Artiest banner

Nelis Heesbeen


Biografie/Nieuws

Nelis Heesbeen volgt collega artiesten  !

Nelis Heesbeen is in het artiestencircuit een graag geziene gast. De uit Zaltbommel afkomstige zanger zingt al vele jaren en heeft al aardig wat podium ervaring.

Na in het verleden al eens via social media te hebben gesproken met Ronald van Rood-Hit-Blauw kreeg ik de tip van diverse collega’s om mijn nieuwe plaat eens aan hem voor te leggen.

Ronald (RHB)

Onlangs belde Nelis ons om een afspraak en samen zijn nieuwe liedje te beluisteren, uiteraard was onze nieuwsgierigheid direct gewekt en vroegen we hem deze vooraf te mailen. We kunnen dan op ons gemak de track een aantal keer goed beluisteren en dan beoordelen.

Na deze luistersessie ging het in sneltreinvaart, het is namelijk een prachtig liedje, hoewel een cover is er een mooie draai aan de track gegeven en is hij zeker Rood-Hit-Blauw waardig. Dat is het mooie van het vak, met regelmaat sturen artiesten tracks en soms zijn daar mooie pareltjes bij.

Binnenkort volgt meer nieuws over Nelis Heesbeen zijn single

Nelis Heesbeen…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

Laatste Nieuws

Nelis Heesbeen maakt feestversie van ‘Overstag’

We gaan terug naar het jaar 2004. Destijds lanceerde Harm Wolters het vrolijke nummer ‘Overstag’. Tijdens een zoektocht op internet kreeg Nelis Heesbeen bij toeval dit lied in beeld. Hij zei tegen z’n vrouw dat hij vroeger dit nummer heel vaak samen met Harm had gezongen tijdens z’n optredens in Twente. Nelis vond het altijd al een fantastisch lied en vond het een prachtig idee om er een hedendaagse versie van uit te brengen.

De zanger uit Zaltbommel, die vanwege een in 2009 opgelopen longembolie, noodgedwongen een punt moest zetten achter z’n zangcarrière, maakte in 2016 een geweldige come-back met  de single ‘Ga maar weg, lazer maar op’, die hij opnam bij The Boom Studio in Breda. ‘Voor mij was dat een enorm succes. Daarna maakte ik de overstap naar een andere studio. Ondanks de goede samenwerking die ik met hen had, kreeg ik het idee dat ik bleef hangen. Ik wilde toch weer een stapje hoger en kwam terug bij de studio van Frank Verkooyen die vervolgens een nieuwe orkestband heeft gemaakt van deze klassieker’, onthult Nelis.

Vanwege de prettige band die ik met Harm had opgebouwd vond ik het niet meer dan normaal om hem van m’n plan op de hoogte te stellen. ‘Ondanks dat ik weet dat ik het nummer in Nederland zonder toestemming gewoon mag uitbrengen, ben ik iemand die graag open kaart speelt. Harm vond het helemaal geweldig en wilde zo nodig overal aan meewerken. Hij vond het zo leuk dat ik contact met hem op had genomen en was erg enthousiast. In de clip, opgenomen door Rober Vegt van RTV Mediaproducties, speelt hij de rol van accordeonist. Harm staat zelfs mee te zingen met z’n eigen liedje. Dat vond ik wel heel erg leuk’, glundert Nelis.

De keuze om de single op het Rood-Hit-Blauw label uit te brengen heeft volgens Nelis alles te maken met de goede naam die platenbaas Ronald Visch al jaren heeft. ‘Ronald is van A tot Z betrokken bij de productie. Hij kwam zelfs een kijkje nemen tijdens de clipopname. Hij luistert goed en is een kei in het promoten van artiesten. Tot nu is Ronald al z’n beloftes nagekomen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking z’n vruchten af gaat werpen’, aldus Nelis.

De CD single en videoclip van “Overstag’  is vanaf 29 januari 2020 verkrijgbaar op de bekende platforms.

Speciale dank aan: D&P Perfumum en Yvonne van Eetcafe “Poort van Nijmegen”

Nelis Heesbeen….…alweer een Rood-Hit-Blauw produktie.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring