Artiest banner

Piet Baum


Biografie/Nieuws

Piet & Piet geven vergeten lied ‘Schaam je toch nooit voor je handen’ een nieuwe jas

Dat een opmerking in de werkplaats van Piet van Boxtel uit zou groeien tot een duet met zijn neef Piet Baum had niemand verwacht. Ondanks dat het een zeer muzikale familie is, waar ook het talentvolle jonge zangeresje Denise van Boxel deel vanuit maakt, is dit de eerste keer dat Piet van Boxtel achter de microfoon kroop in een opnamestudio. Piet Baum liet eind 2023 na lange tijd weer eens van zich horen vanwege de lancering van zijn nieuwe single ‘Ik schaam me nooit’ die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw werd uitgebracht. Ook de single ‘Schaam je toch niet voor je handen’ verschijnt bij deze productiemaatschappij uit Nijkerk.

Piet van Boxtel is eigenaar van Autodemontage Van Boxtel in Gorinchem. Omdat de handen van van Boxtel regelmatig onder de olie zitten roept hij regelmatig dat hij zich daar niet voor schaamt. Op een gegeven moment hoorde Baum dat van Boxtel die opmerking weer maakte en gaf aan dat daar ooit een liedje van was gemaakt door De Straatzangers, bestaande uit Willy Alberti en Max van Praag. Heel toevallig kwam dat later weer ter sprake toen beide mannen aanwezig waren in de studio van Joos van Leeuwen. Op dat moment namen zowel Denise van Boxtel als Piet Baum een lied op. Piet van Boxtel was meegegaan om een keer te kijken hoe dat allemaal in z’n werk ging. De opnames verliepen sneller dan verwacht en omdat ze nog een uurtje de beschikking hadden over de studio opperde zangpedagoge Kirsten Michel, die op dat moment Denise ondersteunde, spontaan om die tijd te gebruiken voor het inzingen van dat lied. Ze had namelijk het gehele verhaal over dit lied al meegekregen Voor de gein begonnen de mannen te zingen en dat klonk volgens de aanwezigen best goed. Joos heeft vervolgens een nieuwe orkestband geproduceerd zodat het beter bij deze tijd past. Besloten is om de plaat officieel uit te brengen en het vervolg kan zijn dat Piet & Piet binnenkort samen op de bühne staan. Ondertussen heeft Piet van Boxtel zangles genomen om de fijne kneepjes van het muziekvak onder de knie te krijgen. Als deze single een succes gaat worden is de kans groot dat Piet & Piet vaker duetjes gaan opnemen. Er ligt al een potentiële opvolger in de startblokken.

De cd-single ‘Schaam je toch nooit voor je handen’ is vanaf 28 februari 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

Piet & Piet ‘Schaam je toch nooit voor je handen’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/piet-baum/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score Promotions ism Rood-Hit-Blauw Producties

Laatste Nieuws

Piet Baum steekt de vergeten piratenplaat ‘Ik schaam me nooit’ in een nieuw jasje

De lancering van z’n nieuwe single ‘Ik schaam me nooit’ waarmee Piet laat horen dat hij nog springlevend is, kan wel eens het begin van een nieuwe muziekcarrière worden. Vroeger trad Piet vaak op met Jan Verhoeven (†), Sandy Rachel en Frank Ferrari maar de laatste jaren had Piet gekozen voor een andere carrière. Maar dagelijks vroegen vrienden en bekenden (en ook wildvreemden) aan Piet waarom hij niet meer actief was op het muzikale vlak.

Piet: “Ik kon er niet meer omheen en ben toch maar weer de studio ingedoken. Via Joos van Leeuwen kwam ik uit bij de studio van Eric van Tijn waar we meerdere nummers hebben opgenomen. Joos heeft veel samengewerkt met bekende artiesten en maakt ook muziek voor bekende tv-programma’s”. Joos ziet de samenwerking met Piet wel zitten en als deze single een succes wordt, zal er ook ongetwijfeld een vervolg single komen. Deze nieuwe single verschijnt bij Rood-Hit-Blauw producties.

Piet: “Ik ken Ronald Visch van RHB al heel lang en heb in het verleden liedjes bij hem uitgebracht. “Ik schaam me nooit” van Frans Kunst is een pareltje maar deze kon echt een opfrisbeurt gebruiken. Ik weet dat veel nummers van Frans Kunst door Frank Ferrari zijn geschreven en met hem ging ik vaak om. Ik ben dan ook als het ware opgevoed met deze liedjes. Omdat je tegenwoordig veel mooie nieuw bewerkte nummers van vroeger hoort vond ik ‘Ik schaam me nooit’ meer dan de moeite waard om onder handen te nemen. Het is overigens niet de eerste keer dat ik een cover uitbreng en in het verleden heb ik ook liedjes van André Hazes opgenomen. Aan dit nummer hebben we extra aandacht besteed want dit nummer blijft echt hangen en ik hoop dat hij de aandacht krijgt die hij verdient. Op dit moment wordt er veel gevraagd aan mij of ik weer ga optreden. Als de single goed ontvangen wordt ga ik dat misschien ook wel weer doen”.

De Cd-single ‘Ik schaam me nooit’ is vanaf 29 november 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms.

Piet Baum ‘Ik schaam me nooit’….Een Rood-Hit-Blauw productie!

—————————–

Noot voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score Promotions ism Rood-Hit-Blauw Producties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring