Artiest banner

Patrick Valentijn


Biografie/Nieuws

Vanaf zijn geboorte zit hij al eigenlijk in de muziek wereld. Speelde van kleins af aan al graag met muziek instrumenten. Het begon allemaal op koekenpannen en deksels, doe daar twee houten lepels bij en het feest is compleet. Muziek was en is iets wat Patrick Valentijn erg aanspreekt. Het werd eigenlijk allemaal nog eens extra versterkt door zijn vader, die zelf ook in een band speelde als slagwerker.

Toen Patrick 8 jaar was en zijn communie deed, kocht hij van het gespaarde bedrag een drumstel. Op dit drumstel heeft hij vele verschillende genres mogen leren spelen. Tot zijn 20ste levensjaar heeft hij slagwerk gedaan in verschillende bandjes.

Patrick: “Zingen is eigenlijk ook altijd wel een passie voor mij geweest. Ik zong altijd vrolijk met de liedjes mee op de radio, maar ook op de vele vinyl platen en cd’s die mijn vader had. Van Nederlandstalig tot Rock en van Blues tot Reggae. Het leukste vond ik altijd zingen in de badkamer omdat je er zulke leuke klanken kon maken met een mooie echo erbij.

Laatste Nieuws

Patrick Valentijn kiest met nieuwe single ‘Yo Te Quiero’ voor eigen identiteit

Patrick Valentijn gooide een paar weken geleden het roer compleet om. Volgens Patrick lijken daarom veel liedjes door de instrumentenkeuze vaak op elkaar. Samen met het producersteam Hans Aalbers en Arjan Venemann wordt hard gewerkt aan een eigen stijl waarin vooral zijn stemgeluid herkenbaar moet worden. De eerste productie die uit de befaamde studio uit Nederhorst Den Berg komt is de vrolijke single ‘Yo te Quiero’. Nieuw is ook de samenwerking met Rood-Hit-Blauw produkties uit Nijkerk. In het verleden hadden Patrick en Ronald Visch wel eens gesproken over een samenwerking, maar daar is eigenlijk nooit iets van gekomen.

‘In het verleden heb ik al diverse soorten muziek uitgebracht. Ik moet wel eerlijk zeggen dat Spaanse muziek mij altijd vrolijk stemt. Ik geniet ook van reggaeton en salsa, maar dat hoeft niet altijd terug te komen. Het belangrijkste voor mij is dat het publiek mijn stem gaat herkennen. Daarover heb ik uitgebreid met Hans en Arjan gesproken. Zij begrijpen precies wat ik bedoel en ‘Yo te Quero’ is daar het eerste voorbeeld van.Datzelfde geld voor Ronald Visch. Hij heeft een breed scala aan artiesten in zijn stal en is van alle markten thuis. Ik denk dat ik daar op de goede plek zit.

Grote waardering heeft Patrick ook voor z’n werkgever Seacon Logistics die het mede mogelijk heeft gemaakt om deze stappen te zetten

De CD single ‘Yo te Quiero’ is vanaf 6 mei 2022 verkrijgbaar. De videoclip, die opgenomen is door Karl Kaspers zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Patrick Valentijn ‘Yo te Quiero’ ……Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring