Artiest banner

Ray Smith


Biografie

Ray heeft in zijn jeugd spelenderwijs gitaar leren spelen. Is al jong begonnen met zijn optredens op de verjaardagen van familie, vrienden en kennissen. Dit resulteerde in het spelen in verschillende bandjes. Een van de bands waarin hij ruim 7 jaar gespeeld heeft was de Moluks/Indische formatie “Siafusu”.
De muziekstijl, disco/funk, bestond uit covers van bandjes als Massada, Time Bandits, Santana en het zogenaamde Indische repertoire. Hiermee is geruime tijd in de Benelux opgetreden.

Jaren later is Ray als zanger/gitarist/toetsenist begonnen bij de band “Cinnamon” uit Amersfoort.
Deze band, bestaande uit wat “oudere” Indische jongeren (veertigers), bracht het country en indo repertoire op vooral de Indische feesten, pasars, bruiloften en partijen. Er werd door heel Nederland met veel succes opgetreden. De laatste band waarin hij gespeeld heeft was “Restless” eveneens uit Amersfoort afkomstig. Deze band bracht een breed repertoire voor vooral de feesten en partijen: reggae, disco, funk, country, rock & roll en indo-rock. Begin 2000 is Ray uit de band gestapt omdat het weer tijd was voor wat anders.

Hierna is hij samen met Jenny een duo begonnen en heeft zich toegelegd op de disco en dance classics. Gezien de hit-revival van muziek uit de jaren 70 en 80 bleek deze formule aan te slaan.

Begin 2001 ontstond het idee met collega artiesten om samen te gaan optreden. Dit project resulteerde in de formatie “THREE IN ONE”. “Three in one” bestond uit The B-Brothers, Ro Deira en Jenny & Ray. De formule bestond uit het aanbieden van een spetterende show van 60 minuten muziek van drie verschillende genres Rock & Roll, Carribian en Dance-classics. Een ieder kwam dus aan zijn trekken maar na ruim vier jaar besloot zijn zangpartner Jenny het voor gezien te houden.
Ray besloot om als “solist” verder te gaan.

Ray is vanaf 2017 actief bij platenlabel  Rood-Hit-Blauw produkties om zich toe te leggen op Nederlandstalig repertoire, zijn vorige singles zijn:  “Zonnestralen’, Oh Lala, Pak me dan, Kom met me dansen, Liefde, Ga met me mee.

Nieuws

Ray Smith maakt met ‘Tropical Fruits Delight’ muzikaal uitstapje

Ray Smith zit inmiddels al 4 jaar bij het platenlabel Rood-Hit-Blauw. Hij heeft al diverse Nederlandstalige singles en een album uitgebracht. Omdat Ray nog een Engelstalig nummer op de plank had liggen heeft hij, in overleg met zijn platenbaas Ronald Visch, besloten om dit nummer alsnog uit te brengen. Dit gebeurt digitaal en onder het sublabel Tunes.  Het nummer zal te vinden zijn op alle Streamingportals waaronder Spotify, Apple Music, Deezer, Napster, Soundcloud enz enz.

In april 2009 kwam Ray in contact met componist/tekstschrijver Marshal Manengkei. Marshal heeft in het verleden veel muziek geschreven voor met name de Indische artiesten zoals Rosy & Andres, The Blue Diamonds, Andy Tielman en Rudy van Dalm. Ook heeft hij ooit twee nummers geschreven voor het Nationale songfestival voor de band Teach in (Getty Caspers) en voor het duo Rosy (Peirera)& Andres. Daarnaast heeft hij nummers geschreven voor The Tumbleweeds, De gebroeders Brouwer, Frans Bauer en Nana Mouskouri. Zijn grootste hit heeft hij geschreven voor zanger Oscar Harris “Song for the children” welke een wereldhit werd. Marshal was naast schrijver en componist ook actief als leadzanger van het trio Manna waarmee hij de dvd “Melati in de sneeuw” (2007) uitbracht.

Marshal heeft toen een zes-tal nummers geschreven voor het duo Margie & Ray (Smith), echter dit duo is nooit van de grond gekomen door persoonlijke omstandigheden. Marshal is op een gegeven moment gestopt met de muziek, is geëmigreerd naar Indonesië en heeft zich toegelegd op zijn werk aldaar. Op 25 augustus 2017 is Marshal in Indonesië overleden. Ray had dit nummer “Tropical Fruits Delight” al bijna 10 jaar op de plank liggen en vond het jammer dat dit nooit was afgemaakt. Hij vond  het een lekker vrolijk tropisch nummer en heeft het daarom bij zijn eigen producer, Laurens van Wessel, neergelegd. Samen hebben zij er een nieuw fris en vrolijk lied van gemaakt.

Ray Smith ‘Tropical Fruits Delight’….Alweer een Tunes produktie!

————————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Tunesinfo@roodhitblauw.nl T: 06-21265490

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring