Artiest banner

Patrick Dano


Biografie/Nieuws

Patrick Dano is geboren op 05-10-1975 te Tilburg .

Zijn interesse om te gaan zingen is begonnen toen hij samen, met zijn broer diverse malen had meegedaan aan talentenjachten. Zoals het festival van het levenslied in Tilburg. Samen haalden zij de tweede en derde plek. Het jaar daarop is hij als solo zanger verder gegaan, en haalde toen de eerste plek in 1996 op het levenslied in Tilburg. Ook heeft Patrick 2 maal met de soundmix show meegedaan bij Henny Huisman.

Daarna ging het balletje verder rollen, en deed ik optredens in het land en in België en Duitsland.

Dankzij fans,vrienden en familie sta ik nog steeds op het podium! Wat is er mooier om mensen te zien meezingen, genieten en klappen als je staat te zingen op het podium. Het geeft mij een machtig en fijn gevoel.

 

Wil je meer over mij weten of horen, klik dan op de bovenstaande buttons of voor boekingen op de rode Boek Nu! button.

Laatste Nieuws

Vrolijke klanken domineren in nieuwe single ‘Wondermooi’ van Patrick Dano

Al bij de eerste tonen van de nieuwe single ‘Wondermooi’ van Patrick Dano krijg je het gevoel dat je op vakantie bent in een Balkan land. Dat was ook de insteek die Patrick samen met producer Harald Queens en tekstschrijver Marc Daniels voor ogen hadden. Het van oorsprong Kroatische lied is voorzien van allerlei opvallende accenten die de productie, welke bij Rood-Hit-Blauw is uitgebracht bijzonder maken.

In tegenstelling tot voorgaande singles heeft Patrick bewust gekozen om geen accordeon te gebruiken. ‘Met alle respect naar alle liedjes en collega’s, ik vind de liedjes met de accordeon mooi, maar ik kies voor nu voor een iets andere sound. Ik had eigenlijk een Duits liedje in gedachten om te coveren, daarmee ben ik naar Harald gegaan. Hij vertelde me dat hij ook een heel leuk liedje op de plank had liggen waar hij iemand qua stemgeluid voor zocht. Het bleek om een Kroatisch liedje te gaan, en ik was er gelijk helemaal weg van. We zijn direct aan de slag gegaan en ik heb duidelijk aangegeven dat ik geen accordeonaccenten wilde en de reden, het moet een Kroatische uitstraling hebben met een vleugje Hollands. Daar is dan ook een variatie van gemaakt, de basis is nagenoeg hetzelfde gebleven, alleen de accenten zijn net even anders’, vertelt Patrick.

De Nederlandse tekst is geschreven door Marc Daniels. Hij heeft Patrick ruim 13 jaar geleden ontmoet en ontdekt. Patrick zong destijds al, maar nooit op de voorgrond. Marc heeft hem meegetrokken om meer met zingen te gaan doen. Inmiddels is het een hele goede vriend van Patrick geworden. Het onderwerp waarover ‘Wondermooi’ moest gaan heeft Patrick zelf aangedragen. ‘ We maken in het leven allemaal van alles mee. Ik heb een scheiding achter de rug en heb gelukkig Inge leren kennen. Inmiddels zijn we alweer 5 jaar samen. Vorig jaar kreeg ik een hartinfarct en Inge heeft me er doorheen getrokken. Dit lied is dus echt geschreven voor Inge’, onthult Patrick.

De keuze om de single bij Rood-Hit-Blauw uit te brengen was voor Patrick niet moeilijk. ‘Ronald is huiselijk, direct én betrouwbaar. Hij zorgt ervoor dat de producten komen waar ik ze wil hebben. Bovendien hebben we een goede klik’, glundert Patrick.

De CD single ‘Wondermooi’ is vanaf 1 mei 2019 verkrijgbaar en te streamen  op de bekende platforms. De clip wordt binnenkort opgenomen.

Patrick Dano “Wondermooi’…..Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring