Artiest banner

Roland Verstappen


Biografie/Nieuws

Roland Verstappen werd op 29 augustus 1958 geboren in Helmond. Op 10-jarige leeftijd leerde hij piano spelen en toen hij 15 was, kreeg hij zijn eerste gitaar. In dit tijd begon hij zich te interesseren voor (Ierse) folk. In Tilburg ging hij de docentenopleiding volgen en ontmoette daar zijn vriendin Karin Poell. Hij gaat later werken als docent Engels, onder andere op CGS Willem van Oranje in Oud-Beijerland.

Eind jaren 70 ontmoette hij Guy Roelofs met wie hij in de folkgroepen Pegasus en Finvarra ging spelen. Later in de jaren 80 ging hij ook solo optreden als singer-songwriter en als gitarist bij Gerard van Maasakkers. In deze periode leerde hij Ferdy Lancee kennen. Hij schreef voor Verstappen het nummer Helemaal niets en Peter Koelewijn produceerde in 1993 de single. In december van dat jaar stond het nummer op #34 in de Nederlandse Top 40. Zijn succes leverde hem een aantal televisieoptredens op, waaronder in Postcode Bingo, De Vijf Uur Show en AVRO’s Sterrenslag.

Gauw genoeg daarna verscheen Roland Verstappen, het debuutalbum van Verstappen. Van dit album verschenen ook de nummers Zij is een wonder (een tip in 1994) en Maastricht (1995) op single. In het voorjaar van 1996 nam hij deel aan het Nationaal Songfestival 1996. In de voorronde op 26 februari zong hij drie liedjes, waarvan het door hemzelf voor Karin geschreven Ik wil alleen walsen met jou met 73% door de televoters werd gekozen. Met dat nummer werd hij helaas laatste van vijf deelnemers in de finale op 3 maart. Verstappens tweede album Augustusmaakte hij ook samen met Lancee en kwam uit in 1997.

Roland Verstappen en Karin Poell, die inmiddels met hun twee kinderen naar Belgische Poppel verhuisd waren, richtten in 2003 de folkgroep Eaden op. Daarmee keerde Verstappen weer terug naar zijn liefde voor folk en Keltische muziek. In 2006 bracht deze zeskoppige groep zijn eerste album, getiteld Rays of the yellow sun uit.

Laatste Nieuws

Roland Verstappen probeert in nieuwe single ‘Voor de wind’ uit te leggen dat we het allemaal nog niet zo slecht hebben

Het is Roland Verstappen wederom gelukt om een lied te schrijven waarin een realistisch verhaal de basis vormt. Sinds 1989 is deze 64-jarige
troubadour, die al zingend met passie en gevoel het publiek trakteert
op echte luisterliedjes, bezig om zich te onderscheiden als

kleinkunstenaar. In de jaren ’90 lanceerde Roland twee grote hits, te weten, ‘Helemaal niets’ en ‘Zij is een wonder’. Iedereen kent deze herkenbare Verstappen liedjes. Het liefst geeft Roland voorstellingen in kleine theaters waar liedjes en verhalen samengesmolten worden. Het geheel wordt omringt door veel gitaren en een begeleider die ook zingt. Vanwege de interactie met het publiek is het altijd een geslaagd evenementje waar bovendien veel gelachen wordt.

Roland heeft zijn nieuwe single ‘Voor de wind’ door producer Manfred Jongenelis muzikaal zo weten te laten verpakken dat deze gelijk aan hem gelinkt wordt. De samenwerking die Roland met Manfred is aangegaan blijft niet bij deze éne single. In september verschijnt er een 14 tracks tellend album met 13 compleet nieuwe liedjes en 1 plaat in een verfrissend hedendaags jasje. Deze heeft Roland allemaal tijdens de coronapandemie geschreven omdat er op dat moment geen optredens waren. Op die manier heeft hij zijn tijd toch nog nuttig weten te besteden. Zowel de single als het album verschijnen bij platenlabel Rood-Hit-Blauw waar hij onlangs een overeenkomst mee sloot.

Roland: ‘Voor de wind’ is een pop-rocksong waarin ik de veranderingen die de wereld ondergaat, aan het licht stel. Er wordt door iedereen veel geklaagd en commentaar geleverd, maar ondanks dat doen we het met z’n allen toch best goed. Het gaat ons dus voor de wind. Omdat een groot aantal artiesten waar ik liedjes voor heb geschreven deze opnamen bij Manfred Jongenelis, ken ik hem ook al een jaar of 10. Toch had ik zelf nog nooit met hem samengewerkt. Vanwege zijn enorme berg aan ervaring had ik hem benaderd om samen een project te starten. Hij staat natuurlijk bekend als één van de populairste producers die de ene na de andere feestplaat uit de grond stampt, maar heeft bewezen dat hij echt van alle markten thuis is. De lat ligt bij hem heel erg hoog en dat hoor je in alles. Geen muziek uit een doosje, maar veel live ingespeeld. Dat hebben we ook vastgelegd op beeld voor de videoclip. Ik ben reuze benieuwd naar de reacties van het publiek en de Nederlandstalige radiostations.’

De CD-single ‘Voor de wind’ is vanaf 10 mei 2023 verkrijgbaar. De videoclip, opgenomen door Frans de Visser, zal ter promotie van de nieuwe single op diverse televisiestations en Youtube te zien zijn.

Roland Verstappen ‘Voor de wind’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

Boekingen & Informatie: https://www.roodhitblauw.nl/artiesten/roland-verstappen/

————————

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring