Artiest banner

Michael Bakker


Biografie/Nieuws

Michael Bakker, Sinds 1986 professioneel bezig in de media. De eerste jaren als DJ voor verschillende Amsterdamse ether piraten zoals de VRA (Vrije Radio Amsterdam) en Radio Einstein. Waar hij ook voor TV Einstein één van de eerste Amsterdamse nieuwslezers was. Zijn eerste kennismaking met de landelijke televisie was toen hij als stagiaire werd aangenomen bij de NTS. Daar heeft hij diverse school-TV programma’s mogen presenteren.

Tijdens een programma op Radio Einstein, een Amsterdamse radiopiraat uit de jaren ’80, werd hij gebeld met de vraag of hij iets voor de jeugdomroep van de AVRO (Minjon) zou willen betekenen. Nadat hij eerst dacht dat het om een grap ging werd het al snel duidelijk dat het geen grap was. De AVRO zorgde ervoor dat hij eerst diverse opleidingen kreeg zoals camera, montage, productie en regie. Later zorgde de AVRO ervoor dat Bakker diverse beroepsopleidingen kreeg bij de Media Academie, onder andere meer camera regie, ENG regie, productie, radioregie en uitvoerend producent. Vervolgens werkte hij 8 jaar voor de AVRO.

Hij regisseerde 4 jaar het  AVRO Radio Journaal. Produceerde Pauze TVVilla Borghese en SORRY met Mini en Maxi. Verder heeft hij aan diverse gala’s van de AVRO meegewerkt als producer. Vervolgens werkte hij 8 jaar voor de AVRO. In begin jaren ’90 maakte hij de overstap naar een buiten producent. Voor René Stokvis produceerde hij 4 jaar Te Land, Ter Zee en in de Lucht en 208 afleveringen van het spelprogramma Ik Weet Het Beter. Tevens regisseerde hij diverse uiteenlopende televisieprogramma’s.

Op een zekere dag kwam Bakker in gesprek met Tenfold Producties van Tineke de Nooij. Daar was men bezig met een doe-het-zelf concept. Uiteindelijk is dat Eigen Huis en Tuin geworden waar Bakker 5 seizoenen als Uitvoerend Producent/Regisseur aan verbonden was. Verder heeft hij gewerkt met Myrna GoossenCarlo BoszhardTineke de NooijPatty BrardJack van GelderManuela Kemp en vele andere BN-ers. Bakker stond tevens aan de basis van diverse grote succesvolle TV programma’s.

Het was Bakker die in 2000 voormalig Radio Veronica technicus Ad Bouman overhaalde om samen het evenement Veronica 1224 te gaan organiseren en later het commerciële Radio 192 avontuur te beginnen. Hoe het met Radio 192 is afgelopen is bekend: geen frequentie; geen basis om voort te bestaan. Dit heeft Michael Bakker opgetekend in het boek ‘Het Wel en Wee Van Radio 192‘. Maar het respect van de Nederlandse radio vakbroeders die hem middels een nominatie van het vakblad Broadcast Magazine nomineerden voor Radioman van het Jaar 2002.

Sinds 2009 houd Michael zich dagelijks bezig met het regisseren en produceren van televisieprogramma’s die geproduceerd worden door zijn eigen bedrijf MB Pakkend Media BV. Ook bedenkt hij vele televisie formats. Sinds 2020 presenteert hij wekelijks op RTL4 zijn programma Life Is Beautiful. Dit programma is een van de langst lopende commerciële programma’s op RTL4. Tevens ontving Michael twee oeuvre awards de eerste voor Life Is Beautiful (2015) en de tweede voor zijn jarenlange radiowerk (2021).

Zanger entertainer:

Met zijn Elvis Presley act trad Michael op in diverse landen waaronder Cuba, Mexico en zelfs in Amerika op het landgoed van The King zelf. Ook heeft Michael een diverse optredens verzorgd in Hollywood waar hij in 2021 drie weken heeft gewerkt.

Naast een 35 minuten durende Elvis show compleet in jumpsuit heeft Michael ook een muzikale set met gezellige meezing nummers in de sfeer van de Toppers. Geschikt voor elk café feest, sportkantine of bruiloft.

Tevens is Michael in te huren als presentator van elk denkbaar evenement

Laatste Nieuws

Michael Bakker laat zich met nieuwe single ‘Springen’ van een hele andere kant zien

Na een goed en open gesprek besloten Michael Bakker en Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw te gaan samenwerken. De aanleiding hiervoor was de nieuwe single ‘Springen’ die Michael i.s.m. componist Eddy Willemsen had opgenomen. Michael is sinds 1986 al professioneel bezig in de media. In de beginjaren werkte hij als DJ voor verschillende Amsterdamse etherpiraten. Zijn eerste kennismaking met de landelijke televisie was toen hij als stagiaire werd aangenomen bij de NTS. Daar heeft hij diverse school-TV programma’s mogen presenteren. Op een zekere dag kwam Bakker in gesprek met Tenfold Producties van Tineke de Nooij. Daar was men bezig met een doe- het-zelf concept. Uiteindelijk is dat Eigen Huis en Tuin geworden waar Bakker 5 seizoenen als Uitvoerend Producent/Regisseur aan verbonden was. Sinds 2009 houdt Michael zich dagelijks bezig met het bedenken, regisseren en produceren van televisieprogramma’s die geproduceerd worden door zijn eigen bedrijf MB Pakkend Media BV. Sinds 2020 presenteert hij wekelijks op RTL4 het zeer populaire programma Life Is Beautiful. Ook maakt Michael samen met Myrna Goossen de tv- commercials voor de Fletcher Hotels. Naast deze bezigheden is Michael ook al vele jaren actief als zanger/ entertainer. Met zijn Elvis Presley act heeft hij een groot aantal optredens verzorgd in binnen- en buitenland. De tijd is nu rijp om zijn zangcarrière met nieuwe muziek een vervolg te geven.

Michael: ‘Tot nu toe maakte ik om de twee/drie jaar een single. Die frequentie gaat vanaf nu omhoog. Omdat ik voor m’n werk regelmatig festivals bezoek hoor je af en toe meezingers waar iedereen van uit het dak gaat. Dat is ook het geval bij deze oorspronkelijke Duitse hit. Daar is vervolgens een vrije vertaling in het Nederlands op geschreven. Omdat Eddy Willemsen een hele goede vriend van mij is en een eigen studio heeft in Bunschoten/ Spakenburg vroeg ik hem of hij deze productie wilde maken. Die uitdaging nam hij maar al te graag aan. Mijn doel met deze plaat is om lekker feest te maken tijdens m’n optredens. Op het podium ben ik een ontzettende energieke man die maar één ding voor ogen heeft en dat is het publiek entertainen. In Groningen word ik zelfs gezien als cultheld i.v.m. mijn lied ‘You are my lady’. Dat komt vanwege de studie rechten die mijn zoon daar heeft gevolgd. Hij had dat plaatje een keer meegenomen en iedereen in de studentenwereld vond dat een heerlijk nummer. Tijdens een speciaal vader-zoon weekend heb ik dit lied meerdere keren gezongen en dat was een groot succes. Zoiets vergeet je natuurlijk nooit meer. Ik omschrijf me ook als een entertainer Pur Sang. Wat men wil, kan men krijgen. Ik ben nu klaar voor de volgende uitdaging.’

De cd-single ‘Springen’ is vanaf 20 februari 2024 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip is te bewonderen bij de tv-zenders en op Youtube.

Michael Bakker.. ‘Springen’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/michael-bakker/

—————————————————————————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring