Artiest banner

Ray Smith


Biografie

Ray heeft in zijn jeugd spelenderwijs gitaar leren spelen. Is al jong begonnen met zijn optredens op de verjaardagen van familie, vrienden en kennissen. Dit resulteerde in het spelen in verschillende bandjes. Een van de bands waarin hij ruim 7 jaar gespeeld heeft was de Moluks/Indische formatie “Siafusu”.
De muziekstijl, disco/funk, bestond uit covers van bandjes als Massada, Time Bandits, Santana en het zogenaamde Indische repertoire. Hiermee is geruime tijd in de Benelux opgetreden.

Jaren later is Ray als zanger/gitarist/toetsenist begonnen bij de band “Cinnamon” uit Amersfoort.
Deze band, bestaande uit wat “oudere” Indische jongeren (veertigers), bracht het country en indo repertoire op vooral de Indische feesten, pasars, bruiloften en partijen. Er werd door heel Nederland met veel succes opgetreden. De laatste band waarin hij gespeeld heeft was “Restless” eveneens uit Amersfoort afkomstig. Deze band bracht een breed repertoire voor vooral de feesten en partijen: reggae, disco, funk, country, rock & roll en indo-rock. Begin 2000 is Ray uit de band gestapt omdat het weer tijd was voor wat anders.

Hierna is hij samen met Jenny een duo begonnen en heeft zich toegelegd op de disco en dance classics. Gezien de hit-revival van muziek uit de jaren 70 en 80 bleek deze formule aan te slaan.

Begin 2001 ontstond het idee met collega artiesten om samen te gaan optreden. Dit project resulteerde in de formatie “THREE IN ONE”. “Three in one” bestond uit The B-Brothers, Ro Deira en Jenny & Ray. De formule bestond uit het aanbieden van een spetterende show van 60 minuten muziek van drie verschillende genres Rock & Roll, Carribian en Dance-classics. Een ieder kwam dus aan zijn trekken maar na ruim vier jaar besloot zijn zangpartner Jenny het voor gezien te houden.
Ray besloot om als “solist” verder te gaan.

Ray is vanaf 2017 actief bij platenlabel  Rood-Hit-Blauw produkties om zich toe te leggen op Nederlandstalig repertoire, zijn vorige singles zijn:  “Zonnestralen’, Oh Lala, Pak me dan, Kom met me dansen, Liefde, Ga met me mee.

Nieuws

Ray Smith brengt Pasar Malam Hits CD uit en scoort plotseling in Zuid Amerika.

Ray Smith werd begin januari van dit jaar ineens verrast met het feit dat zijn cover van het nummer ‘Kiss & Say Goodbye’, welke hij in 2013 voor de fun had geplaatst op zijn YouTube kanaal, met name in ZuidAmerika en dan voornamelijk Brazilië, door de radiostations daar werd opgepakt. De zanger / entertainer die ondertussen al vijf jaar samenwerkt met platenlabel Rood-Hit-Blauw zag de views van nog geen 10.000 ineens oplopen naar ruim 95.000.  Of dit nog een vervolg gaat krijgen is natuurlijk de vraag, wie weet. In ieder geval presenteert hij nu vol trots zijn cd-album  ‘Pasar Malam Hits’. Een album vol met compilaties van zijn eerder uitgebrachte Indisch/Molukse nummers.

Ray heeft voordat zijn Nederlandstalige avontuur begon altijd in het Engels en Indonesisch gezongen. Hij bracht maarliefst 4 cd’s uit met Indische en Molukse liedjes. Hij was bovendien 15 jaar lang één van de meest gevraagde artiesten op de grote Pasar Malams in Nederland. Zo deelde hij het podium met oa: Riem de Wolff (The Blue Diamonds), Justine Pelmelay, Andy Tielman (indorock), Anneke Grunloh, Sandra Reemer, Jimy Belmartin, Wieteke van Dort en vele anderen. Deze cd’s zijn toen in eigen beheer uitgebracht en waren op een gegeven moment allen uitverkocht. Omdat er bij optredens nog wel vraag naar was, heeft Ray in overleg met Ronald Visch van RHB besloten om toch weer een album uit te gaan brengen met  deze nummers. Rood-Hit-Blauw bracht in het verleden al meerdere albums uit in dit segment en was op een gegeven moment jarenlang marktleider in Nederland.

‘Van de ruim 65 nummers, die ik heb uitgebracht, hebben we de leukste 18 nummers uitgezocht. Het is een veelzijdig album geworden met ballads, duetten, dansnummers en 2 nummers waar mijn kinderen op hebben meegezongen. Ook zing ik twee duetten samen met zangeres Stanny Claase, het nichtje van zanger Vinzzent (Vincent Claase). Zij heeft overigens ook bij meerdere nummers de backing vocals verzorgd. Dus…. hou jij ook zo van deze gezellige muziek, dan mag dit album zeker niet ontbreken in jouw collectie. Natuurlijk zijn de liedjes ook te beluisteren via de verschillende streamingdiensten, waaronder Spotify’, glundert Ray.

Het album is Ray Smith ‘Pasar Malam Hits’ is vanaf NU verkrijgbaar.

na een en blijf op de hoogte van het laatste nieuws !

Ray ‘Pasar Malam Hits’…….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

 

Link naar Spotify:

https://open.spotify.com/album/4J3cqB9hFEoFhgIE4oXpel?si=WH5_Y2U5QJed5petAesPpA

———————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring