Artiest banner

Mike Daane


Biografie

Mike Daane was al op jonge leeftijd liefhebber van muziek. Als zingende bouwvakker werd Mike Daane in 2008 ontdekt door een klant en kwam de motivatie om zich te bewijzen al snel. Het duurde niet lang of hij was een graag geziene zanger in cafés in Haarlem en omstreken. In 2010 ging Mike Daane verder het land in om zich te laten horen, in 2011 & 2012 zelfs over de Duitse en Belgische grens. In 2013 bracht Mike Daane zijn eigen single ‘Dromen’ uit & ‘Kom op nou’ als duo MDFC, het protestlied tegen kabinet Rutte. Mike zijn tweede single ‘Zomerzon’ werd in de zomer van 2015 ten gehore gebracht. Nu, een jaar later, heeft single nummer 3, ‘Kom weer bij mij’, zijn entree te gemaakt. Naast de vele optredens met internationale artiesten en bekende Nederlandse artiesten is Mike Daane ook wekelijks te horen in de Haarlemse en Zandvoortse cafés. Van elke gelegenheid die gevierd moet worden, maakt Mike Daane een onvergetelijk feest. Van Michael Bubble tot Django Wagner, van een geweldige polonaise tot een gevoelige ballad. Met een zeer uiteenlopend repertoire en veel enthousiasme is Mike Daane een ras entertainer. Met zijn leergierigheid & doorzettingsvermogen bereikt deze veelzijdige alleskunner een leuk succes! Hij wil zijn publiek iets geven en dat is een boodschap in het geen waar hij meest van houdt: zingen en entertainen. Het gevoel overbrengen is zijn streven, een gezellige boel is zijn doel.

 

Het nieuwe repertoire van Mike zal verschijnen op het Rood-Hit-Blauw platenlabel

Nieuws

Mike Daane komt z’n belofte na!

 Mike Daane brengt een jaar nadat hij de kroegenversie lanceerde van ‘Als ik jou vergeef’ wederom een cover uit van wijlen ‘André Hazes’. Daarmee komt hij z’n belofte na. De zanger die tegenwoordig opnieuw in Haarlem woont had vanaf het begin van z’n zangcarrière de wens om 2 liedjes van deze volkszanger in een nieuw jasje uit te brengen. Samen met Mario Veltman is besloten om  ‘Diep in mijn hart’ onder handen te nemen.

Veel liedjes van André Hazes zijn door de jaren heen al opnieuw uitgebracht. Mike heeft op internet gezocht naar Hazes klassiekers die nog niet gecoverd waren. Hij kwam uit bij ‘Diep in mijn hart’. Het leek hem een uitdaging om er een reggeaversie van te laten maken. Omdat de afstand tussen Mario Veltman (Tilburg)  en Haarlem meer dan 100 kilometer bedraagt communiceren de mannen meestal via whats-app. Volgens Mike is dat is een perfecte manier om het voortraject te ‘bespreken’.

‘Nadat ik de eerste demo ontving, kreeg ik al kippenvel. Ik was gelijk enthousiast en stuurde de demo door naar Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Omdat ik vind dat hij altijd een eerlijke mening geeft, betrek ik hem er vanaf het begin al bij. Hij vond het een opvallende productie die hij graag op zijn label wilde uitbrengen. Ik ben van mening dat de samenwerking met Mario en Ronald tot succes leidt. Daarnaast betekent de betrokkenheid van m’n fans ook erg veel. Alleen red je het in de muziekwereld niet’, meent Mike.

De single releaseparty onder de naam Haarlem in Rosso (Rood dus, de best geklede gast van die avond zal een leuke prijs ontvangen!) vondt plaats op 7 december 2019 in het pannekoekenparadijs te Haarlem.

De CD ‘Diep in mijn hart’  is vanaf nu verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De bijbehorende clip is opgenomen door Karl Kaspers (Kaska Producties)

Mike Daane…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

Abonneer u nu op het laatste nieuws: www.roodhitblauw.nl of ons youtubekanaal roodhitblauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring