Artiest banner

Nicky Baegen


Biografie/Nieuws

Nicky Baegen is 34 jaar oud en is geboren en opgegroeid in Dordrecht. Als klein jongentje keek hij al tegen zijn vader op die ook altijd in de muziek heeft gezeten. Reden voor Radio Rijnmond deze zanger in het zonnetje te zetten.

Zijn ouders hadden een bruin café in Dordrecht en daar is het allemaal begonnen. Hij zong altijd Hollandse liedjes mee in de auto . Op een gegeven moment heeft hij de microfoon durven te pakken en zong zijn eerste liedje van Grad Damen – Aleysha. Toentertijd zijn lievelingsliedje omdat zijn nichtje was geboren en naar Aleysha is vernoemd.

Door een aantal ernstige tegenslagen in zijn leven is hij zich gelukkig weer gaan richten op de muziek. Via een vriend is hij in contact gekomen met Stanley Hazes en heeft meegedaan aan Stanley Hazes zoekt de Voice!

opnames Sonic Solutions

Laatste Nieuws

Nicky Baegen zet zich met nieuwe single ‘Elke dag een feestje’ landelijk op de kaart

Nicky Baegen ziet de samenwerking met Rood-Hit-Blauw producties en het team van Sonic Solutions uit Roosendaal als een nieuwe start van zijn muzikale carrière. In het verleden heeft hij al een tweetal singles opgenomen, maar door omstandigheden werd alles op een laag pitje gezet. Met z’n nieuwe single ‘Elke dag een feestje’, die geschreven is door Pascal de Vormer en P.Prusysenaere laat hij in ieder geval horen dat hij van gezellige Nederlandstalige dansbare muziek houdt.

Nicky:’ Evert van Huygevoort maakte mij enthousiast over de werkwijze van Sonic Solutions. Omdat ik van plan was om dit jaar weer vol gas te geven maakte ik een afspraak met producer Joris van Dijk. Ik vertelde wat mijn wensen waren en hij stelde voor om een afspraak te maken met twee van zijn vaste tekstschrijvers. Ze hebben speciaal voor mij dit nummer geschreven en gecomponeerd. Je wilt niet weten hoe blij ik hier mee ben. Het onderwerp waarin wordt belicht dat de zon elke dag schijnt als je je geliefde ziet is erg pakkend. Ik hoop dan ook dat de plaat bij veel radiostations wordt opgenomen in de playlist zodat ik landelijk op de kaart wordt gezet. In ieder geval plan ik op korte termijn 4 cd-presentaties, te weten Turkije (Artiestenreis) in Den Haag (Cafe Rustenburg, en Cafe het Amsteltje), Gorinchem (Cafe de mop)

De 36-jarige zanger uit Dordrecht kan in de muziek echt z’n ei kwijt. Soms met een lach en de andere keer met een traan. Nicky is voornemens om minimaal twee singles per jaar uit te brengen. Hij heeft wel als doel gesteld dat het kwalitatief gewoon goed moet zijn. Volgens hem gaat dat met dit team zeker lukken.

De CD-single ‘Elke dag een feestje’ is vanaf 21 september 2022 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Joey van der Bilt, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Nicky Baegen ‘Elke dag een feestje’ ….Een Rood-Hit-Blauw productie!

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring