Artiest banner

Marco Carolus


Biografie/Nieuws

Biografie Zanger Marco Carolus

Marco Carolus (“alias Die Kale”) is sinds 1990 werkzaam in de wereld van de entertainment. Begonnen als allround/feest DJ, en is hij uitgegroeid tot een echte alleskunner.
Op 18 jarige leeftijd begonnen als DJ in horecagelegenheden, op feesten en evenementen, en als radio DJ bij 3 lokale radiostations.
Maar ook als presentator, geluids-technieker en voice-over is Marco al jaren actief.
Daarnaast is Marco ook nog werkzaam als karakter entertainer/straattheater artiest.
Ook het zingen heeft Marco altijd in het bloed gezeten, en in 2014 begon zijn zangcarrière dan ook serieuze vormen aan te nemen.
Discografie:
2014: “Zing met me mee”.
Marco’s debuutsingle
2015: “Waarom”
2e single, Voor stichting KIKA (samen met vele bekende artiesten),
2016: “Ik zie een pils”
3e single (DJ Ötzi – Die 7 zwerge)
2017: “In ons kroegje brandt nog licht”
4e single (The Mounties – Op het hoekje brandt nog licht) zelf herschreven.
2017: “Ik meen het” (ragadag style)
5e single (Edwin Evers – Ik meen het)
2017: “in een hutje op de berg”
6e single, volledig eigen single
2018: “Pesten, waarom zou je”
7e single, eigen single
2019: “Het dak gaat eraf”
8e single, eigen single.
2019: “Bets, hedde gij nog koffiepads”
9e single, (Ivo en de Koffieboontjes)
2020: “Confetti Overal”
10e single, (Zipfelbuben – Konfetti)
Marco is met zijn muziek regelmatig te horen op de vele radiostations die Nederland en België rijk is. Maar ook is hij met regelmaat te zien op tv. Bijvoorbeeld bij TV Oranje, de Toppers van Oranje en Omroep Brabant, fijnfisjenie! Café, en Confetti Knallers.
In 2016/2017/2018/2019 mocht Marco de award in ontvangst nemen, voor “Het Grootste  Feestbeest”. Deze titel draagt hij ook met trots.
In 2019 werd Marco 3e in de lijst “Populairste Carnavalsartiest”. Hij was de hoogst genoteerde soloartiest in de lijst! (carnavalshits.nl)
Algemeen:
Marco is een sfeermaker eerste klas en bouwt graag een feestje met u en uw gasten. Waar hij ook komt, iedereen danst en zingt mee tijdens zijn optreden. Ook de polonaise zal zeker niet ontbreken. Zijn repertoire bestaat uit gezellige en vlotte Nederlandstalige meezingers. Of het nu gaat om een braderie, buurtfeest, bruiloft of bedrijfsfeest, kermis of carnaval, oktoberfest of bierfeest, in het café, op de camping of op het terras, volle bak feest is gegarandeerd. Of zoals Marco het zelf altijd zegt, “Het dak er af, en de tent op z’n kop”!
Een optreden van Marco is opzwepend, erg gezellig, en verrassend. Kortom topkwaliteit voor een geslaagd evenement/feest
Repertoire:
Nederlandstalig après-ski.
Nederlandstalig feest.
Nederlandstalig fout feest.
Nederlandstalig dansbaar

Laatste Nieuws

Voor Marco Carolus mag het elke dag feest zijn!

Het spreekwoord ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’ heeft veel invloed gehad op de totstandkoming van Marco’s nieuwe single…‘Feesten kan altijd’. Het is een Nederlandstalige bewerking van ‘Für die Ewigkeit’ waarmee de Duitse Schlagerzanger Mickie Krause miljoenen views en streams wist te behalen. In eerste instantie had Marco zelf een tekst geschreven die meer gericht was op de Après-ski, maar daar had hij achteraf toch geen lekker gevoel bij.

Marco is al een tijdje bezig zijn imago als Carnavals- en Après-ski zanger om te zetten tot algemeen feestzanger voor elke festijn. Z’n twee voorgaande singles dekten al een andere lading en dat werd door z’n fans positief ontvangen. Ook Ronald Visch van Rood-Hit-Blauw is van mening dat Marco een goede keuze heeft gemaakt en het lied daardoor het gehele jaar ingezet kan worden voor elk feest. Overigens benadrukt Marco wel dat hij altijd volop actief zal blijven tijdens het Carnavals- en Après-ski seizoen.

‘Heel toevallig komt de single op een nationale feestdag uit. Bij het platenlabel vinden de releases altijd op een woensdag plaats en dat is dus in dit geval op Koningsdag. Een betere start kunnen we ons niet wensen. Omdat Marco twijfels had met zijn geschreven tekst vroeg hij Manfred Jongenelis om advies. Hij stelde voor om Carlo Rijsdijk van Helemaal Hollands te benaderen. Carlo werkt al een tijdje samen met Manfred en datwerpt inmiddels z’n vruchten af. Carlo heeft Marco een hoop inspiratie gegeven en zo zijn ze samen tot deze tekst gekomen., glundert Marco.

De CD single ‘Feesten kan altijd’ is vanaf 27 april 2022 verkrijgbaar.
De videoclip volgt binnen 2 weken en zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Marco Carolus…’Feesten kan altijd’’ …..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

Promotie: Score Promotions: info@scorepromotions.nl
Voor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Score Promotions

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring