Artiest banner

Roland Verstappen


Biografie/Nieuws

Roland Verstappen werd op 29 augustus 1958 geboren in Helmond. Op 10-jarige leeftijd leerde hij piano spelen en toen hij 15 was, kreeg hij zijn eerste gitaar. In dit tijd begon hij zich te interesseren voor (Ierse) folk. In Tilburg ging hij de docentenopleiding volgen en ontmoette daar zijn vriendin Karin Poell. Hij gaat later werken als docent Engels, onder andere op CGS Willem van Oranje in Oud-Beijerland.

Eind jaren 70 ontmoette hij Guy Roelofs met wie hij in de folkgroepen Pegasus en Finvarra ging spelen. Later in de jaren 80 ging hij ook solo optreden als singer-songwriter en als gitarist bij Gerard van Maasakkers. In deze periode leerde hij Ferdy Lancee kennen. Hij schreef voor Verstappen het nummer Helemaal niets en Peter Koelewijn produceerde in 1993 de single. In december van dat jaar stond het nummer op #34 in de Nederlandse Top 40. Zijn succes leverde hem een aantal televisieoptredens op, waaronder in Postcode Bingo, De Vijf Uur Show en AVRO’s Sterrenslag.

Gauw genoeg daarna verscheen Roland Verstappen, het debuutalbum van Verstappen. Van dit album verschenen ook de nummers Zij is een wonder (een tip in 1994) en Maastricht (1995) op single. In het voorjaar van 1996 nam hij deel aan het Nationaal Songfestival 1996. In de voorronde op 26 februari zong hij drie liedjes, waarvan het door hemzelf voor Karin geschreven Ik wil alleen walsen met jou met 73% door de televoters werd gekozen. Met dat nummer werd hij helaas laatste van vijf deelnemers in de finale op 3 maart. Verstappens tweede album Augustusmaakte hij ook samen met Lancee en kwam uit in 1997.

Roland Verstappen en Karin Poell, die inmiddels met hun twee kinderen naar Belgische Poppel verhuisd waren, richtten in 2003 de folkgroep Eaden op. Daarmee keerde Verstappen weer terug naar zijn liefde voor folk en Keltische muziek. In 2006 bracht deze zeskoppige groep zijn eerste album, getiteld Rays of the yellow sun uit.

Laatste Nieuws

Roland Verstappen neemt‘You’ve got a friend’ van Carole King onder handen en geeft er een eigen draai aan

In de ruim 40 jaar dat Roland Verstappen zich ontpopt heeft als allround entertainer zijn er een aantal liedjes die hij met grote regelmaat zingt. Naast ‘Helemaal niets’ en ‘Zij is een wonder’ zijn dat ‘Vincent’ van Don McLean, ‘The Boxer’van Paul Simon en ‘You’ve Got A Friend’ van Carole King. Van het laatstgenoemde nummer brengt Roland nu een Nederlandse bewerking uit die bij platenlabel Rood-Hit-Blauw word uitgebracht.

Roland: ‘Voor zover ik heb kunnen nagaan is er nog geen Nederlandstalige bewerking gemaakt op ‘You’ve Got A Friend’. Ik heb geprobeerd om er een één op één vertaling van te maken en moet zeggen dat dat met mijn eigen woorden goed gelukt is. Hoe simpel kan het zijn om een lied van vroeger opnieuw onder de aandacht te brengen. Nog altijd reageert het publiek hier goed op en zingen ze uit volle borst mee. Ik omschrijf dit nummer dan ook als een lied met ongekende magie. Dat maak je maar heel zelden mee, maar Carole King heeft die gave. Naast Carole is er nog iemand die die gave heeft en dat is James Taylor. Overigens hebben Carole en James samen ook ‘You’ve Got A Friend’ gelanceerd. Ik ben een ongelofelijke fan van het gitaarwerk van James en heb daarom in zijn stijl de gitaarpartijen ingespeeld tijdens de opname van het nummer bij Manfred Recordings in Etten-Leur. Onder toeziend oog van producer Manfred Jongenelis heeft een fantastische live-band de overige instrumenten ingespeeld. Het komt grotendeels overeen met de oorspronkelijke versie, maar muzikaal gezien past het nét iets beter bij deze tijd. Er zit een groove in die het net iets subtieler maakt. Ik ben er in ieder geval heel erg content mee.’

In eerste instantie zou Roland in september 2023 een album uitbrengen, maar dat is verschoven naar 8 november 2023. In totaal komen daar 14 nummers op te staan die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te beluisteren.

De CD-single ‘Je hebt een vriend’ is vanaf 18 oktober 2023 verkrijgbaar. De videoclip wordt in een later stadium opgenomen door Sander Drooglever van Xandro Media.

Roland Verstappen ‘Je hebt een vriend’….Alweer een Rood-Hit-Blauw productie!

———————–

Voor de redactie(s):

Platenmaatschappij: Rood-Hit-Blauw – info@roodhitblauw.nl

RTV Promotie: Score promotions i.s.m. Rood-Hit-Blauw

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in onze privacystatement.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemde privacy verklaring