Artiest banner

Mr.Steel (Steeldrum)


Biografie

Mr. Steel Zanger / Steeldrummer

Mr. Steel is de artiestennaam van zanger/steeldrummer Kenneth Goddard. Als kleine jongen maakte hij zijn eerste steeldrums van conservenblikken. Acht blikken met elk een andere klank, samen de toonladder van C, waarop hij zijn eerste liedjes speelde. Op het kerstfeest van de lagere school verbaasde hij het publiek door een heel kerstrepertoire op zijn zelfgemaakte instrument te spelen. Toen was al duidelijk dat men hier met een bijzonder talent te maken had.

Kenneth deed auditie bij de beroemde Hatters steelband en werd meteen toegelaten tot de stage side, de 20 man tellende ‘elite’ van het 100-koppige orkest. Hier werd hij muzikaal geschoold in de traditionele Caribische muziek, maar ook klassieke- en popmuziek vormden een essentieel onderdeel van zijn opleiding. Met Hatters won hij de jaarlijkse steelbandcompetitie (Panorama), waarna hij met de stage side tournees maakte door de Verenigde Staten, Canada en Zuid-Amerika.

Na veel omzwervingen kwam hij naar Nederland en tekende een contract met de

Dutch Rhythm Steel & Show Band, bekend van de hit ‘January February’. Met deze band tourde hij door heel Europa en heeft op podia gestaan met grote namen als Boney M en Hot Chocolate.

Andere hoogtepunten waren het optreden voor het koningshuis van Monaco en een gastoptreden op het Eurovisie Songfestival in Den Haag in 1980.
Uiteindelijk verliet hij de Dutch Rhythm Steelband om zijn eigen muzikale weg

in te slaan. Hij verzamelde muzikanten om zich heen en ging verder onder

de naam Steeletto. Hiermee introduceerde hij ‘a different style of steel’.

Een repertoire van soul, steel en funk, waarmee hij in binnen- en buitenland veel succes oogstte. Hij speelde op festivals met o.a.

Third World en Manu Dibango. Voor de KLM verzorgde hij de muzikale omlijsting van een promovideo en STERspot voor de Nederlandse Antillen.
Tegenwoordig is Mr. Steel te boeken als solo-artiest waarbij hij live zingt

en steeldrum speelt, met begeleiding op orkestband. Zijn repertoire is heel breed: Mr. Steel speelt klein en ingetogen op recepties, maar op feestavonden gaat met deze ras-entertainer het dak eraf!

Mr. Steel combineert het krachtige geluid van zijn steeldrum met groovy beats en geluidseffecten. Deze stijl is te beluisteren op de singles ‘Sylvia’, ‘Popcorn’ en
‘De Steel Man’ afkomstig van zijn album ‘Hotel Nederlandia’.

Kenneth ‘Mr. Steel’ Goddard maakte platen en CD’s met Hatters Steelband,Dutch Rhythm Steel & Show Band, Steeletto en Sundance.Als studiomuzikant is hij te horen op werk van o.a. Boney M, de Dolly Dots, Albert West, Normaal en Herman Finkers.

Kijk voor meer informatie, foto’s, filmpjes, discografie en muziek op www.mrsteel.nl.

Nieuws

Mr.Steel

Mr.Steel ‘Kenneth Goddard’ brengt Tropische single uit op Rood-Hit-Blauw label

Hij is opgegroeid op een eiland in de zon en hij speelde zijn pan voordat hij lopen kon…Het credo van Steelpan speler Kenneth Goddard.

De Steel Man is een Nederlandse herhaling van de soulklassieker uit de jaren ’60 ‘Soul Man’ van Sam & Dave. Hiermee gaat Mr. Steel door op de weg die hij de afgelopen jaren is ingeslagen. Hij combineert verschillende muziekstijlen en overgiet die met een altijd weer zonnig Caribisch en vooral dansbaar sausje door het krachtige geluid van zijn steeldrum… Met zijn nieuwe steelpan nummer “De Steelman” kan de zomer niet snel genoeg beginnen!

Ronald:

Ik werd aangenaam verrast toen Mr.Steel mij onlangs de track ‘De Steel man’ aanbood om uit te brengen onder Rood-Hit-Blauw. Door de steelpan net even anders als andere liedjes, maar het is eenbijzonder leuk zomers en tropisch lied In het Nederlands, dus met een hoog meezinggehalte. Al met al een mooie aanvulling voor ons label.

De CD single ‘De Steel man’ is nu verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Mr.Steel.…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring