin toen ik een appje kreeg van Ronald. Hij schreef dat hij een lied had ontvangen van Jeffrey Weber dat hij bij mij vond passen. Ik was erg enthousiast over de demo. Ik dacht nog…..zo zo….dat is een leuk lied en ik gaf aan dat ik het graag verder uit zou willen werken’, vertelt Luciano.

Samen met Joris van Dijk van Sonic Solutions gingen we aan de slag. De track met meerdere muziekstijlen bestaat uit een Nederlandstalig gedeelte met daarin een Engelse rap verwerkt. de Rapper, die mede actief is in Londen werd gevraagd om zijn medewerking te verlenen. Deze vond dit een uitdaging en schreef zelf de passende tekst van z’n rap’, onthult Luciano.

Het lied dat qua stijl prima bij Luciano’s leeftijd past gaat over een meisje die hij zoekt op het strand. Hij komt erachter dat ze vaak op het strand aanwezig is. In de videoclip is te zien dat Luciano met een aantal vrienden op het strand zit te wachten totdat ze verschijnt.

De clip(Kaska Produkties) is mede tot stand gekomen door vriendelijke medewerking van:

Locatie: Strandpaviljoen Paal 14 Katwijk

Figuranten: Sjaak Vermeer – CJ Boelee – Jaimy van Kippersluis – Giovanni de Water – Waleed Nazir -Ame Okwell

De CD Single ‘Wachten op de nacht is vanaf 10 juli 2019 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

Luciano Vermeer (Ft.Rapper)…..alweer een Rood-Hit-Blauw-Talented Produktie.

Laatste Nieuws

Broertje van Mart Hoogkamer “Luciano” brengt zijn debuutsingle “Mijn Vriend” onder bij Rood-Hit-Blauw en zorgt daarbij voor kippenvel!

Als de geschiedenis zich herhaalt kan het zo maar zijn dat Luciano Vermeer in de voetsporen van z’n broer Mart Hoogkamer zal treden. Mart nam in 2008 deel aan een zangwedstrijd en werd tweede. Hij bereikte de finale van Holland Got’s Talent, werd uitgenodigd bij de Halftime Show van Toppers in Concert en is onlangs toegevoegd aan de vaste line up van het Mega Piraten Festijn. Luciano deed afgelopen oktober mee aan een talentenjacht en brengt nu z’n debuutsingle uit.

Het begon allemaal met een berichtje dat Luciano van Henny Thijssen kreeg. ‘Henny schreef dat er in oktober 2018 een talentenjacht in Groningen (Huize Maas zingt Hazes) plaats zou vinden en dat ik mij daar voor op moest geven. Ik was helemaal van slag. Dat hij mij daarover tipte vond ik erg bijzonder en ik gaf me op. Ik ging er blanco in en zong het nummer ‘Laat mij alleen’ van André Hazes. Nadat bekend was dat ik de talentenjacht gewonnen had sprong ik een gat in de lucht! De hoofdprijs was een singleopname bij Terry West Productions in Nieuwe Pekela’, glundert Luciano.

Henny Thijssen kreeg de opdracht om een passende tekst voor Luciano te schrijven. ‘Omdat ik 16 jaar ben vond Henny het geen goed idee om over verliefdheid te zingen. Na een leuk gesprek over mijn leven kwam hij tot een verrassend onderwerp, namelijk het kinderpardon. Het gaat over een vriend die van de regering het land uit moest. In de clip speelt m’n beste kameraad Waleed mee omdat het liedje ook een klein beetje over hem gaat’, verklapt Luciano.

Henny Thijssen nam contact op met Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw, en bracht Luciano’s plaat hier onder. Na het horen van ‘Mijn vriend’ kreeg hij kippenvel, ‘Ik ben ervan overtuigt dat Luciano een glansrijke zangcarrière staat te wachten. Ik ben blij dat ik daar een bijdrage aan kan leveren’, aldus Ronald Visch.

De CD single ‘Mijn vriend’ is vanaf 6 februari 2019 verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Luciano Vermeer ‘Mijn vriend’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring