Artiest banner

Marco Carolus


Biografie/Nieuws

Biografie Zanger Marco Carolus

Marco Carolus (“alias Die Kale”) is sinds 1990 werkzaam in de wereld van de entertainment. Begonnen als allround/feest DJ, en is hij uitgegroeid tot een echte alleskunner.
Op 18 jarige leeftijd begonnen als DJ in horecagelegenheden, op feesten en evenementen, en als radio DJ bij 3 lokale radiostations.
Maar ook als presentator, geluids-technieker en voice-over is Marco al jaren actief.
Daarnaast is Marco ook nog werkzaam als karakter entertainer/straattheater artiest.
Ook het zingen heeft Marco altijd in het bloed gezeten, en in 2014 begon zijn zangcarrière dan ook serieuze vormen aan te nemen.
Discografie:
2014: “Zing met me mee”.
Marco’s debuutsingle
2015: “Waarom”
2e single, Voor stichting KIKA (samen met vele bekende artiesten),
2016: “Ik zie een pils”
3e single (DJ Ötzi – Die 7 zwerge)
2017: “In ons kroegje brandt nog licht”
4e single (The Mounties – Op het hoekje brandt nog licht) zelf herschreven.
2017: “Ik meen het” (ragadag style)
5e single (Edwin Evers – Ik meen het)
2017: “in een hutje op de berg”
6e single, volledig eigen single
2018: “Pesten, waarom zou je”
7e single, eigen single
2019: “Het dak gaat eraf”
8e single, eigen single.
2019: “Bets, hedde gij nog koffiepads”
9e single, (Ivo en de Koffieboontjes)
2020: “Confetti Overal”
10e single, (Zipfelbuben – Konfetti)
Marco is met zijn muziek regelmatig te horen op de vele radiostations die Nederland en België rijk is. Maar ook is hij met regelmaat te zien op tv. Bijvoorbeeld bij TV Oranje, de Toppers van Oranje en Omroep Brabant, fijnfisjenie! Café, en Confetti Knallers.
In 2016/2017/2018/2019 mocht Marco de award in ontvangst nemen, voor “Het Grootste  Feestbeest”. Deze titel draagt hij ook met trots.
In 2019 werd Marco 3e in de lijst “Populairste Carnavalsartiest”. Hij was de hoogst genoteerde soloartiest in de lijst! (carnavalshits.nl)
Algemeen:
Marco is een sfeermaker eerste klas en bouwt graag een feestje met u en uw gasten. Waar hij ook komt, iedereen danst en zingt mee tijdens zijn optreden. Ook de polonaise zal zeker niet ontbreken. Zijn repertoire bestaat uit gezellige en vlotte Nederlandstalige meezingers. Of het nu gaat om een braderie, buurtfeest, bruiloft of bedrijfsfeest, kermis of carnaval, oktoberfest of bierfeest, in het café, op de camping of op het terras, volle bak feest is gegarandeerd. Of zoals Marco het zelf altijd zegt, “Het dak er af, en de tent op z’n kop”!
Een optreden van Marco is opzwepend, erg gezellig, en verrassend. Kortom topkwaliteit voor een geslaagd evenement/feest
Repertoire:
Nederlandstalig après-ski.
Nederlandstalig feest.
Nederlandstalig fout feest.
Nederlandstalig dansbaar

Laatste Nieuws

Marco Carolus mengt rock- en feestmuziek door elkaar in nieuwe single ‘Gave tijd’

Achter het uitbrengen van elke single schuilt vaak wel een verhaal. Dat geldt zeker voor de nieuwe plaat ‘Gave tijd’ van Marco Carolus die wederom bij platenlabel Rood-Hit- Blauw verschijnt. Van oosprong is het nummer afkomstig van het Oostenrijkse zangduo Fesch n’Rock, bestaande uit Rita en Andreas. Twee jaar geleden zat Marco in het Zillertal in een hotel waar zij een spetterend optreden verzorgden. Destijds had Fesch n’Rock net hun nieuwe single ‘Geile Zeit’ uit.

‘Vrij vertaald betekent Geile Zeit, Gave tijd. In het Nederlands hebben deze woorden echter een hele andere betekenis, maar dat even terzijde. Ik vond het nummer zo gaaf en het pakte me vanaf het begin. Op een gegeven moment ben ik naar Rita en Andreas toegestapt met de vraag hoe zij het zouden vinden als ik dat lied in het Nederlands zou coveren. Het antwoord was verrassend ‘Das wäre Geil sein’. Ze vertelden ook, dat met name op grote festivals, de menigte helemaal uit hun bol gaat als ze dit lied zingen. Omdat ik dacht dat de muziekstijl, die tussen rock en feest inzit, ook potentie heeft in ons land schreef ik zelf de Nederlandstalige tekst. Samen met Peter van Nierop (Strictly Music) is er een nieuwe orkestband gemaakt waarbij de accordeon, fluit en gitaar life zijn ingespeeld. Ik hoop dat de feestgangers in Nederland ook ‘losgaan’ op ‘Gave tijd’. Het zingt in ieder geval makkelijk mee’, aldus Marco.

Dat ‘Gave tijd’ vervolgens twee jaar op de plank bleef liggen heeft volgens Marco te maken met een hoop gedoe. Want ja, hoe kun je nu zingen over een “Gave tijd” als we met z’n allen aan coronaregels gebonden zijn. Nu de 1.5 meter regel verdwenen is en zo langzamerhand het normale leventje weer kan worden opgepakt hoopt hij met dit after-coronalied veel aandacht te genieten.

De CD single ‘Gave tijd’ is vanaf 20 oktober2021 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single wordt spoedig opgenomen en zal op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Marco Carolus….’Gave tijd’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl Promotie: Score Promotions: info@scorepromotions.nl ism RoodHitBlauw

Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Score Promotions

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring