Artiest banner

Mike Daane


Biografie

Mike Daane was al op jonge leeftijd liefhebber van muziek. Als zingende bouwvakker werd Mike Daane in 2008 ontdekt door een klant en kwam de motivatie om zich te bewijzen al snel. Het duurde niet lang of hij was een graag geziene zanger in cafés in Haarlem en omstreken. In 2010 ging Mike Daane verder het land in om zich te laten horen, in 2011 & 2012 zelfs over de Duitse en Belgische grens. In 2013 bracht Mike Daane zijn eigen single ‘Dromen’ uit & ‘Kom op nou’ als duo MDFC, het protestlied tegen kabinet Rutte. Mike zijn tweede single ‘Zomerzon’ werd in de zomer van 2015 ten gehore gebracht. Nu, een jaar later, heeft single nummer 3, ‘Kom weer bij mij’, zijn entree te gemaakt. Naast de vele optredens met internationale artiesten en bekende Nederlandse artiesten is Mike Daane ook wekelijks te horen in de Haarlemse en Zandvoortse cafés. Van elke gelegenheid die gevierd moet worden, maakt Mike Daane een onvergetelijk feest. Van Michael Bubble tot Django Wagner, van een geweldige polonaise tot een gevoelige ballad. Met een zeer uiteenlopend repertoire en veel enthousiasme is Mike Daane een ras entertainer. Met zijn leergierigheid & doorzettingsvermogen bereikt deze veelzijdige alleskunner een leuk succes! Hij wil zijn publiek iets geven en dat is een boodschap in het geen waar hij meest van houdt: zingen en entertainen. Het gevoel overbrengen is zijn streven, een gezellige boel is zijn doel.

 

Het nieuwe repertoire van Mike zal verschijnen op het Rood-Hit-Blauw platenlabel

Nieuws

Mike Daane lanceert op het juiste moment nieuwe single ‘Als de zon schijnt’

Mike Daane is helemaal opgeladen. Hij heeft heerlijk genoten van z’n vakantie in Spanje. De rust die hij de laatste weken gewend was kan hij de komende tijd wel vergeten vanwege de lancering van zijn nieuwe single ‘Als de zon schijnt’. De sound is wel iets anders dan wat we van hem gewend zijn, maar het resultaat mag gehoord worden. Het bevat de bekende Griekse melodie in combinatie met de Spaanse gitaar. Mike heeft er een heel fijn gevoel bij en is blij met deze plaat die verschijnt bij Rood-Hit-Blauw produkties!

Heel toevallig kreeg Mike de melodielijn en de
concepttekst aangeboden door Mike Kooiman. ‘Mike is een goede vriend van mij geworden. Ik zie hem regelmatig bij m’n optredens. Op een gegeven moment raakten we aan de praat. Kooiman vertelde dat hij zo af en toe teksten schreef en vroeg of hij dat ook een keer voor mij mocht doen. Meestal schrijf ik de teksten zelf, maar ik dacht dat als iemand anders het een keer zou doen, dit leuke ideeën met zich mee kon brengen. Vlak voor de vakantie belde hij me op met de mededeling dat hij echt iets leuks voor me had gemaakt. Nadat ik de demo had beluisterd kreeg ik meteen het zomerse gevoel en zag mezelf al zitten op een terras. De tekst hebben we samen nog iets aangepast en daar ben ik mee naar producer Mario Veltman in Tilburg gegaan. Hij heeft z’n schouders er onder gezet en met zijn magische vingers is er een superleuke plaat geboren’, meent Mike.

Vanwege de beperkte tijd kreeg Mike het niet voor elkaar om een clipproducent te strikken om de beelden te schieten voor de clip. Mike heeft vervolgens zelf een 4 K camera gekocht en allemaal vakantiemomentjes verzameld. Uiteraard is er ook gefilmd in Spanje. Mario Veltman heeft uiteindelijk de beelden verwerkt tot een bijzondere persoonlijke clip.

De CD single ‘Als de zon schijnt’ is vanaf 30 juni 2021 verkrijgbaar en te streamen via de bekende platforms. De clip is te bewonderen bij de TV-zenders en op Youtube.

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Nel van Olm

Abonneer u nu op het laatste nieuws: www.roodhitblauw.nl of ons youtubekanaal roodhitblauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring