Artiest banner

Rene Becker


Biografie

Het leven van de energieke René Becker bestaat sinds 2004 uit optreden en met veel enthousiasme werken aan zijn carrière als artiest. Vele van zijn opzwepende nummers waaronder ‘Jij bent een wonder’, ‘Eén en al Gezelligheid’ en natuurlijk ‘Als een Komeet’ zijn hits in Nederland. De regionale- en social media en radiozenders hebben René Becker inmiddels in de armen gesloten. Het heeft hem gebracht van bruiloft tot kroeg, van megapiratenfeest tot stadion. Zijn fans zijn het eensgezind: ‘René Becker verdient het gewoon om genoemd te worden bij de beste artiesten’.

Het repertoire van René Becker bestaat voornamelijk uit eigen Nederlandstalige liedjes, waarmee hij menig zaal/ feesttent ‘op de kop’ krijgt.
René heeft inmiddels 2 albums uitgebracht en heeft anno nu evenveel singles op zijn naam dan dat hij zelf jong is. Ook is hij te vinden op Wikipedia, Spotify, YouTube, Facebook en Instagram.

Een aantal hoogtepunten uit zijn muzikale carrière zijn de live concerten met de superband ‘Diep Triest’ en de bijna jaarlijkse Noordelijke ‘supermarkttours’ met zijn bekende Nederlandse Bierbrouwer als partner. Zijn optredens in Thialf Heerenveen, Megapiratenfestijns, voetbalstadions en Qmusic waren daarnaast ook onvergetelijk.

Dat hij naast het zingen behoort tot de sportiefste zangers van Nederland dankt hij mede aan zijn inzet tegen ‘Kinderen met Overgewicht’. Menig hardloopwedstrijd grijpt hij aan om dit toenemende maatschappelijk probleem in de publiciteit te krijgen.

Rene Becker released zijn muziek uiteraard op Rood-Hit-Blauw

Boek Rene NU via de rode Boeknu! Button

Nieuws

René Becker laat zich inspireren door Belle Perez.

Dat René Becker een veelzijdig artiest is heeft hij allang bewezen. Met zijn feestrepertoire zorgt hij dat op menig feest het dak eraf gaat. Maar we kennen hem ook van een andere kant. Dat heeft René laten horen met het pakkende nummer ‘Echte vrienden’ die in 2021 gelanceerd werd. Omdat we nu
het ‘normale’ leven weer op kunnen pakken heeft René bewust gekozen voor een ballad die een persoonlijke boodschap bevat. En die boodschap zal ongetwijfeld veel andere mensen raken. We leven in een wereld waarin iedereen druk is en vergeten daarbij vaak de meest belangrijke personen. Speciaal hiervoor heeft René een aantal steekwoorden, die overigens heel dicht bij hem liggen, op papier gezet die vervolgens door Jeroen Russchen en Robert Vredeveld zijn uitgewerkt in tekst en muziek die de spijker op de kop slaat. Hoe vaker je het lied hoort, hoe duidelijker de boodschap wordt.

René heeft zich laten inspireren door Belle Perez in het TV-programma ‘Beste Zangers’ die een liedje van Queen ten gehore bracht. ‘Haar vertolking begon prachtig met een viool. Dat leverde bij mij een kippenvelmoment op. Ik besloot ook eens een gekoesterde wens voor mezelf te vervullen en kwam zo tot dit gevoelige lied met weinig instrumenten. Om zo te bewijzen dat muziek verder gaat dan alleen het aanzetten van de radio. ‘Alleen voor jou’ begint én eindigt ook met het prachtige vioolwerk, waarvoor Hubert Heeringa verantwoordelijk is. Dat geeft rust en nodigt uit om aandachtig naar de tekst te luisteren. Ik vind dat iedereen dit lied verdient, kijkende naar de wereld van vandaag. Volgens mij is vriendschap nog nooit zo belangrijk geweest. Om iemand dan op deze muzikale manier te bedanken is toch geweldig’, meent René.

De CD-single ‘Alleen voor jou’ is vanaf nu verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Piet-Cees van der wel, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

René Becker….’Alleen voor jou’. Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl T: 06-21265490 RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Artwork: Het Dorpsmeisje Produkties

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring