Artiest banner

Ricardo Kamp


Biografie/Nieuws

Ricardo Kamp de nieuwe Andre Hazes? Hij schreef zelf mee aan de tekst voor z’n nieuwe single ‘Alleen jij’

Eind augustus 2023 presenteerde Ricardo Kamp zijn allereerste single ‘Laat me vrij’. Dat heeft hem een groot aantal interviews en optredens opgeleverd. Daarnaast merkt Ricardo dat zijn naamsbekendheid behoorlijk aan het groeien is en daarom vond hij het de hoogste tijd worden dat de opvolger ‘Alleen jij’ uitgebracht moest worden. Vanwege de prettige samenwerking met Ronald Visch van Rood-Hit-Blauwproducties heeft Ricardo ook deze keer gekozen om op dit label z’n nieuwe plaatje te lanceren. De tips die het jonge talent uit ’t Harde van deze zeer ervaren platenbaas heeft meegekregen probeert hij op te volgen en daar plukt Ricardo inmiddels de vruchten al van. Datzelfde geldt voor de aanwijzingen die Ricardo kreeg van producer Roy Otters. De mogelijkheden om zelf een steentje bij te dragen aan de producties grijpt hij dan ook maar al te graag aan.

Ricardo: ‘Vrij kort nadat ik ‘Laat me vrij’ opnam bracht ik wederom een bezoek aan ANRO productions in Apeldoorn. Ik vertelde Roy dat al uitkeek naar de opvolger en besprak met hem de mogelijkheden. Hij weet inmiddels dat ik voorlopig de Hazesstijl als basis wil gebruiken en langzaam toe wil werken naar een eigen geluid. Ik wil graag ontdekken wat ik allemaal kan en moet eerlijk zeggen dat Roy mij begrijpt. Hij had al een melodielijn bedacht en ook een het eerste gedeelte van de tekst inclusief het refrein stond al op papier. Omdat ikzelf zelf ook een bijdrage mocht leveren vulde ik de ontbrekende zinnen aan. Ook het verzoek om echte saxofoongeluiden toe te voegen aan de productie werden door Otters ten uitvoer gebracht. Helaas kan mijn grootste fan, oom Ferry de release niet meemaken omdat hij een maand geleden is overleden. Ik heb daarom voorgenomen dat mijn volgende single aan hem wordt opgedragen en zal daarvoor zelf de tekst schrijven. Dat heeft hij wel verdiend.’

De CD-single ‘Alleen jij’ is vanaf 10 januari 2024 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn. De beelden, waarin de verhaallijn wordt uitgebeeld, zijn geschoten in Amsterdam. Zo is o.a. de stamkroeg én het standbeeld van André Hazes te bewonderen. Tevens speelt de vriendin van Ricardo mee in deze bijzonder mooie clip.

————————-

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Ricardo Kamp zet met debuutsingle ‘Laat me vrij’ de eerste stap op de muzikale ladder

Hij is 17 jaar, woonachtig in ’t Harde en heeft een doel voor ogen gesteld om over een tijdje als professioneel zanger door het leven te gaan. We hebben het over Ricardo Kamp die bij Rood-Hit-Blauw producties z’n debuutsingle ‘Laat me vrij’ uitbrengt. De eerste vraag die Ricardo vaak te horen kreeg tijdens de
bekendmaking van deze titel was of het een cover was van de gelijknamige single van Jannes. Vol trots kon Ricardo aangeven dat het een splinternieuwe betrof waarvoor Roy Otters de tekst en de muziek geschreven had. Volgens platenbaas Ronald Visch is Ricardo een jonge en goede zanger die het in zich heeft om het ver te gaan schoppen in de muziekwereld. Hij gaat hem hierin begeleiden en zijn management te verzorgen.

Ricardo: ‘Een tijdje geleden deed ik mee aan de Zomer Star Talentenjacht die werd georganiseerd door Petra Groenestijn. Achter de schermen heb in rondgevraagd naar ervaringen die beginnende artiesten hadden met producers. De naam van Roy Otters werd meerdere keren genoemd als geschikte partner. Om die reden heb ik een afspraak met hem gemaakt. Tijdens het kennismakingsgesprek werd ik met open armen ontvangen. Om elkaar beter te leren kennen zijn we lekker gaan zitten en hebben gesproken over het beeld dat ik als zanger voor ogen had. Dat ik in mezelf geloof was één van de belangrijkste speerpunten. Ik gaf aan dat ik tijdens mijn optredens veel liedjes van André Hazes zing. Die wil ik wel blijven zingen, maar ik wil ook werken naar een eigen sound. Roy heeft getracht een klein beetje de herkenbare Hazesstijl erin te verwerken. Het lied is makkelijk mee te zingen. Bovendien blijft het refrein vanwege een paar mooie uithalen hangen. Al met al vind ik dat het best allemaal snel is gegaan als je nagaat dat ik pas in januari ben begonnen met openbare optredens. De meeste boekingen krijg ik vanuit de horeca, maar ook voor surpriseparty’s en tuinfeestjes weet men mij te vinden.’

De officiële single releaseparty vindt plaats op vrijdag 8 september 2023 bij Café Bar Club Havana in Amersfoort. Meewerkende artieste zijn: Roy Otters, Frans Zeilmaker, Jo-ann Hamer, Wesley van Doesburg en Samuel Welten. De aanvang is vanaf 20.00 uur en de entree is gratis.

De CD-single ‘Laat me vrij’ is vanaf 30 augustus 2023 verkrijgbaar en te streamen op de bekende platforms. De videoclip, opgenomen door Roy Otters, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en YouTube te zien zijn.

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ricardo-kamp/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: MPromotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring