Artiest banner

Marinho


Biografie/Nieuws

Biografie Marinho

Vanaf jonge leeftijd was het een vaststaand feit: Marinho was geboren om zanger te worden. Zijn passie voor muziek dreef hem naar de podia, waar hij met vastberadenheid en talent zijn weg vond naar de harten van het publiek.

Na een reeks van kleine lokale hits en successen, werd Marinho’s talent opgemerkt en beloond met een platencontract bij een gerenommeerd label. Dit was het startpunt van een reis die hem zou leiden naar de top van de muziekwereld.

Vandaag de dag is Marinho een veelgevraagde artiest, bekend om zijn veelzijdige repertoire van meer dan 300 nummers. Van Nederlandstalige en Engelstalige Top 40-hits van vandaag tot de gouden klassiekers van weleer, Marinho weet het publiek te betoveren met zijn muzikale diversiteit.

Met acht cd-albums op zijn naam heeft Marinho zijn stempel gedrukt op de muziekscene, en zijn stijgende bekendheid en podiumtalent zijn niet onopgemerkt gebleven. De media hebben hem regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan diverse bekende radio- en tv-programma’s, en hij heeft met regelmaat grote podia in binnen- en buitenland betoverd, vaak als voorprogramma van bekende artiesten op festivals en andere evenementen.

In 2021 kreeg Marinho’s carrière een enorme boost met de release van zijn succesvolle hit “Griekse nacht”, die inmiddels door iedereen wordt gekend en geliefd, getuige de miljoenen streams op diverse mediaplatforms.

Marinho is niet zomaar een zanger; hij is een artiest die van elk feest een topfeest weet te maken. Zijn charisma, energie en muzikaliteit laten het publiek leven en dansen op de maat van zijn stem, en zijn aanwezigheid op het podium is een garantie voor entertainment en plezier.

Volg Marinho op zijn muzikale reis en ontdek waar zijn stem je naartoe zal leiden. Het feest begint pas echt als Marinho het podium betreedt!

Laatste Nieuws

Nieuwe single Marinho is een cadeautje voor alle moeders.

Zanger Marinho is de studio in gegaan om een oud bekend nummer van
“Heintje mama” op te nemen, en deze in een nieuw eigentijds jasje gestoken:
“Mama, de allerliefste”, voor de meeste van ons wel bekend van het nummer “Mama”, die Heintje in 1967 heeft uitgebracht. Heintje liet de harten van vele moeders kloppen door dit liedje en Marinho gaat dit ongetwijfeld ook weer doen. Hij heeft het nummer in een nieuw jasje gestoken, maar de bekende klanken weten te behouden van het originele lied.

De single is in twee talen opgenomen, namelijk Nederlands en Duits.

Marinho is eigenlijk opgegroeid met Heintje. Zijn vader was al een groot fan en de liedjes van deze legendarische zanger werden bij hem thuis vaak gedraaid en het was dan ook niet zo verwonderlijk dat Marinho de liedjes al op jongere leeftijd wist mee te zingen.

Heintje is dus eigenlijk wel een beetje de grondlegger van de zangcarrière van Marinho.

Het opnemen van dit nummer is voor de zanger extra speciaal, niet alleen omdat het een nummer van Heintje is, maar ook omdat hij een enorme waardering heeft voor alle moeders op de wereld. Het is dan ook wat hem betreft een cadeautje voor alle moeders. “Als geen ander weet ik hoe verantwoordelijk het kan zijn om moeder te zijn. Het is niet alleen het opvoeden van, of koken, de was, dagelijkse taken, maar er is zoveel meer; een moeder is gewoon onmisbaar.

Daarom wil ik dit lied met liefde en dankbaarheid opdragen aan alle moeders en beschouw het als mijn ode aan hen”.

—————————————————————————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTVPromotie: Jeanette de Wit ism Rood-Hit-Blauw producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring