Artiest banner

Marco Carolus


Biografie/Nieuws

Biografie Zanger Marco Carolus

Marco Carolus (“alias Die Kale”) is sinds 1990 werkzaam in de wereld van de entertainment. Begonnen als allround/feest DJ, en is hij uitgegroeid tot een echte alleskunner.
Op 18 jarige leeftijd begonnen als DJ in horecagelegenheden, op feesten en evenementen, en als radio DJ bij 3 lokale radiostations.
Maar ook als presentator, geluids-technieker en voice-over is Marco al jaren actief.
Daarnaast is Marco ook nog werkzaam als karakter entertainer/straattheater artiest.
Ook het zingen heeft Marco altijd in het bloed gezeten, en in 2014 begon zijn zangcarrière dan ook serieuze vormen aan te nemen.
Discografie:
2014: “Zing met me mee”.
Marco’s debuutsingle
2015: “Waarom”
2e single, Voor stichting KIKA (samen met vele bekende artiesten),
2016: “Ik zie een pils”
3e single (DJ Ötzi – Die 7 zwerge)
2017: “In ons kroegje brandt nog licht”
4e single (The Mounties – Op het hoekje brandt nog licht) zelf herschreven.
2017: “Ik meen het” (ragadag style)
5e single (Edwin Evers – Ik meen het)
2017: “in een hutje op de berg”
6e single, volledig eigen single
2018: “Pesten, waarom zou je”
7e single, eigen single
2019: “Het dak gaat eraf”
8e single, eigen single.
2019: “Bets, hedde gij nog koffiepads”
9e single, (Ivo en de Koffieboontjes)
2020: “Confetti Overal”
10e single, (Zipfelbuben – Konfetti)
Marco is met zijn muziek regelmatig te horen op de vele radiostations die Nederland en België rijk is. Maar ook is hij met regelmaat te zien op tv. Bijvoorbeeld bij TV Oranje, de Toppers van Oranje en Omroep Brabant, fijnfisjenie! Café, en Confetti Knallers.
In 2016/2017/2018/2019 mocht Marco de award in ontvangst nemen, voor “Het Grootste  Feestbeest”. Deze titel draagt hij ook met trots.
In 2019 werd Marco 3e in de lijst “Populairste Carnavalsartiest”. Hij was de hoogst genoteerde soloartiest in de lijst! (carnavalshits.nl)
Algemeen:
Marco is een sfeermaker eerste klas en bouwt graag een feestje met u en uw gasten. Waar hij ook komt, iedereen danst en zingt mee tijdens zijn optreden. Ook de polonaise zal zeker niet ontbreken. Zijn repertoire bestaat uit gezellige en vlotte Nederlandstalige meezingers. Of het nu gaat om een braderie, buurtfeest, bruiloft of bedrijfsfeest, kermis of carnaval, oktoberfest of bierfeest, in het café, op de camping of op het terras, volle bak feest is gegarandeerd. Of zoals Marco het zelf altijd zegt, “Het dak er af, en de tent op z’n kop”!
Een optreden van Marco is opzwepend, erg gezellig, en verrassend. Kortom topkwaliteit voor een geslaagd evenement/feest
Repertoire:
Nederlandstalig après-ski.
Nederlandstalig feest.
Nederlandstalig fout feest.
Nederlandstalig dansbaar

Laatste Nieuws

Marco Carolus laat zich voor nieuwe single ‘Een dag niet gelachen’ wederom verrassen door dreamteam Jongeneels en Rijsdijk

Marco Carolus kan met z’n nieuwe single ‘Een dag niet gelachen’,
die zoals gewoonlijk bij platenlabel Rood-Hit-Blauw verschijnt, waarschijnlijk rekenen op veel Airplay bij de Nederlandstalige radiostations. Veel mensen gebruiken in het dagelijks leven regelmatig de kreet ‘Een dag niet gelachen’. Dat geldt ook voor Marco Carolus. Het was voor hem dan ook een hele verrassing toen hij de demo van zijn nieuwe single te horen kreeg. Voor Marco is het tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld dat hij Manfred Jongenelis en Carlo Rijsdijk de vrije hand geeft om voor hem aan het werk te gaan. Dit bevalt hem uitstekend en dat is dan ook de reden dat hij graag met dit dreamteam van Manfred Recordings uit Etten-Leur samenwerkt.

Marco: ’Het onderwerp van de plaat is als het ware uit het leven gegrepen. Als ik kijk naar de vorige singles die Manfred en Carlo samen voor mij hebben gemaakt zitten daar allemaal zinnen in verwerkt die ook in het dagelijks leven voorkomen. Ik vind het wel heel bijzonder dat Carlo, zonder dat hij mij goed kent, weet wat er bij mij past. Slechts één keer heb ik met hem gesproken. Dat was tijdens een optreden waar hij ook was. We hebben vluchtig een foto genomen en nadat ik hem mijn cd overhandigde, waar zijn naam ook op stond vermeld, moesten we allebei alweer op pad naar de volgende klus. Nadat ik de tekst van ‘Een dag niet gelachen’ ontving kreeg ik echt het ‘wauw’ gevoel. Het is natuurlijk altijd een gok dat je alles uit handen geeft, maar deze opzet voelde gelijk goed aan. De gehele productie zit perfect in elkaar en het lied zingt gemakkelijk weg. Ik heb wel gemerkt dat de muziek die ik tegenwoordig vertolk op het podium omarmt wordt. Het is wel heel iets anders dan de Après-ski plaatjes die ik in het verleden heb uitgebracht, maar daar heb ik totaal geen spijt van. Après-ski is leuk, maar dit is ook gezellige muziek waar flink op gedanst wordt. Het allerbelangrijkste vind ik dat er live instrumenten aan de productie worden toegevoegd. Daar zit natuurlijk wel een kostenplaatje aan, maar uiteindelijk hoor je dat wel terug. Het klinkt een stuk warmer en voller.’

Marco omschrijft zichzelf als een hobbyzanger die niet persé hoeft door te breken, maar geeft wel eerlijk toe dat het wel leuk zou zijn als hij een keer een landelijke hit op z’n naam kan schrijven. In ieder geval geniet hij van ieder optreden. Dat hoopt hij nog vele jaren te mogen doen.

De Cd-single ‘Een dag niet gelachen’ is vanaf 20 september 2023 verkrijgbaar.

Marco Carolus…’Een dag niet gelachen’ …Een Rood-Hit-Blauw productie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

Promotie: Score Promotion: info@scorepromotions.nlVoor meer informatie, beeld- en videomateriaal, interviews, prijsacties neemt u contact op met Score Promotions

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring