Artiest banner

Marco Kimsen (B)


Biografie/Nieuws

Belg, Marco Kimsen veroverd Nederland en Belgie!

Al een kleine 25 jaar is Vlaming Marco Kimsen actief als zanger/entertainer. Op zijn achtste leerde hij trompet spelen, wat later werd hij lid van de plaatselijke fanfare en nog wat later neemt hij zanglessen. Zodra de soundmixshows in opkomst zijn kruipt Marco regelmatig in de huid van zijn grote voorbeeld: Elvis Presley. Vanaf 1994 brengt de nu 52-jarige zanger eigen cd’s op de markt en maakt ook Nederland kennis met de Vlaming als hij in De Winkel Van Sinkel opduikt bij Veronica televisie. In Vlaanderen is Marco ondertussen een graag geziene artiest bij veel radio- en televisiezenders en daarnaast treedt hij ook regelmatig in het buitenland op.

Marc de Kimpe zoals de zanger eigenlijk heet, is een groot voetballiefhebber, hij is makelaar van beroep, en verder is hij gehuwd met Kristien en vader van een zoon en een dochter. De singles van Marco Kimsen verschijnen op het Rood-Hit-Blauw label van Ronald Visch. Hij kreeg de Vlaming bij toeval in het vizier en is verguld hem te hebben toegevoegd als artiest. … aldus de zanger die zijn singles uiteraard laat vergezellen door prachtige videoclips!

De CD singles zijn verkrijgbaar en te streamen/downloaden op de bekende platforms. De videoclips ter promotie is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Marco Kimsen…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Laatste Nieuws

Zomersingle van Marco Kimsen slaat in als een ‘Bom’

Met ‘De Zon’ kondigt Marco Kimsen de zomer aan. Het is een Nederlandse bewerking van Sex Bomb’. Marco kreeg toestemming van uitgeverij BMG Talpa om deze cover van Tom Jones op te nemen. Het idee om  een “ode” aan de zon te schrijven ontstond bij Marco enkele jaren geleden tijdens het bekijken van de zonsverduistering terwijl hij met de auto reed.  Bij het bewonderen van binnenvallende zonnenstralen,  de zons op-en ondergangen, en genietend van de warme zon schreef hij telkens zijn gedachten die hij daarbij kreeg op. Uiteindelijk heeft het toch nog vijf jaar geduurd voordat Marco besloot om deze notities uit de la te halen en zelf de tekst schreef van ‘De Zon’.

Volgens Marco is het een genot als de zon bij je binnenvalt. ‘Wie houdt er niet van de zon? We willen dat ze schijnt en praten veel over het weer. Bij ons in België noemen we de Zon “Lola”. Deze song is dan ook een regelrechte verheerlijking van de zon. Alsof zij de meeste warme, sexy verschijning ter wereld is. Dat komt duidelijk in de tekst naar voren waarin dubbelzinnige woorden verwerkt zijn’, onthult Marco.

‘De zon’ is derde single van Marco die op het Rood-Hit-Blauw label verschijnt. ‘Ronald Visch blinkt uit in de begeleiding die hij geeft. Samen met Dennis van der Kraan van Score Promotions heeft hij ervoor gezorgd dat ik inmiddels een behoorlijke naamsbekendheid heb opgebouwd in Nederland’ (en Belgie), aldus Marco.

De opname van het nummer vond plaats bij Lex de Groot. Hij is eigenaar van L.D.G. Produkties in het Belgische Herenthout. Voor Marco was dit de vierde samenwerking met deze producer die in België voor veel bekende artiesten producties heeft gemaakt. Ook was Lex verantwoordelijk voor de clipopname. Speciaal daarvoor reisde het gezelschap af naar het eiland Mallorca. Daar zijn prachtige zonovergoten beelden geschoten.

De CD single ‘De Zon’ is vanaf 5 juni 2019 verkrijgbaar en legaal te streamen op de bekende platforms.

Marco Kimsen; ‘De Zon’…………..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring