Artiest banner

Marco Schouten


Biografie/Nieuws

Marco Schouten brengt ‘B’ kant lied ‘Ik ben vrij’ in een 2024 versie uit.

Marco Schouten had bij het uitbrengen van z’n vorige single ‘Ik luister liever naar m’n eigen gezeik ’al aangegeven dat hij met z’n huidige producer, Jeroen Dirksen, een 2.0 versie wilde maken van een eerder opgenomen lied. Marco kreeg natuurlijk van een aantal fans de vraag gesteld welk nummer dat zou worden, maar dat heeft hij lang voor zich gehouden. Marco heeft natuurlijk een groot aantal liedjes die, vanwege de sterk verbeterde technieken, in aanmerking zouden komen voor een upgrade, maar ook daar heeft hij met Jeroen Dirksen over gesproken. Onlangs plaatste Marco de aankondiging op Facebook dat ‘Ik ben vrij’ betrof en vanaf dat moment was de druk er voor hem af. Dat leverde hem leuke reacties op. Toch blijft het voorlopig bij deze éne track die nieuw leven ingeblazen wordt. Het is overigens de tweede single die bij Rood-Hit-Blauw producties verschijnt. De samenwerking met platenbaas Ronald Visch bevalt Marco perfect en daarom heeft hij er ook alle vertrouwen in dat de promotie van deze single voorspoedig zal verlopen.

Marco: ‘Ondanks dat de lancering van ‘Ik ben vrij’ best wel een tijdje op zich heeft laten wachten, heb ik op andere vlakken totaal niet stilgezeten. Ik heb qua optredens een heel druk jaar achter de rug. Vooral tijdens de carnavalsperiode is het gekkenwerk, maar als ik zie wat ik daarvoor terugkrijg, geeft mij dat voldoening. Op het moment dat de eerste versie van ‘Ik ben vrij’ verscheen was ik erg tevreden over de productie. In de loop van de jaren is er veel veranderd en kon de opmerking van Jeroen dat hij het arrangement van dit lied wel kon aanpassen aan deze tijd natuurlijk geweldig. Er zijn een paar instrumenten aan toegevoegd zodat het geheel nu veel voller klinkt. Aan de tekst, die destijds door René Beunders is geschreven, is niets veranderd. Het is even afwachten hoe de radiostations reageren. Het is geen garantie dat ze het nummer opnemen in hun playlist, maar als ze mij iets willen gunnen is dit het moment.’

De cd-single ‘Ik ben vrij’ is vanaf 1 mei 2024 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Marco Schouten ‘Ik ben vrij’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/marco-schouten/

——————————————————————————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Marco Schouten lanceert ludieke single  ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’

Voor Marco Schouten betekent het uitbrengen van de single ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’ een nieuwe start. Die weg gaat hij samen bewandelen met producer Jeroen Dirksen en Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Ondanks dat de zanger al een paar jaar vlak over de grens in Duitsland woont, blijft Nederland z’n thuisbasis qua optredens. Heel toevallig heeft Jeroen Dirksen op steenworp afstand van zijn woonplaats Schüttorf in het Duitse Neuenhaus zijn studio. Voorheen legde Marco veel kilometers af voor het opnemen van zijn singles en dat is met deze samenwerking verleden tijd.

Marco: ‘Een paar jaar geleden heb ik Jeroen leren kennen tijdens een artiestenreis in Oostenrijk. Ik ben destijds een keer bij hem op bezoek gegaan en heb een leuk gesprek gehad. Onlangs stond ik weer bij hem op de stoep met de vraag of hij iets voor mij kon betekenen. Hij liet me als eerste een demo horen van ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’. Daarna volgden nog een paar liedjes, maar ik kreeg het allereerste nummer niet meer uit mijn hoofd. Ik gaf wel aan dat ik graag het tweede couplet een andere lading wilde geven. Dat heeft Jeroen doorgegeven aan tekstschrijver Dennis Velers die het perfect heeft uitgevoerd. Het eerste gedeelte gaat over een vrouw die je in het café tegenkomt. Zij zit constant aan je kop te zeurenen en je blij bent om even naar het toilet te gaan om bij wijze van spreken naar je eigen gezeik te luisteren. In het tweede couplet van het feestnummer wordt de draak gestoken met een aantal personen die dagelijks op televisie te bewonderen zijn. Uiteraard wordt de verhaallijn uitgebeeld in de clip die is opgenomen bij mijn stamkroeg in Oldenzaal’.

Marco hoopt dat de samenwerking met deze twee vakmensen z’n artiestencarrière uiteindelijk weer op het oude niveau getilt wordt. De neuzen staan in ieder geval dezelfde kant op. De opvolger van ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’ ligt ook al klaar. Dat gaat een 2.0 versie worden van een plaat die hij eerder heeft opgenomen én uitgebracht.

De CD single ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’ is vanaf 19 oktober 2022 verkrijgbaar. De videoclip zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Marco Schouten ‘Ik luister liever naar mijn eigen gezeik’ ….Een Rood-Hit-Blauw produktie!

—————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring