Artiest banner

Peter van der Velden


Biografie/Nieuws

Peter van der Velden presenteert ‘Een man mag niet huilen 2.0

Na een aantal wisselingen van platenlabels lanceert de Brabantse zanger Peter van der Velden z’n nieuwe single ‘Een man mag niet huilen 2.0’ weer bij Rood-Hit-Blauw producties. Peter, die inmiddels een kleine twintig jaar actief is in de muziekwereld, laat met deze cover van Jacques Herb horen dat hij van alle markten thuis is. Ondanks dat de originele versie al meer dan 50 jaar oud is, kent vrijwel iedereen deze tranentrekker. Omdat Peter in 2023 op zoek ging naar een andere muzikale uitdaging kwam hij bij producer Kees Tel terecht. Het resultaat was de regelrechte feestknaller ‘Ik stel alleen maar vragen’. Vanwege de fijne samenwerking nam Peter een tijdje geleden wederom contact op met Kees om te praten over een passende opvolger. Peter: ‘Ik heb Kees leren kennen als een producer die goed luistert naar de wensen van de klant. Op die manier kom je altijd tot het beste resultaat. Ik liep al een tijdje met het idee rond om een cover uit te brengen, maar had nog geen keuze gemaakt welke plaat dat dan zou worden. Tegenwoordig worden alle registers opengetrokken om nou nét die hit uit vroegere jaren nieuw leven in te blazen. Op die manier kwam ik bij ‘Een man mag niet huilen’ terecht. Dat is zo’n lied die het publiek in grote feesttenten altijd luid meezingt……Maar een man mag niet huilen. Ook al heeft hij verdriet. Een man mag niet huilen. Als een ander het ziet….Die legendarische zinnen staan bij velen op hun netvlies gebrand. Kees vond het een geweldig idee en wist het feestgehalte behoorlijk op te schroeven. Vooral de accordeonklanken en de blazers zorgen voor de juiste stemming. Het is wel even heel iets anders dan de vele levensliedjes die ik voorheen uitbracht, maar ik heb hier een heel goed gevoel over. Ik heb de smaak nu goed te pakken en het blijft dit jaar zeker niet bij deze éne single. Wat ooit al een hobby is begonnen is inmiddels uitgegroeid tot m’n tweede baan. Ik hoop dan ook dat m’n agenda dankzij ‘Een man mag niet huilen 2.0’ nog voller stroomt.’

De CD-single ‘Een man mag niet huilen 2.0 is vanaf 27 maart 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De clip is te bewonderen bij de bekende tv-zenders en op YouTube.

Peter van der Velden ‘Een man mag niet huilen 2.0‘Een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen&Informatie: www.roodhitblauw.nl/artiesten/peter-van-der-velden/

———————————————————————————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Tekst  volgt

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring