Artiest banner

Margretha


Biografie/Nieuws

Margretha van de Laar

In 2014 debuteerde Margretha als zangeres met de single ‘Het Kleine Geluk’. Waarna haar zangcarrière een vlucht nam.

Door haar enthousiasme en veelzijdigheid maakt Margretha naast haar solocarrière uitstapjes met onder andere Albert van Benthem. Maar ook geheel belangeloos een single uitbrengen voor een goed doel als het KWF is voor Margretha een aanvulling op haar loopbaan als zangeres. Daarnaast mag een spontaan Sinterklaasliedje niet ontbreken wanneer kinderen daarom vragen bij Margretha.

Solocarrière

De solocarrière van Margretha heeft zich in de loop van de jaren ontwikkeld. In samenwerking met Jeroen Englebert is een genre ontstaan waar Margretha zich comfortabel bij voelt. Gevoelige, mooie en verfijnde liedjes is waar Margretha zich in kan vinden met teksten die je raken omdat je de woorden herkend. De liedjes zijn een kunst op zich.

Optredens

Elk podium, van groot naar klein, wordt door Margretha professioneel aangepakt. Haar ervaring en uitgebreide genre maken dat ze overal een succesvol optreden neerzet. Ook is Margretha goed in staat om naar de wensen van een opdrachtgever te luisteren en om samen invulling aan een optreden te geven. Dit is een kwaliteit die onderscheidend is.

Duo Albert & Margretha

Albert van Benthem is een feestzanger en Margretha heeft samen met Albert meerdere (feest)liedjes ingestudeerd en 3 singles uitgebracht. Als duo is er de mogelijkheid om van elk feest een topavond te maken.

Laatste Nieuws

Margretha neemt prachtige single op in studio Arnold Muhren mmv bekende muzikanten.

Margretha levert met ‘Spelen’ een productie af die net even iets anders is dan dat we van haar gewend zijn. Gezien de gerenommeerde muzikanten die hieraan hebben meegewerkt, kan het niet anders dan een groot succes worden. RadioNL krijgt op maandag 23 maart 2020 de primeur. Margretha is die dag persoonlijk aanwezig in de studio om de lancering bij te wonen.

De tekst is geschreven door Ton Dijkman en Edwin de Groot. Deze mannen hebben hun sporen al ruimschoots verdiend in de muziekwereld, mede door de samenwerking met Marco Borsato- bassist Wilbrand Meischke, gitarist Jaap Kwakman, pianist & producer Jeroen Englebert, violist Frank van Essen. Ton Dijkmans op drums én backing-vocals Ingrid Simons hebben ervoor gezorgd dat alles gewoon klopt. De opnames vonden plaats bij Studio Arnold Mühren o.l.v. Patrick Mühren. De single verschijnt op het Rood-Hit-Blauw label.

Tijdens de opname van het duet ‘Als je vrienden hebt’ welke Margretha samen met Albert van Benthem uitbracht, sprak Ton Dijkman haar aan. Margretha ‘Ton vertelde dat hij al een tijdje een liedje had liggen waar hij een zangeres voor zocht.: Het zou echt iets voor mij zijn. Ton stuurde me de demo en ik vond het gelijk een hele toffe track. Ik belde hem op en riep direct JA!, die wil ik graag opnemen. We hebben het nummer een beetje ‘eigen’ gemaakt. Ik had nooitgedacht om over dit onderwerp ooit te zingen. Ik hou van de melodie en het is prachtig geschreven. Met een aantal topmuzikanten die hun vak verstaan zijn we twee dagen aan de slag gegaan in de studio. Dat zijn de mooiste dingen die je als zangeres mee kunt maken. Dat hoor je terug in de finale versie’.

De beelden voor de clip zijn geschoten door de mannen van Liberate96 in de Utrechtse Metaal Kathedraal. De oude elementen en de medewerking van een aantal muzikanten van de Tiny Little Bigband leveren schitterende plaatjes op. Ook de hond van Margretha is weer te bewonderen. ‘Koe moest er gewoon bij zijn. Hij is voor mij heel belangrijk, onthult Margretha.

De CD single ‘Spelen’ is vanaf 20 maart 2020 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is binnenkort op diverse Televisiekanalen/Platforms en Youtube te zien.
Margetha…Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring