Artiest banner

Ricardo Stienstra


Biografie/Nieuws

Ricardo Stienstra vervolgt succesvolle muzikale start met uptempo single ‘Als ik dans met jou’

Ricardo Stienstra was eigenlijk van plan om pas in 2023 de opvolger van z’n debuutsingle ‘Mooier dan de mooiste’ uit te brengen. Vanwege de enorme positieve reacties op deze plaat nam hij contact op met dezelfde mensen die hem met z’n eerste single goed op weg hadden geholpen. Naast tekstschrijver Hans Louws, opnamestudio Sonic Solutions, cameraman Ron Schmid maakt ook Ronald Visch van platenlabel Rood-Hit-Blauw deel uit van dit team. Vooral over de commuciatie is Ricardo zeer tevreden. Hij heeft het gevoel dat hij serieus genomen wordt en maakt gebruik van alle tips die hij heeft meegekregen van deze ‘oude rotten’ uit het vak.

Ricardo:’Het stijltje van m’n allereerste single die eind december 2021 het levenslicht zag beviel mij goed. Ik had nooit verwacht dat deze single zoveel airplay op zou leveren. Daarnaast is het aantal volgers op m’n Facebookpagina fors gegroeid. Dat is dan ook precies de reden om weer van me te laten horen. In een telefonisch gesprek met Hans Louws gaf ik aan dat ik een nummer over de liefde wilde hebben. Het moest dansbaar zijn zodat de dames mooi met hun heupen heen en weer kunnen swingen. Bij Sonic Solutions vroeg ik of het mogelijk was om een Spaans gitaartje toe te voegen aan de productie. Ook dat is gelukt. Al met al ben ik zeer tevreden over het eindresultaat’, glundert Ricardo.

Bij zo’n vrolijke nazomerplaat hoort natuurlijk ook een bijpassende clip met een mooie dame die helemaal losgaat. Hiervoor werd Sabrina Heesbeen ingehuurd. Zij is, als dochter van Karin Heesbeen (Alkmaars Showballet), één van de populairste figuranten in de rol van danseres. De beelden zijn overigens geschoten in Alkmaar.

Qua optredens gaat het voor Ricardo de goede kant op. In het begin was hij voonamelijk zichtbaar in de omgeving van Beverwijk, maar inmiddels hebben Brabantse uitbaters hem ook gevonden. Een groot deel van de liedjes die hij nu nog op het podium vertolkt zijn nummers van oa. Django Wagner en Robert Pater. Laatsgenoemde blijkt overigens ook nog een ver familielid te zijn. Als Ricardo het over een tijdje net zo ver heeft geschopt als hem is zijn missie geslaagd!

Ricardo Stienstra: ‘Als ik dans met jou’….Een Rood-Hit-Blauw produktie!

————————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Nel van olm i.s.m. Rood-Hit-Blauw

Laatste Nieuws

Ricardo Stienstra pakt zangcarrière serieus aan en lanceert single ‘Mooier dan de mooiste’

De verwachtingen van de debuutsingle ‘Mooier dan de mooiste’ die Ricardo Stienstra bij Rood-Hit-Blauwprodukties uitbrengt zijn hoog gespannen. Het jonge talent uit Beverwijk had de teaser van de videoclip, die door Ron Schmid in de populaire mediterrane badplaats La Carihuela is opgenomen, op z’n Facebookpagina geplaatst. Dat leverde hem al veel positieve reacties op. Ondanks dat Ricardo nog maar 17 jaar is heeft hij één grote wens en dat is professioneel zanger worden. Voorlopig moet hij eerst nog even zijn opleiding tot manager retail afronden.

De manier waarop Ricardo met de juiste ‘mensen uit het vak’ in aanraking kwam is best bijzonder te noemen. Het begon allemaal afgelopen zomer toen Ricardo met z’n ouders en opa & oma op vakantie waren in Spanje. ‘Heel toevallig gingen we uit eten in een kippenrestaurant waar op dat moment opnames plaatsvonden van het TV- Programma ‘Ik geloof in mij’. Mijn oma kwam op een gegeven moment in gesprek met cameraman Ron Schmid. Natuurlijk kwam ter sprake dat ik ook graag zanger wilde worden. Zij liet een opgenomen fragment horen waar Ron van op keek. Hij gaf aan het jammer te vinden dat ik daar niets mee zou doen. Mijn oma vroeg aan Ron of hij ons wellicht in contact kon brengen met de juiste mensen die mij verder konden brengen. Hij stelde voor om in Nederland een afspraak met ons in te plannen. Uiteindelijk bracht hij mij in contact met het team van Sonic Solutions en Ronald van Rood-Hit- Blauw Produkties. Ik gaf aan dat ik het liefst een uptempo lied wilde hebben waarin de accordeon een hoofdrol moest spelen. Alles werd in het werk gesteld en al snel mocht ik het lied inzingen. Het is precies zoals ik me het had voorgesteld. Toen ik hoorde dat de accordeonpartijen waren ingespeeld door Manfred Jongenelis kreeg ik wederom een lach op mijn gezicht. Vol trots lanceer ik dan ook ‘Mooier dan de mooiste’, glundert Ricardo.

Dansschool T.W.O-Dance uit Haarlem heeft speciaal voor Ricardo een dansje verzonnen die gedeeld gaat worden op het TIKTOKkanaal en de socials van Rood-Hit- Blauw.

De single ‘Mooier dan de mooiste’ is vanaf 29 december 2021 verkrijgbaar.
Ricardo Stienstra: ‘Mooier dan de mooiste’….Alweer een Rood-Hit-Blauw produktie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/ricardo-stienstra/

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring