Artiest banner

Ray Smith


Biografie

Ray heeft in zijn jeugd spelenderwijs gitaar leren spelen. Is al jong begonnen met zijn optredens op de verjaardagen van familie, vrienden en kennissen. Dit resulteerde in het spelen in verschillende bandjes. Een van de bands waarin hij ruim 7 jaar gespeeld heeft was de Moluks/Indische formatie “Siafusu”.
De muziekstijl, disco/funk, bestond uit covers van bandjes als Massada, Time Bandits, Santana en het zogenaamde Indische repertoire. Hiermee is geruime tijd in de Benelux opgetreden.

Jaren later is Ray als zanger/gitarist/toetsenist begonnen bij de band “Cinnamon” uit Amersfoort.
Deze band, bestaande uit wat “oudere” Indische jongeren (veertigers), bracht het country en indo repertoire op vooral de Indische feesten, pasars, bruiloften en partijen. Er werd door heel Nederland met veel succes opgetreden. De laatste band waarin hij gespeeld heeft was “Restless” eveneens uit Amersfoort afkomstig. Deze band bracht een breed repertoire voor vooral de feesten en partijen: reggae, disco, funk, country, rock & roll en indo-rock. Begin 2000 is Ray uit de band gestapt omdat het weer tijd was voor wat anders.

Hierna is hij samen met Jenny een duo begonnen en heeft zich toegelegd op de disco en dance classics. Gezien de hit-revival van muziek uit de jaren 70 en 80 bleek deze formule aan te slaan.

Begin 2001 ontstond het idee met collega artiesten om samen te gaan optreden. Dit project resulteerde in de formatie “THREE IN ONE”. “Three in one” bestond uit The B-Brothers, Ro Deira en Jenny & Ray. De formule bestond uit het aanbieden van een spetterende show van 60 minuten muziek van drie verschillende genres Rock & Roll, Carribian en Dance-classics. Een ieder kwam dus aan zijn trekken maar na ruim vier jaar besloot zijn zangpartner Jenny het voor gezien te houden.
Ray besloot om als “solist” verder te gaan.

Ray is vanaf 2017 actief bij platenlabel  Rood-Hit-Blauw produkties om zich toe te leggen op Nederlandstalig repertoire, zijn laatste singles zijn:  “Zonnestralen’ en Oh Lala.

Nieuws

Frans Bauer & Laurens van Wessel verantwoordelijk voor nieuwe single Ray Smith

De in Amersfoort woonachtige Fries, Ray Smith speelde gitaar en zong in het verleden bij uiteenlopende bands. Hij scoorde in 2005 zelfs een heuse zomerhit aan de Turkse kustregio met de dance-clubmix ‘Crazy Way About You’, gemaakt door DJ Ozzie. Deze veelzijdige zanger, gitarist en toetsenist die zowel Fries als Indonesische bloed door de aderen heeft stromen, brengt vanaf 2004 solo materiaal op de markt en is een graag gezien gast. Vorig jaar kwam hij in contact met producer Laurens van Wessel, tekende hij vervolgens bij Rood-Hit-Blauw Produkties en verscheen zijn eerste Nederlandstalige single ‘Zonnestralen’ gemaakt op de klanken van de hit ‘Keep on smiling’!

Na Nederland en België, omarmt ondertussen ook de Spaanse Costa Blanca deze warmbloedige en temperamentvolle zanger. Zijn tweede Nederlandstalige single ‘Oh La La’ is wederom geproduceerd door Laurens van Wessel die in samenwerking met Frans Bauer tevens verantwoordelijk is voor de tekst en muziek van het liedje. “De single is een tikkeltje ondeugend te noemen”, aldus Ray die tevens laat weten dat insiders dit nummer een meer dan waardige opvolger vinden van ‘Zonnestralen’. “De invloed van Frans is duidelijk merkbaar op deze vrolijke uptempo meezinger”, zo vertelt Ray. Voor de videoclip is men afgereisd naar het Spaanse Alicante en zien we de zanger geflankeerd worden door twee schoonheden uit deze stad. ‘Oh La La’ is dus in meerdere opzichten volledig van toepassing op dit fraaie product!

De CD single van Ray Smith ‘Oh Lala ’ is alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Nu verkrijgbaar en legaal te downloaden op de bekende platforms. De videoclip ter promotie van de nieuwe single is op diverse televisiestations en Youtube te zien.

Link naar Spotify: http://open.spotify.com/album/5cl6S5OGd9T6BFQ1QJj5Ei

Link naar een downloadsite:   http://www.downloadmusic.nl/singles/613735610

Link naar youtube:  https://www.youtube.com/watch?v=7lYXSxfb63k

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via:www.roodhitblauw.nl / of youtubekanaal roodhitblauw

Boekingen:  06 – 36084669