Artiest banner

Margretha


Biografie/Nieuws

Margretha van de Laar

In 2014 debuteerde Margretha als zangeres met de single ‘Het Kleine Geluk’. Waarna haar zangcarrière een vlucht nam.

Door haar enthousiasme en veelzijdigheid maakt Margretha naast haar solocarrière uitstapjes met onder andere Albert van Benthem. Maar ook geheel belangeloos een single uitbrengen voor een goed doel als het KWF is voor Margretha een aanvulling op haar loopbaan als zangeres. Daarnaast mag een spontaan Sinterklaasliedje niet ontbreken wanneer kinderen daarom vragen bij Margretha.

Solocarrière

De solocarrière van Margretha heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. In samenwerking met Jeroen Englebert is een genre ontstaan waar Margretha zich comfortabel bij voelt. Gevoelige, mooie en verfijnde liedjes is waar Margretha zich in kan vinden met teksten die je raken omdat je de woorden herkend. De liedjes zijn een kunst op zich.

Optredens

Elk podium, van groot naar klein, wordt door Margretha professioneel aangepakt. Haar ervaring en uitgebreide genre maken dat ze overal een succesvol optreden neerzet. Ook is Margretha goed in staat om naar de wensen van een opdrachtgever te luisteren en om samen invulling aan een optreden te geven. Dit is een kwaliteit die onderscheidend is.

Duo Albert & Margretha

Albert van Benthem is een feestzanger en Margretha heeft samen met Albert meerdere (feest)liedjes ingestudeerd en 3 singles uitgebracht. Als duo is er de mogelijkheid om van elk feest een topavond te maken.

Laatste Nieuws

Margretha schrijft tekst van nieuwe single ‘Blijf maar bij mij’speciaal voor haar partner!

Margretha is altijd op zoek naar iets nieuws. Als
inspiratiebron voor haar nieuwe single ‘Blijf maar bij mij’ die
bij Tunes (onderdeel van Rood-Hit-Blauw produkties)
verschijnt, dook ze terug in haar eigen leven en kwam er al
snel achter dat haar partner meer betekent dan alleen maar een vriend. Het privéleven van Margretha kreeg in 2021 nogal wat te verduren met als gevolg dat zij haar partner een tijdje niet zag. Het verhaal hierachter verschijnt overigens in september 2022 in boekvorm.

Dat is echter niet het enige wat haar is overkomen. In 2009 trouwde Margretha met haar man op Aruba. Nadat ze 10 jaar later haar paspoort wilde verlengen kwam ze erachter dat ze volgens de Nederlandse wet nog gewoon ongehuwd was. Het was bij haar niet bekend dat ze destijds bij terugkomst in Nederland de trouwakte moest aanleveren bij de gemeente waar ze woonde. In 2019 hebben ze samen met de familie wel hun 10-jarige bruiloft gevierd, maar nog steeds waren ze niet getrouwd. Het debacle van 2021 heeft Margretha wel aan het denken gebracht. Ze kwam tot de conclusie dat het toch echt haar man was. Al ze bij iemand hoorde was het bij hem. In ieder geval hebben ze besloten om binnenkort in Nederland officieel te gaan trouwen.

Margretha: ‘En daar is dit liedje eigenlijk voor. Omdat de tekst zo’n belangrijke boodschap brengt, vond ik het belangrijk dat deze ook duidelijk naar voren moest komen. De muziek is daarom vrij eenvoudig gehouden omdat het anders kan afleiden. De gitaarpartijen zijn ingespeeld door Roland Verstappen. De opname van de single vond plaats bij Hans Aalbers in Nederhorst den Berg. Hans heeft het lied geproduceerd.Hans is super creatief, toegankelijk en denkt mee. Daarnaast komt hij z’n afspraken na. Bij hem geldt: “een man, een man, een woord, een woord”.

Over de clip is ook goed nagedacht. Je bladert als het ware door een trouwalbum met tekeningen uit het potlood van Marja Willems.

De CD single ‘Blijf maar bij mij’ is vanaf 20 juli 2022 overal verkrijgbaar. De clip, zal spoedig ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

MargrethaBlijf maar bij mij’…..Alweer een Tunes produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Tunes – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring