Artiest banner

Margretha


Biografie/Nieuws

Margretha van de Laar

In 2014 debuteerde Margretha als zangeres met de single ‘Het Kleine Geluk’. Waarna haar zangcarrière een vlucht nam.

Door haar enthousiasme en veelzijdigheid maakt Margretha naast haar solocarrière uitstapjes met onder andere Albert van Benthem. Maar ook geheel belangeloos een single uitbrengen voor een goed doel als het KWF is voor Margretha een aanvulling op haar loopbaan als zangeres. Daarnaast mag een spontaan Sinterklaasliedje niet ontbreken wanneer kinderen daarom vragen bij Margretha.

Solocarrière

De solocarrière van Margretha heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. In samenwerking met Jeroen Englebert is een genre ontstaan waar Margretha zich comfortabel bij voelt. Gevoelige, mooie en verfijnde liedjes is waar Margretha zich in kan vinden met teksten die je raken omdat je de woorden herkend. De liedjes zijn een kunst op zich.

Optredens

Elk podium, van groot naar klein, wordt door Margretha professioneel aangepakt. Haar ervaring en uitgebreide genre maken dat ze overal een succesvol optreden neerzet. Ook is Margretha goed in staat om naar de wensen van een opdrachtgever te luisteren en om samen invulling aan een optreden te geven. Dit is een kwaliteit die onderscheidend is.

Duo Albert & Margretha

Albert van Benthem is een feestzanger en Margretha heeft samen met Albert meerdere (feest)liedjes ingestudeerd en 3 singles uitgebracht. Als duo is er de mogelijkheid om van elk feest een topavond te maken.

Laatste Nieuws

Margretha presenteert haar nieuwe album ‘Het kleine geluk’ op zeer bijzondere manier 

Vanwege alle beperkingen die door de regering zijn opgelegd i.v.m. het coronavirus heeft Margretha van de Laar iets bijzonders bedacht om haar debuutalbum ‘Het kleine geluk’ onder de aandacht te brengen. Op dit 13 tracks tellende album dat op woensdag 18 november 2020 bij  Tunes verschijnt staan bijna alle nummers die ze heeft uitgebracht, inclusief haar nieuwe single ‘De Kracht’. Jeroen Englebert is verantwoordelijk voor veel van deze prachtige arrangementen.

Samen met TMF presentator Jeroen Post gaat ze op bezoek bij een aantal artiesten, waaronder troubadoer Roland Verstappen, Ingrid Simons, Charly Luske, Eva Simons, Franklin Brown en Esther Hart. ‘Met al deze mensen heb ik om de één of andere reden een muzikale band. Een aantal zijn zelfs vrienden geworden. Tijdens de opnames van het programma zingen zij, in hun eigen omgeving, op hun eigen manier een liedje van mij. Er is gefilmd bij de artiesten thuis, maar ook bij zangstudio’s, oefenstudio’s en in de buitenlucht.In vind het gewoon heel leuk als ik verschillende mensen liedjes hoor zingen die ik heb gemaakt. Het komt er op compleet een andere manier uit. Zo blijkt maar weer dat de diversiteit in de muziek de universele taal is die we spreken. Ook al vindt de één dit mooi en de ander dat, het raakt ons allemaal’, meent Margretha die de kleinkunstmuziek de afgelopen jaren op de kaart heeft weten te zetten.

Volgens Margrtha bestaat er nogal verwarring om de term kleinkunst. ‘Er wordt vaak gedacht aan moeilijke ingewikkelde zwaardoordrongen teksten, maar dat is niet zo. Het kan ook een mooi klein vertellend liedje zijn. In 2014 ben ik pas begonnen met m’n professionele zangcarrière. Ik was wel altijd met muziek bezig, maar dan meer op de achtergrond. Eigenlijk bracht het meezingen bij een aantal musicals mij zover dat ik op zangles ging. Daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.

Margretha ‘ Het kleine geluk’….Alweer een Tunes produktie!

(Tunes is a division of RoodHitBlauw Producties)

Link naar muziekportals: https://fuga.ffm.to/margrethahetkleinegeluk

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Tunesinfo@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw Producties

Margetha…Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring